Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bánanovo-marakujové soufflé

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Blazinek69

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 143 kJ /
512 kcal
Bílkoviny33,94 g
Tuky35,93 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 822 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy13,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravte misky. Vymažte je rozpuštěným máslem a dejte je na minutku zatuhnout do ledničky. Vyndejte a natřete ještě jednou vrstvou rozpuštěného másla. Vysypte je cukrem nebo strouhanou čokoládou a budete mít ideální misky pro zdařile vzdouvající se soufflé. Krok 2: Připravíme si bázi – jednu z milionů mutací cukrářského krému crème patisserie. Smícháme mléko se smetanou a dáme ohřát na mírném plameni. Mezitím si žloutky vyšleháme se třemi lžícemi cukru, postupně přidáme lžíci hladké mouky a půl lžíce škrobu. Krok 3: Do této směsi přidáme čtvrtku našeho horkého mléka se smetanou, znovu vyšleháme dokud není směs hladká a poté přidáme zbytek mléka se smetanou. Krok 4: Takto vzniklou směs opět vrátíme na plotnu s rozmícháváme tak dlouho, dokud nevznikne sametově jemný a hustý krém. Krok 5: Rozkrojíme asi 4 marakujy, vydlabeme vnitřky a přes jemné síto propasírujeme. Do tohoto "džusu" přídáme dva banány, několik kapek citronu a vše rozmixujeme. Krok 6: Tuto směs přidáme do naší báze. Krok 7: Z bílků vyšleháme sníh(opět přidáme pár kapek citronu, sníh de lépe vyšlehat a má krásnou barvu). Krok 8: Následuje vzrušující fáze, ve které spojujeme bázi a sníh z bílků. Není to nic složitého, stačí pracovat jemně a pomalu. Čím horlivěji byste do toho bušili, tím víc bublinek ve sněhu si pozabíjíte. Nejprve do báze přidejte pár lžic sněhu a pomalu a dobře promíchejte. Teď už stačí jen směs nadávkovat do misek. Misku je možno zaplnit až po okraj, který je ale potřeba otřít do čista, aby mělo suflátko při růstu hladkou cestu. Krok 9: V troubě předehřáté na 200°C pečeme 8-10 minut, nebo dokud soufflé nevystoupá.

Zveřejněno 24. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánanovo-marakujové soufflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvDW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánanovo-marakujové soufflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvDW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

trošku obšlehnutý z www.cuketka.cz/?p=996 hodilo by se aspoň tu zmínit zdroj,když už se nenamáháš změnit ani znění...:-/

Blazinek69:Tak to už zní dostupněji!!! hned, jak se nám po Velikonocích vyrovnají ty momentálně prohnuté stoly, jdu na to! Díky za tipy!;-)

Kamila: Delal jsem to jednou jenom z bananu bez marakujy a byla to taky pecka. Ale urcite se da jako substitut pouzit napr. ananas, mango nebo papaya a to rozmixovat spolecne s bananem ;)

Ach bože, království za marakuju!!! Dá se použít něco jiného místo téhle skoro nesehnatelné ingredience?? Jinak pecka, skvělý postup, v podstatě se nedá odolat - jo, takovéhle velikonoční recepty, to si nechám líbit :yes:

:-p:yes::-K

Tématické fráze:
soufflé, maracuja recepty, maracuja recept, ořechové souflé, souffle co to jo, ořechové soufflé, souffle dort, misky na soufflé, soufflé recepty, souffle recept, šlehačka creme patisserie, lososové souffle, smetanové soufflé, dort souffle, soufflé ovocné, piškotové soufflé, recept maracuja, maracuja dort, patisserie-creme -šlehačka .cz, misky na sufle

Suroviny:
mléko, smetana, vejce, cukr, mouka hladká, škrob, maracuja, banán, máslo, citron

Přidat fotografie receptu