Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez

Velmi jemné a delikátní mušle svatého Jakuba nepotřebují složitou úpravu, naopak to nesmíme přehnat s kořením, abychom jejich chuť nepřebili. Stačí je obalit ve slanině a krátce ogrilovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniella O. Daniella O.

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 8 min

15 min (7 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mušle nijak nekořeníme ani nesolíme, pouze zabalíme do slaniny a spíchneme párátkem. Krok 2: Můžeme je grilovat i bez slaniny jen tak, jak jsou. Krok 3: Na domácím grilu je děláme asi 7-8 minut na střední teplotě.

TIP: Rady na téma mořské plody

Zveřejněno 11. 5. 2011

Poznámka autorky Daniella O.

Lze přidat i do těstovin místo krevet atd. Maso je lehce nasládlé a nepotřebuje nijak kořenit, aby neztratilo svou specifickou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2An

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2An

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Bože, tohle bych si tááák dala:-p:-))

Prosím o radu. Z Bularska mi dcera přivezla vyloupané \\\\\\\"RAPANY\\\\\\\". Jsou to mušle které mají tvat jako Svat. Jabuba růžové válečky, Jak byly v ulitě tak na nich zůstala zátka, kterou jsem udstranila, malý ocásek a váček s vnitřnostmi. Vše jsem odstranila. Pár jsem jich podusila na víně, ale byly tvrdé jak štolverk. Tak nevím jaký mám použít recept. Děkuji za radu.www.toprecepty.cz

Ivi, to neni problem, dcerka je urcite zna....:yes::-K:-K. A moc dekuji za pochvalu...:-K.

Daniellko,vypadá to krásně a chutně, moc a moc bych ochutnala:-K:-K:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

AntonineZ, nikdo Daniellu nenapadá, jen se snažíme zjistit, o co se jedná a něco bližšího k ingrediencím. Pokud pročítáš zdejší recepty, tak jistě víš, že dotazy na to či ono se objevují dost často.

Já jsem je viděla v pořadech o vaření, hlavně Gordon Ramsey s nimi pracuje často, vypadají opravdu lákavě, ale pro běžného občana z malého města téměř nedostupné ;-(;-(
No, není všem dnům konec, třeba se někdy podaří...:-8

Jen tak pro nazornost prikladam jeste fotografii zminovane musle. Je trochu nezvykle barvy, vetsinou byvaji bile, bezove nebo ruzne strakate....;-), ale je to ona :-).

Daniella O.: jé a já na ty mušle dnes koukala :-O:-O, no tak zítra je pořídím. Dani - nedělej si těžkou hlavu, žes to nevěděla - nakonec - nikdo není dokonalý a za tohle opravdu ale opravdu nemůžeš. jak vidíš, jsou tu lidi, kteří to vysvětlí a nenapadají ;-):-K:-p:-p:yes::yes: Jo a díky za recept :-K:-K:yes::yes:

Vsem dekuji za mile komentare a zvlaste Nadje a Pralince za osvetu ;-). Antoninovi moc dekuji za vysvetleni, opravdu jsem nemela poneti, jak se to u nas jmenuje :-8. Uz je vse opraveno. Jinak bych jeste chtela dodat, ze musle vubec nejsou citit rybinou, takze je mohou ochutnat i odpurci ryb a morskych potvor :-). Ta cena u nas je ovsem desiva......;-(.

Trochu vysvětlení neuškodí. Já jsem v Česku spoustu věcí ani neviděl do roku 1984 kdy jsme se vystěhovali. Spoustu věcí jsem viděl poprvé až v Americe a netušil jsem, a dodnes u některých netuším česká jména. Skalopy kupujeme a připravujeme taky a až dnes a tady jsem se dozvěděl, že je to doma ke koupi a jak se to jmenuje česky.:-O
Nekamenujte Daniellu za to, že něco neví. Vždyť to poznala taky na téhle straně oceánu.:-)
A ještě, je to opravdu lahůdka, nepřehnat dobu přípravy, potom masíčko jemné jak máslo tuhne až zdřevění. Ta potvůrka má k velkému kulatému tělu - svalu připojen jakýsi "ocásek", který je tuhý a většina lidí ho odtrhne. Doporučuje se to. Ovšem, je možné že doma se prodávají už bez něj. Cena je vysoká, tady i tam.;-(

:-O:-p to je krása:yes::-K

Nadja:Nadji,ale žijem jen jednou,tak třeba k narozkám nebo na takovou příležitost sváteční bych do toho šla;-):yes::-8

Simi, také bych ochutnala, ale když vidím ty ceny u nás ....
U Danielly jich k televizi vyzobnou kilčo, u nás to kilo pořídíš za 600 - 900 Kč a porci v restauraci za 1000 Kč.
Tak možná že 1 mušličku na ochutnání.

jsem moc ráda,že jste mi vysvětlili o co vlastně jde;-)v životě jsem to neslyšela ani neviděla,ale když vidím receptík ráda bych ochutnala;-):yes:+1:-p

Paní Daniello, "skalop" je v češtině nesmysl, prostě takové slovo neexistuje. Mušle svatého Jakuba jsou běžný český název. ;-):-)

krásný:yes: už jsem se bál že je doma necháváš hladovět;-) a ty sis zatim dělala nový nehtíky:-)

Krása, aspoň jednou v životě bych chtěla tohle ochutnat :-p

Danielko, tak tohle bych si s chutí dala :-p:-p:-p:-p:-p nemusím chobotničky, které na mě z talíře mrkají a mám pocit, že mi utečou, ale škeble :-p:-p:-p
kouknu po nich v Makru :yes:

jééžiš, mrchy z moře vytažený:-O a tak to vypadá krásně, aspoň přivoním, když už toto nepozřu:-8
p.s. ono to mrklo,mrklo to...a brambory...ty se taky hejbaj:-D
p.s.s.máš to ale přesto parádní dany:yes::yes:

krásné, ještě nikdy jsem tyhle mušle nejedla

Daniello děkuji, zatím jsem se dívala po netu a nemohla najít, až na Wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Scallop
a zjistila jsem, že to je Mušle svatého Jakuba. Něco málo o nich je na adrese:
http://www.cerstveryby.cz/Morske-plody/mlzi-a-plzi...
Cena za 1 kg (=10-20 ks): 959 Kč, nyní ve slevě jen 839 Kč.

Nadjo, ano, jsou to musle, ale nemusi se pred grilovanim nijak upravovat ;-). Jenom je oplachnu a vysusim ubrouskem. Na porci: tezko urcit :-D. Kupuji oceanske, jsou docela velke, tak me staci tak 5, ale manzel klidne k televizi sni 10 :-D. Mam je radeji nez humra...;-):-K. Snad budou chutnat, opravdu na pripravu jsou nenarocne. To se mi na nich take libi...... Dekuji za prvni bodik :-K.

Daniello, skalopy neznám - to jsou nějaké mušle?
Koupené jsou již připravené, nebo se před grilováním musí ještě nějak upravovat, třeba umýt, něčeho zbavit, apod.?
Kolik ks se počítá na porci?
:-O Hotové vypadají moc krásně a žravě, ráda bych ochutnala.
:yes:+1.:yes:

Vypecenou stavu nechavam odstat a lzickou vyberu tuk. Stavicka se vyborne hodi jako preliv k rybkam, do cinskych jidel nebo misto bujonu do polevek. Na obrazku je videt, ze ze 14ti skalopu po odebrani tuku zbylo jeste 50 ml....;-)

Tématické fráze:
mušle recept, recepty mušle, jak připravit mušle, svatojakubské mušle, recepty.cz, jak uvarit musle, recepty z mušlí, recepty na mušle, svatojakubské mušle cena, grilujeme musle, mušle sv jakuba recept, mušle sv. jakuba recept, mušle sv. jakuba, gordon ramsey recepty, jakubovi mušle, gordon ramsey rizoto, mušle svatýho jakuba, svatojkubské mušle cena, svatojkubské mušle cena, svatojakubská škeble recept

Suroviny:
müsli, slanina

Přidat fotografie receptu