Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí a dále dusíme už zakryté poklicí.
Krok 4: Bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme ji zhruba po 15 minutách do téměř měkkého zelí.
Krok 5: Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr dochutíme octem.
Zveřejněno 18. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Moje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 5 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 8 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 10 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 58 minutami
Medová srdíčka
FikAja před 3 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 6 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 7 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 9 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 11 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 12 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 15 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Tématické fráze:
dusene zeli,
hlávkové zelí,
zeli recepty,
hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí recept,
dušené zelí recept,
zeli,
zelí recept,
zelí hlávkové,
recept hlávkové zelí,
recept na hlávkové zelí,
zelí dušené,
jak uvarit zeli,
červené hlávkové zelí recepty,
zelí z hlávky,
dušené červené zelí,
recept na zelí,
sladké hlávkové zelí,
jak uvarit hlavkove zeli,
ceske zeli
Suroviny:
zelí hlávkové,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
cukr,
sůl,
ocet,
brambory
Komentáře (62)