Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 201 kJ /
2 677 kcal
Bílkoviny82,05 g
Tuky80,72 g
Vláknina25,45 g
Cholesterol 828 mg
Sodík 7,11 g
Sůl17,66 g
Sacharidy395,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Krok 2: Na rozpálené pánvi s troškou oleje maso pěkně osmahnout a dát stranou. Do zbylého výpeku nalít půl sklenky vody a nechat krátce zavařit. Krok 3: V kastrole na rozehřátém oleji s máslem zesklovatět osolenou a opepřenou cibul, přidat maso, přihodit rozdrobený bujon, zalít vodou s výpekem, případně dolít, aby maso trošku vykukovalo. Dusit pomalu do měkka, podle kvality masa. Krok 4: Měkké maso vyndat, zbytek rozmixovat ponorným mixérem, případně dohustit namočeným škrobem. Krok 5: Na špecle: Do mísy dáme odváženou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a přidáváme tolik vody, aby těsto bylo konzistencí husté a při zpracování dělalo bubliny. Přes haluškové sítko je protlačujeme pomocí stěrky do vřelé osolené vody. Lze i z prkénka na maso odkrajovat, či seškrabovat z těsta proužky a shrnovat je do vody. Vaří se krátce, do vyplavení na povrch vody. Hotové špecle slít a propláchnout studenou vodou. No pak už jen servírovat. ;-)

Zveřejněno 25. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVn9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVn9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Srettko :-K, moc jsme si s manželem pochutnali, děkuji za receptík :-). I špecle se mi napoprvé povedly, měla jsem z nich velkou radost :-D. :yes: a fotečka ;-).

Tereza Blazkova: No báječně :yes:jsem ráda, že přišlo k chuti:-)

Dělávám podobně, jen místo hořčice dávám rajský protlak do šťávy.Bodík letí, foto je prudce žerkózní Sretti:-p.

srettka: je to vynikající. I manžel moc pochválil. Moc děkuji. Zázvor jsem měla jen sušený a omáčku jsem zahustila hladkou moukou. Supr chuť.:yes:

ja si myslim,ze jdou pouzit i na sladko,je to v podstate varene testo,klidne bych to prubla;-):yes:

Dají se špecle použít ještě jinak? Třeba nasladko? Kdyby mi zbyly, ať je nemusím vyhazovat. Díky za odpověď. Dnes bude k obědu.

Moc pěkný recept se vším všudy:-K:yes:

katy...varem ta štiplavost přejde, kdyžtak ho dát o trošku méně. já to vařila na 2x...i pro holky,zase s krůtími plátky a zázvoru jsem dala o ždibec ,méně a dlabaly pěkně;-)

Vypadá to božsky:-p:yes:

Katy (neregistrovaný/á) - no ten recept co tu popisuješ je fakt "bomba", ale zas zdravá. Jinak v mase se ho neboj, reaguje zeslabením a fakt není tak ostrý, jako v tom tvém receptu (jenže ten je na léčení - to je o něčem jiném ;-))

Zázvor a hovězí právě mám, tak zkusím. Jenom se zeptám, jestli není maso po zázvoru moc štiplavé? Já jsem právě dělala posilující zázvorovou bombu - recept mé sestry: Čerstvý zázvor nastrouhat najemno (asi tak 10 dkg), do toho vymačkat celý citron a přidat tři lžičky medu.Dát do skleničky do lednice a pojídat denně asi 3 lžičky. Je to vážně bomba, ale právě zázvor v ní dost štípe, tak to třeba děti nechtějí:-((A já se právě bojím ho dát na to maso...

wau konečně kus pořádnýho masa:yes:+1

:-K:yes::yes:

:-K:-K:-):yes:

fotečka krásná, ale to je jediné co můžu ocenit jako nemasožravec :-D +10:yes:

Hovězí se zázvorem je skvělá kombinace:-p:-)+ Krásná fotka !

To je nádherný recept a i s přílohou.Navíc s krásnou fotkou.Hovězí na zázvoru je výborné,takže ukládám k vyzkoušení.:-p:-p:yes:

Padesát let vařím noky a nevím, že jsou to špecle.:-O Pěkný recept +1:yes:

moc hezký receptík;-):-K:yes:+1:-Kt vyzkouším;-)

:yes::-pkrásné.

Pardón,já je dělám z hrubé mouky,ne z polohrubé,nevšimla jsem se,ale chuť bude asi stejná.

Pěkný recept, úžasné fotky, nemít právě k obědu přírodní roštěnou, byla bych z téhle dobroty dost nešťastná :yes::-K.

to vypadá moc dobře:-p:yes:

Krásné!Tak se dělají špecle?To jsem ani nevěděla,že dělám už několik dlouhých let špecle,já je nazývala noky a hodně je dělám k pečenému kuřeti na houbách,je to naše oblíbené jídlo.:yes::yes::-p

Děláme prakticky stejně, jen ještě přidám malinko mletého koriandru a špetičku pepře a špecle patřej k hodně oblíbené příloze :-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
špecle na sladko, specle s hovezim masem, spätzle na sladko, hovězí kostky na zázvoru, vepřové se špeclemi, hovězí maso a špecle, recepty z hovězí zadní, maso se špeclemi, jídlo se špeclemi, mlete maso se speclemi, specle nasladko, hovězí maso na zázvoru, vepřový plátek se špeclemi, sítko na špecle, vaření hovězí maso na zázvoru, hovězí na zázvoru, špecle s hoveziho masa, hovezi zadni spalicek, jidla se speclema, maso se špeclama

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, zázvor čerstvý, zázvor mletý, hořčice plnotučná, olej, máslo, sůl, pepř, bujón, škrob, mouka polohrubá, vejce, sůl, máslo, voda

Přidat fotografie receptu