Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí dušené

Pokud máte na zahrádce cuket stále dostatek, jistě oceníte další recept na jejich využití. Cuketové zelí skvěle chutná a je výbornou alternativou pro ty, kteří nemohou jíst klasické zelí, a přitom si jeho chuť nechtějí odepřít.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie446 kJ /
107 kcal
Bílkoviny3,73 g
Tuky0,57 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena. Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu. Krok 3: Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, zasypeme ji lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti. Krok 4: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.

TIP: Příprava cuketového zelí a jak jej zavařit třeba na zimu?

Zveřejněno 4. 7. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Cuketové zelí chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí. Zelí je v receptech pouze sterilované,tak přidávám i tuto velmi rychlou obměnu.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí dušené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Yrr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí dušené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Yrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Každoročně se na toto zelí těšíme. Manžel cuketu v jiné formě nepozře, ale tohle miluje 🙂 zelí dělám na sádle a přistrouhám jedno jablko. Letos u nás vede verze s haluškami a pěkně vyškvařenou anglickou 🙂

Cuketové zelí děláme pravidelně již několik let a chutná mi více než klasické. Pokaždé trochu obměníme - třeba dnes s trochou 100% jablkového džusu a špetkou kari :-) A mouku nedáváme nikdy, za nás netřeba.

Děláme každé léto, taky bez mouky. Tu nedáváme skoro nikam...

Ewulin: Díky :-K

Chutné zelíčko

Dobrý večer dnes toto budu vařit poprvé a s cuketou také pracuji prvě. Jen se chci zeptat co mám dělat s tou odkapanou vodou/ šťávou. zahustit a přidat do zelí nebo vylít?

EvaCh: Děkuji za foto :-K

Vynikající :yes::yes::yes:

Cuketové zelíčko miluju <3 dělám ho ráda k pečenému bůčku.

Andreo, díky za recept. Na políčku manžel pěstuje cukety a já se tam vkradu a jen mu oznámím, že jsem si jednu půjčila. Samozřejmě, že si dělám legraci. Recept výborný, ale já nedávám mouku. Nikdy. Několikrát jsem četla, že jsou cukety jedovaté. To jsou ty hořké, ale já poctivě ochutnám ! :yes::yes::yes::-)

Dnes uvařeno, velká spokojenost, určitě zopakuji, díky za recept:yes:

pěkný recept....ráda dělám patizonové zelí a nejlepší je s knedlíkem z rohlíků s drobně pokrájeným uzeným masem...potom není potřeba použít jiné maso

Naprosto výborná zeleninová příloha :yes: Dnes jsme ho měli k sekané a bramborám a všichni se jen olizovali. Moc díky za recept :-K

:-K cuketové zelí jsem dělala poprvé a bylo výborné uz jsem poslala dal <3

mifka: Díky za zprávu :-K

zelí je skutečně výborná rychlovka ;-)

Zdenka1:Zdeničko, děkuji za vyzkoušení a pochvalu;-):-K

Přidávám bodík a pochvalu:yes::-p, zelíčko bylo moc dobré:-p.

Evina:Je možno udělat podle některých z receptů, např. http://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-zel....
Já jsem nedávala cibuli, jen kmín, sůl, ocet a cukr, cuketu nastrouhanou nahrubo, čerstvou;-)

1974andrea: Ten recept se mi líbí a také nápad se zavařením. Zavařujete to prosím jako už tak uvařené nebo cuketu třeba jen na způsob jako ve vlastní šťávě? Mám totiž dost cuket, tak přemýšlím, jak s nimi naložit... Díky.

jarka skrobakova:My ho s manželem máme taky rádi, už je 5 sklenic i zavařeno a tři pytle nastrouhané v mrazáku.;-) Díky za fotečky a za vyzkoušení Jaruško;-):-K

Andrejko tohle cuketové zelíčko bylo moc dobré, půl cukety jsem nastrouhala a zbytek nakrájela na drobné nudličky i se zelenou slupkou. Budu dělat časteji, je to velice brzy hotové a dobroučké. Posílám bodík a foto. Díky za fajn rcp :yes::yes::-K:-p

Zuzek:Díky moc:-K My jsme ho dělali za léto už mockrát, strašně nám chutná;-)

