Řezy stracciatella
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 919 kJ / 7 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,12 g |
Tuky | 397,44 g |
Vláknina | 42,30 g |
Cholesterol | 812 mg |
Sodík | 558 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 826,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech olej a mléko.
Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zabalíme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut.
Krok 3: Během pečení připravíme stracciatellový krém podle návodu, který je uveden na krabičce.
Krok 4: Upečené a vychladlé těsto lžící vydlabeme, ale ne až na dno. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky na další použití.
Krok 5: Banány oloupeme, podélně rozřízneme a ještě napůl rozkrojíme. Narovnáme je vedle sebe do vydlabaného těsta. Na ně navršíme a rovnoměrně rozetřeme připravený krém a ten nakonec posypeme rozdrobeným těstem.
Krok 6: Stracciatellové řezy necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ke kávě nebo čaji, můžeme ještě přizdobit šlehačkou nebo karamelem.
Zveřejněno 24. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy stracciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YG9
Moje poznámka
Řezy stracciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YG9
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 minutou
Kapustový prejt
magdalenka před 55 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
napečeno cz řezy,
napečeno.cz,
stracciatellový krém,
stracciatellové řezy,
napečeno cz,
řezy straciatela,
stracciatelové řezy,
straciatela rezy,
napečeno recepty,
straciatelové řezy,
recept straccitela řezy,
straccitela řezy,
straciatella řezy,
straciatella řezy recept,
napečeno,
stracciatellovy dort,
straciatela řezy recept,
napeceno .cz,
řezy straccitela,
dr.otker krtkův dort
Suroviny:
banán,
cukr moučkový,
krém stracciatella dr. oetker,
máslo,
mléko,
vejce,
kakao,
mléko,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mouka hladká,
šlehačka,
mouka hrubá,
tuk
Komentáře (2)