Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie681 kJ /
163 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky3,20 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy32,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude. Krok 2: Mezitím si ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet. Krok 3: Připravíme si plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo( já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu. Krok 4: Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-). Maso je hotové přibližně za 8-10min.
Je to lahůdka, sousedi jenom koukali, co jsem vykouzlila za 10 minut.

Zveřejněno 23. 5. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AnX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AnX

Marie

Komentáře (46)

Dooga:Vašku, super, mockrát díky za fotku a jsem spokojená, že ty jsi spokojený a hlavně spokojený bříško:-D

1974andrea: Hotovo, uděláno, snědeno. Vynikající záležitost. :-p:yes:
Foto přidáno.

Dooga:Vašku díky za fotky těch hoblin. A těším se, že pak dílo vyfotíš;-)

Noprosto úžasný. :yes: Pro ty co mají problém s pilinami - dají se koupit v hobby marketech přímo na toto určená (přidávám foto). A teď mají každý čtvrtek v Lidlu čerstvé filety z lososa. Takže žádný problém a hurá na toto krásné dílo. :-p

sama jsi viděla,jak jsem se o víkendu rozplývala ;-) hlásím ostatním: nebe v hubě ;-):yes:

BILKOVAI:Ivetko, určitě i jiná rybka, zkoušela jsem vyudit i maso na pánvi a taky bomba;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/26846-v-panvi-vyuz...

Andrejko, tak to je bomba.:-O Tento recept zaručeně vyzkouším.:-)) Mohlo by to být i z jiné ryby? Co myslíš? Každopádně boduji. Jak jinak?;-):yes:

Nádhera.To se nedivím, že sousedé koukali. Taky bych zíral, uzené ryby mám rád.A nejen já:-)):-))bodík :yes::-p:-p

chocolate:Prej gastro porno:-D:-)). Orionko, ty jsi ďábel, děkuju:-D:-K

Tak pro tohle nemám jiný výraz než (omluva pro citlivé povahy;-)) gastro porno:yes:.

Tak jsme o víkendu opět udili lososa a vzhledem k tomu, že jsme nenašli naši krabici, dělali jsme jako alternativu ve starém kastrolu utěsněném silným alobalem a na několika místech propíchnutém. Určitě by to šlo i třeba se starou dortovou formou. Zkuste, je to velice dobré;-):-p

spagetka:Ženský,ještě malá vychytávka k té krabici. Je dobré pod víko ohnout nějaký plíšek,víka dost těsně dosedají a když je to horké,špatně se to otvírá. Takhle to jde snadno;-)

Simi, přivez krabici, Isi hobliny jdem udit - to fakt panelák téda něco zažije:-D :-p:-p

1974andrea: což o to, v kuchyni je okno, v tom není problém...spíš aby nezvonili s příborem a talířkem v ruce :-D:-D

isindy:Ani to něják moc nekouří,když jsem to dělala na sporáku,digestoř to v pohodě utáhla. Opravdu to uniká nepatrně. Takže se nemusíš bát,že by sousedi volali hasiče:-))

magdalenka:V tom případě zkusit nějakou truhlárnu,pokud tam v okolí něco máte

Simona Kucerova: sežeň krabici, já seženu hobliny a dáme to dokupy, ok? ;-) přijedeš ke mně a budeme udit...to panelák ještě nezažil :-8:-D:-D
zajímavý recept, ráda vyzkouším...:yes:

Pre mňa je tiež najväčší problém zohnať hobliny, zatiaľ stále netuším kde...:-O

1974andrea:tak to se máte,já bydlím v bytovce,tak to bude trošku potíž,ale pokusím se někde to sehnat,protože by mne to opravdu moc zajímalo,chci to zkusit!!!:-D:-D:-D:yes:

Simona Kucerova:My si hibliny děláme sami,u sousedů se vždycky nějaké to kvalitní dřevo sežene,stačí malý kousek a je z toho hoblin na rok. Spotřebuje se jich opravdu hrstička;-)

1974andrea:tak tento receptík mne úplně unikl:-8,ale zírám fakt:-O,no co lidi nevymyslí:-O,receptík se mi moc líbí:yes::yes:krabici bych asi také sehnala,ale láká mne ten pekáč,ale prosím kde sehnat nezávadné hobliny??;-);-)Jinak receptík je na jedničku +1:yes:

Sodovka:Určitě vyzkoušej,stojí to za to;-):-p:-))

:-O :-O :-O Jééé, lososa máme dost často. Asi před týdnem jsem říkala manželovi, že bych si velice rada dala lososíka uzeného. Jenomže nemáme možnost uzení. A najednou tento recept. Andreo, když se dívám na fotku, tak výhodná je širší kulatá krabice. Musím se podívat po nějakých sušenkách, které jsou v nějaké podobné v plechové krabici. Andrejo, dík za bezva nápad. Posílám +8.

