Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 153 kJ /
275 kcal
Bílkoviny19,37 g
Tuky15,39 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,77 g
Sacharidy12,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno a dáme osmažit na malém množství oleje do růžova, pak přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, chvilku je osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Krok 2: Necháme zvolna vařit a přidáváme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájený pórek, který dáme do polévky před koncem a chvilku ho povaříme. Krok 3: Ochutíme libečkem, Vegetou, strouhaným sýrem-kdo chce může přisolit, ale Vegeta se zeleninovým bujónem jsou podle mně slané dost. Krok 4: Pak si rozšleháme vajíčka a na samý konec je pomalu vlijeme do polévky, necháme je srazit a ukončíme vaření.

Zveřejněno 5. 4. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Jedna otázka mi stačila: co se starými rohlíky? a polévka byla na světě-je dobrá, jinak bych jí sem ani nedala! Navíc je úsporná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NErD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NErD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Manžel je polévkový a moc mu chutnala:yes:

boby k.: A co sem na ně přidat recept s přesným odvážením ingrediencí, aby se všem povedly? Hledala jsem, nějaké rohlíkové knedlíky tu jsou, ale ve všech je i mouka. Ty Vaše jsou úplně bez mouky?

všude jen pan.polívka nebo omáčka - proč ne panádlové knedlíky ? - _ - jsou vynikající, rychlé a mají velkou tradici ve Francii a Švýcarsku - po napoleonských válkách a I.svět.válce byly běžné i u nás - staré rohlíky nebo strouhanku smícháme s máslem, solí, vajíčkem a opatrně s muškátem, příp. zelenou petrželkou a vykrajujeme nebo kuličky z dlaně pak krátce povaříme ve slané vodě - hodí se ke všemu a bez muškátu třeba i k pečeným masům - ovšem vynalezeny byly kvůli bílé bešamelové omáčce s vařeným drůbežím masem, jehož bylo a je všude kolem domů habaděj - malé upozornění : není to recept pro českou knedlíkovou náturu, většina Čechů, zvláště těch pivních toto odmítá neb po pozření tohoto lehkého a vynikajícího jídla pro gurmány a frivolní konzumenty, zvrací - dobrou chuť !

:-):yes:

Bibinko tento recept se mi moc líbí:yes:Já používám rohlíky kromě strouhanky na vaječnou omeletu místo knedlíků,nebo na rohlíkové placáky od Kroupovky;-)Takže další príma využití na dobrou polévečku:-p+:yes::yes:

Děkuji všem za kladné hodnocení a ROMARIO, tady si jako jedna rodina tykáme;-) a díky za polévkovou perlu:-D

;-):yes::-K

Jani,co vaše polévka, to perla...:-)Tahle bude také určitě skvělá.:yes:;-)

Obdoba staročeské panádlové polévky.:-)

týý jo:-O:-O:-O tak o tom jsem dodnes neměla ani tucha:-O:-!budu muset odzkoušet...rohlíků je doma habaděj;-):-D:yes:

Jo tááák, tak to je fajne, že to tím vlastně zahustí :yes:, tak já to večer zkusim:-)

Dělám podobně ze staršího chleba, jen nedávám sýr. Tohle může být taky dobré, líbí se mi, že se rohlíky předem osmahnou, budou mít lepší chuť :-p:yes:

Klára(neregistrovaná): přesně jak píše Pajaja, ty rohlíky se v tom vývaru rozvaří(čím déle budeš vařit, tím více se rozvaří) a to je účel toho, že rohlíky slouží jako jíška apolévka se nemusí zahušťovat;-)

Bibinko, jééé, tak tu bych si dala. . . :-p:yes: +
Pro Kláru: Ty rohlíky to tam právě hezky zahustí ;-)

Hernajz....:-O A nejsou ty rohlíky moc rozmočený, není z toho "šlichta"? Přece jen zalít rohlíky vývarem, to se přece rozmočí a rozpadne...

Jani, je to čím dál lepší!!;-) Pórkovou jsem dnes taky dělala, ale s bramborem a bez zasmažení pro přítele. Nenadával!!:-D

Tématické fráze:
co se starými rohlíky, co z rohlíků, co se starými rohlíky recepty, polévka z rohlíku, co se staryma rohlikama, co se starým rohlíkem, co uvařit z rohlíků, jak osmazit rohliky, panádlové knedlíčky, osmažit rohlík, polivka z rohliku, co se starýmy rohlíky, jak osmažit rohlík do polévky, jak osmažit rohlík, co s porkem, co ze stareho rohliku, domácí pivní rohlíky recept, polevka z rolhliku, usporna jidla, polévka z rohlíků-recept

Suroviny:
cibule, pórek, mrkev, bujón zeleninový, vegeta, vejce, libeček, olej, sůl

Přidat fotografie receptu