Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 976 kJ /
950 kcal
Bílkoviny161,90 g
Tuky27,00 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy14,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme na něm plátky masa. Z každé strany opékáme 3-4 minuty a poté maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple, nejlépe v mírně vyhřáté troubě. Krok 3: Mezitím nakrájíme sušená rajčata na tenké proužky a odložíme je. Krok 4: Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájená sušená rajčata a omáčku dobře provaříme, celkově asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Krok 5: Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme lžíci studeného másla, čerstvou nasekanou petrželku a prohřejeme. Omáčku dosolíme a dopepříme.

Zveřejněno 29. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYxg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYxg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Snadné a velmi chuťové. S bramborovou kaší chutnalo i 4letému.:-8

moc dobré , přidala jsem ještě kousky nakrájené kapie a jeden stroužek česneku a bylo to super:yes:

Elizo...dnes jsem hledala napad na veprove medailonky a zaujalo mne toto....Do omacky jsem pridala trosinku porku a jedno cerstve rajce,takze i kousku rajcat bylo vice a chut byla malicko jemnejsi....Byly k tomu stouchane brambory a ja si na talir prihodila i par kousku cernych oliv....Musim rici ,ze to bylo bylo super (ostatne jako vsechny tve recepty) ... A co je nejdulezitejsi....chutnalo i mym detem....a ti jen maloco pochvali....takze za mne bodik a velika pochvala....:yes:

Právě jsme dojedli a můžu říct, že je to naprostá paráda! :-8 Je tam všechno, co máme rádi. Omáčka je od rajčat příjemně pikantní :yes:
Jen jsem nakonec jako přílohu dala těstoviny... :)

Těší mě vaše komentáře...:-K Simuš, tak jsi na to přišla dříve, než jsem si dotaz přečetla...;-):-D On to není jeden recept, brambory můžou být přílohou k něčemu jinému a stejně tak tohle masíčko lze podávat s různě upravenými brambory, rýží, drobnějšími těstovinami nebo s kuskusem...
Luci, sušená rajčata v oleji mají v každé lépe zásobené sámošce...možná jsi se po nich jen nekoukala. :-) A italské bylinky nevím... Ale určitě něco s podobným názvem distribuuje Kotányi v mlýnku...
Klarisko, neotevřu...ty už máš nápady jak můj manžel...;-):-D
Já jsem v hospodách dělala (na place) asi deset let každé léto a vím, jaká je to dřina... Ne, že by mě to nebavilo, ale jak stárnu, čím dál víc si vážím svojí práce bádajícího archiváře...;-):yes::-))

Eli, moc pěkný recept:yes::yes: +

ÁÁÁ, tady vidím Středomořské brambory, to je vtipné, rozdělit jeden pokrm na dva ;-):-)) Také pěkné

Kdy už si konečně otevřeš restauraci, Elizo? :yes::-K

To se mi líbí a s těmi brambůrkami to musí být super :-p:yes:

:-p moc pěkný recept:yes::-K

Krásný den, recept vypadá moc hezky....z panenky vařím často, ráda bych recept zkusila....prosím kde se dá sehnat sklenička sušených rajčat v olivovém oleji a ještě v jednom receptu jsou napsané italské bylinky. Předem moc děkuji za odpověď a přeji příjemný slunečný den.Lucka

Tak jsem zjistila,že černé olivy patří ke středomořským bramborám tedy příloze,pak se to vysvětluje,že jsou též na fotce.Možná by to chtělo do poznámky napsat.;-)

Skvělý recept na slavnostnější oběd:-K:-KUkládám si a posílám bod:yes:za recept i nádherné fotky.....to se sbíhají sliny hned po ránu:-D

Receptík je pěkný a foto,jako vždy;-)ale zdá se mi,že tam jsou černé olivy,ale v surovinách napsané nejsou nebo se mýlím??;-)

Osvědčená minutková úprava ve skvělé kombinaci:yes::-)+

Krásný recept i krásné fotky:yes::-)+

:-p:-p:-p:-)):yes::yes::-K

:yes::yes::-p

Vypadá to moc:-p:-p:yes:+4

Krása - jako již tradičně ;-);-);-)

Daanielko, bylinky rozhodně podtrhnou jemnou chuť masa...:-p Já dnes měla jen čerstvou petrželku, ale mám ji moc ráda...a teď koukám, že jsem ji tam nenapsala...:-8, ačkoli jsem ji do jídla dala a je i na fotkách... Jdu to napravit...;-)

Eli, bod posilam predem. Veprova panenka je vyborne masicko a tahle kombinace je uzasna :yes::yes::-p. Dam urcite vice cerstvych bylinek, hlavne bazalku...:-K

Tématické fráze:
omáčka ze sušených rajčat, vepřová panenka sušená rajčata, vepřové medailonky, pokrmy ze sušených rajčat, sušená rajčata s těstovinami, veprova panenka na susenych rajcatech, veprova panenka s testovinami, vepřové medailonky recept, recepty ze sušených rajčat, omáčka se sušených rajčat, sušené rajčata recepty, vepřová panenka se sušenými rajčaty, vepřové na sušených rajčatech, omacka susena rajcata, susena rajčata omáčka, veprova panenka na rajcatech, sušené rajčata recept, úprava sušených rajčat, vepřové sušená rajčata, panenka sušená rajčata

Suroviny:
panenka vepřová, rajče sušené v oleji, mouka hladká, vývar, petrželka, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu