Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot s podmáslím a borůvkami

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 155 kJ /
754 kcal
Bílkoviny38,90 g
Tuky11,34 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy119,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Krok 2: Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Krok 3: Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C. Krok 4: Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.

Zveřejněno 7. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s podmáslím a borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mLR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s podmáslím a borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hobllinko, piškot se může např.udělat podle tototo receptu;-)http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva...

vypadá to krásně, prosím jak děláte ten piškot:-?:-// děkuji

Šárko, tak to je mi opravdu moc líto, že se nedařilo :-( Možný problém by mohlo být mléko o teplotě hodně nad 60°C. Pokud se dává rozpustit želatina do moc horké tekutiny, nebo dokonce přejde varem, tak pak neztuhne. V receptu to ještě zdůrazním. Jinak nevím......A želatinu jsi měla jakou? Byla dobře rozpuštěná a nezůstaly v ní hrudky? Přemýšlím a nevím, kde by mohl být ještě problém :-(

Recept zněl velmi lákavě, a tak jsem dort udělala přítelovi k narozeninám. Bohužel se mi ale po dlouhých přípravách vůbec nepovedl krém - ne a ne ztuhnout. K té fotce to mělo celkem daleko. Můžete mi poradit co s tím?

Tématické fráze:
piskot, borůvky recepty, recepty z borůvek, dortový piškot, recepty borůvky, nízký piškot, řezy z podmáslí, recepty s borůvkami, borůvky recept, řezy s podmáslím, moucnik z podmasli, moučníky s borůvkami, borůvkový piškot, recept borůvky, piškot recept, recepty z podmasli, recept na piškot, řezy s borůvkami, podmasli recept, recept piškot

Suroviny:
piškoty, podmáslí, smetana, cukr moučkový, mléko, želatina prášková, borůvky, šlehačka, borůvky

Přidat fotografie receptu