Anna Kocikova:Aničko,fotky už tam máš,včetně plechové krabice;-)

Dneska mi přinesli lososa i sousedi a chtějí,abych jim ho taky vyudila,prý to včera vonělo až k nim.:-));-) Určitě zkuste,je to lahoda

magdalenka: Dnes jsem ti konečně dodala fotodokumentaci tohoto receptu. Kdo ochutná,už nechce nic jiného:-))

Konečně dodávám i fotodokumentaci k tomuto jedinečnému pokrmu;-):-p

magdalenka:Krabici už máme druhou:-),dno se časem proděravělo,ale s tím pekáčem nevím,neměl by,pokud je to nerez.

magdalenka: Já jsem někde vyčetla radu- dát na dno vrstvu alobalu a na to teprve piliny ;-)

Iljusa:Mám dotaz, ten pekáč sa údením nezničí, dá sa používať veselo aj ďalej na iné účely? Vďaka za odpo.

Iljusa:Výborný tip na ten pekáč,vzledem k tomu,že je u nás krabice neustále v permanenci,asi zakoupím. Díky

Andrejko: za tento receptík ti posílám s čistým svědomím bodík. Znám podobný postup od kuchaře Antony Worrall Thompsona ;-) Na uzení mohu doporučit tento výrobek
http://www.i-domacipotreby.cz/domaci-potreby/pekac...

Bodík letí:yes:

Niečo som už o tom počula...každopádne vonku robiť takéto niečo...

Ty brďo, tak to je něco!:-O:yes:

magdalenka: Taky jsem v nějakém pořadu z Číny viděla,jak udí na pařáku v přiklopeném woku a místo pilin tam dávali lístky zeleného čaje. To by mohlo být taky zajímavé,ne?

1974andrea: Ďakujem za odpoveď. Ja som mala predstavu, že aspoň 20cm!:-D
Veľmi lákavý receptík!!!:yes:
Musím sa poobzerať po kastróle. No a po hoblinách, čo budehoršie...

magdalenka: Kousky ryby ode dna máme tak 2-3 cm a omáčka je jako dochucení již hotové ryby

Prosím, ako vysoko od dna má byť to mäso? Dík.
A tá omáčka je ku konzumácii, predpokladám, už vyúdenej ryby?

:-*To může být dobrota:-p+:yes:Přimlouvala bych se alespoň o fotečku té plechové krabice;-)

socatko: Určitě jakákoliv krabice,která nebude vylučovat nějaké škodliviny jako např. hliník apod. Možná i nějaký starý kastrol s těsnou poklicí.

Jee, ja vzdycky chtela udirnu!! Bodla by ale fotka nejake te krabice, prosim..mam vysokou plechovou krabici na chleba, muzu pouzit tu, prosim? Ale napad je to uzasny, uz se tesim az vyzkousim!! :yes:

spagetka: Funguje to výborně,ryby mám takto vyzkoušené,maso nikoliv. Ale určitě zkusím i nějaké tence nakrájené masíčko,možná se bude dělat trosku déle.

Tý brďo a ono to fungujeee:-?:-?:-O:-O:-p:yes:

tohle znám, tak jsem udil ryby ve starém zavařovacím hrnci... a byla to delikatesa!!!! Díky za připomenutí...:yes:

Tématické fráze:
uzení lososa, jak udit lososa, jak vyudit lososa, losos uzení, hobliny na uzení, uzeni pilinami v alobalu, losos s medovou omáčkou, uzení losos, udíme lososa, uzení ryb losos, domaci uzeni lososa, udit lososa, uzený losos recepty, vyuzeno.cz, uzení na sporáku, losos na uzeni, domacipotreby.cz, uzení ryb v hrnci, uzení ve starém hrnci, recepty na uzení lososa

Suroviny:
losos, sůl hrubozrnná, cukr, pepř, slivovice, hořčice kremžská, med, ocet balsamiko, voda, sůl, kopr čerstvý

Přidat fotografie receptu