Tak dnes jsem zelí vařila a je opravdu super.:-K A hlavně je rychlé.:-)Přidávám do oblíbených.:-)):yes:

Prima Mama:Hlavně, že chváli hlava rodiny, to je pak radost vařit:-D. Díky:-K

:-) Bylo opravdu super, všem nám chutnalo ( manžel nešetřil chválou ), tak jsem Vám hned poslala bodík a recept zařadila mezi oblíbené :yes: Přeji hezký zbytek neděle:-K

Prima Mama:Tohle zelí máme moc rádi, určitě bude chutnat. Hlavně cuketu nerozvařit na kaši;-)

:-) Jdu to vyzkoušet, masíčko z kance se už peče. Určitě to bude dobrota. :yes:

rebeka:Nadi díky tobě, ty děkovat nemusíš:-D. Máš krásné fotky a s ním masíčkem to musela být dobrota.:-p

výborné:-!:yes::yes::yes::-p:-p posílám bod a foto, jiné už dělat nebudu:-p;-) nebo jo:-8.. zkusím ještě to od Ančí Kočíkojc;-):-D
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším:-// a s pečeným kolínkem a křížovou kostí to bylo MLASK:-p a já, jako bonus, jsem měla ještě pečený česnek.. sama jsem si udělala, sama snědla:-8:-D:-D:-D
Andrej, díky veliké.. veliká dobrota:yes::yes::-K

Andrejko:-))našla jsem si Tě v podobných receptech,ale na bodík jsem úplně zapomněla:-8Dělávám podobně a Ty máš:yes:+9;-):-p

Koubkova:Jiřinko, děkuji za důvěru a za vyzkoušení:-K, já ho mám velice ráda, hlavně vzhledem k tomu, že je rychle hotové a chuťově výborné.

Nejdříve jsem zelí z cukety nevěřila,jelikoš se nám urodilo cukety hodně, tak jsem si řekla ,že ho vyzkouším,vyhodit ho můžu vždycky.Zelí jsem přikořenila pepřem, bobkovým listem ,kmínem a jalovcem vše přiměřeně, moc mi chutnalo, už vím co s přebytkem cukety:-p:yes:

magdalenka:Uvidíš, že ti bude chutnat;-):-K

tejaja:tekvicový prívarok robíme s mliekom, toto je s vodou a ochutené trochu inak.
Všetky cuketové recepty vítam, takto upravenú som neskúšala.

Mladkova Zuzana:Díky za vyzkoušení:-K, jsem moc ráda, že chutnalo, zrovna ho také dělám k vepřovému;-)

Výborné ,,zelíčko,, ale jen s kmínem nikoliv s koprem - to nam nechutnalo, úplně to přebylo chuť cukety a to byla veliká škoda!! Jiank dávám bodík :yes:

Znám a mám moc ráda Andy:yes:.
Domnívám se, že tykvový prívarok a zelí mají dost jinou chuť i konzistenci.

Zrovna včera jsem vzpomínala na zelí s cukety v komentáři u receptu s cukety a už je tady recept.Toto zelí mám moc ráda,je to rychle a dobré:yes::-))

Určitě to bude taky dobrota,ovšem s koprem v kombinaci s tou kachnou by mi to asi přišlo zvláštní;-). A co je to ta tekvica,něco jako dýně?

Náš starý tekvicový prívarok, len "zmodernizovaný" na cuketu. Nie je to zlé, ale doporučujem použiť tekvicu, nie cuketu. Ako korenie sa u nás nepoužíva rasca, ale kôpor. Je to dobrota ;-) + 1
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...

Tématické fráze:
cuketové zelí, zelí z cukety, cuketove zeli recept, recept cuketové zelí, recept na zeli z cukety, recept na cuketové zelí, recept zelí z cukety, zeli s cukety, cuketa jako zelí, recepty cuketove zeli, cuketa zelí, cuketovy zeli, recepty z cukety zelí, cukinove zeli, cukýnové zelí, cuketovezeli, cuketova zeli, recepty s cuketou zelí, výborné cuketové zelí, dušená cuketa

Suroviny:
cuketa, cibule, máslo, mouka hladká, cukr, ocet, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu