Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z krůtích jater s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 852 kJ /
4 267 kcal
Bílkoviny216,92 g
Tuky322,25 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 2,87 g
Sodík 2,50 g
Sůl5,80 g
Sacharidy42,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Krok 2: Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Krok 3: Plátky anglické slaniny nakrájíme na centimetrové plátky. Krok 4: Nyní si připravíme směs na paštiku. Krok 5: Bůček nakrájíme na kousky a buď pomocí sekacích nožů rozmixujeme v robotu nebo 2x umeleme na masovém strojku (2x proto, aby byl umletý najemno). Krok 6: Zbytek jater také rozmixujeme nebo umeleme. Obojí umleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku, přidáme brandy a řádně promícháme. Namočené brusinky slijeme přes sítko, přidáme do hotové směsi a promícháme. Portské víno z brusinek můžeme vypít (hlavně dejte pozor, ať Vám ho dcera nevylije na koberec jako mě! :-D) Krok 7: Dno obou zapékacích misek vyložíme proužky anglické slaniny, na kterou rozetřeme polovinu játrové směsi. Krok 8: Směs řádně rozvrstvíme až ke krajům a uhladíme. Krok 9: Na směs naskládáme plátky z jater a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Opět hezky uhladíme. Krok 10: Povrch poklademe zbytkem anglické slaniny. Krok 11: Pečeme v předem vyhřáté troubě 2 hodiny při 120°C. Krok 12: Po vychladnutí paštiku krájíme na plátky a podáváme na talířku s brusinkami. Nejlepší je s lehce opečeným toustovým chlebem (nám zbyl už jen obyčejný). Doporučuji si k ní otevřít lahvinku dobrého kvalitního červeného vína :-)

Zveřejněno 27. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z krůtích jater s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n9j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z krůtích jater s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n9j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Květoslava 6. 5. 2014 20:53
Tak jsem ji dnes upekla.Manžel mlaskal,takže bude určitě výborná.

Supeeer!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

dnes přišla návštěva..tak jsem paštiku nakrájela na rohlíky a ozdobila brusinkama..přikládám foto jak to krásně vypadá :-p

Paštiku jsem ještě nevyráběl, co není brzo může být, tahle vypadá velmi jedle;-);-);-)

Krásná paštika :-p:yes:

:yes::yes::yes::-K

Paštička s brusinkami...na tom teď docela ujíždím...takže bodík dávám a ukládám.:-K

Paštik je snad 1000 druhů, a každá jiná, a každá dobrá :-p na téhle mi nejvíc chutná to, že má takovou pěkně poctivou játrovou chuť..ale takové ty paštičky ze skleničky, co se mažou na chleba, jsou taky výborné..příště musím takovou nějakou zkusit a pěkně ji okořenit :-p

paštičku už jsem nedělal snad 10let asi si to budu muset oživit;-):yes:+1

Duckie, taková paštička je moc dobrá, někde jsem jí jedla, ale sama jsem jí ještě nevyráběla, teď mám i recept, tak jí můžu udělat a ty máš 5.bodík:yes:

:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
játrová paštika s brusinkami, paštika domácí z krůtích jater, domácí paštika z krutich jater, krutí játra paštika, krútí játrová paštika, domácí krůtí paštika, bruselská paštika recept, brusinková paštika, domácí paštika krůtí játra, brusinková paštika recept, bruselská paštika, paštika kruti jatra, paštika z krůtích jater a bůčku, paštika z kruti jatry, psštika krůtí játra, jatrova paštika s brusinkama, krůtí paštika,recept, kruti jatra, játra s brusinkami, krůtí játra-paštika

Suroviny:
játra krůtí, bůček, víno portské, brandy, slanina anglická, brusinky sušené, pepř, sůl, ořech muškátový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu