Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pytlácký točenec

Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a uzeninou. Šťavnatá rolka podlitá výbornou šťávou podáváná s bramborami nebo rýží bude mít určitě úspěch.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 547 kJ /
1 326 kcal
Bílkoviny10,78 g
Tuky128,67 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy29,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Krok 2: Pak na ně poklademe očištěné, nakrájené žampiony, 1 oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část na nudličky nakrájeného špeku a několik hranolků uzeniny. Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem. Krok 3: V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme špek a oloupanou a nakrájenou cibuli, pak vložíme masové rolky a necháme je na tuku zatáhnout. Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme při 200 °C doměkka. Krok 5: Po upečení měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vařením zredukujeme výpek. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme. Krok 6: Podáváme podlité šťávou, jako příloha s hodí brambory nebo rýže.

Zveřejněno 31. 5. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Recept pochází z knížky: Kuchařka - nejlepší recepty, jen jsem pozměnila poměr surovin a přidala uzeninu - několik proužků vysočiny, jinak postup byl zachován.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pytlácký točenec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGx7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pytlácký točenec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGx7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:yes::yes:<3:-K

Uvařeno - předloženo - snědeno - pochváleno. Amen. Díky za recept:-K :-)

Pro velký úspěch byl u nás dnes opět tento oběd;-)

povedlo se moc nám to chutnalo díky:-p:yes:

Nebylo to špatné, ale moc dobré také ne.:-/

Už se to vaří a voní to božsky,určitě to tak bude i chutnat..děkuji za skvělou inspiraci na zítřejší oběd:-K

:-p to je krása:yes::-K

já blbec, já vůl, já kretén, já mentálně retardovaný hyperdebil!!!!! Proč jsem to otvíral, s miskou ředkviček v ruce???? To je normálně masochismus!!!;-( jinak - je to překrásné, slintám do klábosnice, a ukládám. :yes::yes::yes:

Moc prima receptík ;-) +:yes:

:-)) skvělá inspirace na sobotu :-D:-D

Jani:-K, ani nevíš jakou ctí je mi tvá pochvala, jsem ráda, že chutnalo, ostatně nám vlastně taky, díky:-K a fotky super:yes:

Ivuli, tak to opět nemělo chybu!! Ráda vařím tvé receptíky.:-) Přidávám foto a plusík bych ti klidně přidala ještě jeden, kdyby to šlo;-)

Ivulinko - opět skvělé papú :-D:yes:- a ty tvoje fotečky:yes:

:-*:yes::yes:

Krásné, :-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
točenec, pytlácký závitek, pytlácký plátek, skořicové točence, vepřový steak dřevorubec, skořicové točenky, točenky, recept na zítřejší oběd, pytlacky veprovy platek, točenky recept, tocence recept, pytlácký steak, pytlacke zeli, pytlácké recepty, pytlacky kureci platek, pytlacky kureci steak, vepřový točenec, skořicový točenec, tocence, vepřový steak dřevorubec recept

Suroviny:
kýta vepřová, paprika sušená sladká, žampióny, špek uzený, cibule, uzenina, máslo, vývar masový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu