Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 548 kJ /
3 477 kcal
Bílkoviny207,84 g
Tuky241,10 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 3,26 g
Sodík 5,36 g
Sůl13,90 g
Sacharidy82,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, přidáme na drobné kousky pokrájenou zelenou papriku, nastrouhané velké jablko, pokrájená rajčátka a olivový olej. Vše pak promícháme a přidáme do pokrájených plátků jater a na dvě hodiny necháme vše v chladu. Krok 3: Na hluboké pánvi si osmahneme cibuli na oleji do zlatova, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, orestujeme a vložíme naložená játra s pikantní ostrou směsí. Krok 4: Když játra pustí šťávu, podlijeme vodou, (vývarem) přidáme víno a dusíme do měkka. Krok 5: Promícháme, zahustíme dle potřeby a pak ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, popřípadě s knedlíkem, těstovinami, vše podle chuti každého. Krok 6: Nakonec jsem játra na talíři posypala orestovanou opečenou, na kostičky pokrájenou slaninou.

Zveřejněno 6. 8. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Je to dost ostrá pikantní omáčka, játra zase trochu jinak. Když není v dosahu feferónový krém, tak se můž dát i dijonská hořčice s feferonami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DK1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DK1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Iriska: děkuji, nejak mne zlobí zde to :-)"bodíčkování" nejak se mi to cele zamrzlo, tak at chutna Irisko, pa

Iriska::-K:-p je to dobré, já jsem zalila hodně vínkem, vodou a ono se to dost vydusí a i jablko nastrouhané dodej pak a dej dle sebe, nebylo to ostré, jak to vypadá,:-K manžel mi huboval, že jsem o tom jen "mluvila" a ostré je to málo:-8:-O:-p:-):-K

Ivi, tak to si ukládám. Pro sebe udělám asi míň pálivé, ale pro manžela naložím zvlášť tak, jak to máš ty. :yes::yes:+

:-Kvypadá to lákavě+1:yes::yes:

chevy: No, dá se to, pak jablko v tom a vínko to ztlumí, pak se trošku zahustí, odpaří a dobré, muž´to má rád, zkus:-K:-K;-):-p

Kurňa, to musí být síla:-O Hasící přístroj k tomu nepodáváš:-?:-D Mně by to huběnku urvalo, ale temu mýmu bych to prubla:-K

:-p:-p:yes:+6

Jana Remkova::-K;-):-) díky:-))

Bože, Ivo, já mám takový hlad:-(( a neměla jsem, než jsem viděla tohle. Patří ti právem velký bod, játra můžu opravdu na každý způsob a pikantní miluji, ikdyž bych neměla:-p:yes:

1974andrea: a jak Andrejko, hořím ještě teď:-)):-))

Jatýrka už tady dlouho nebyla, taky mám ráda a omáčka bude určitě dost hořlavá:-D:-p:yes:

Colombo65: díky,také máme játra rádi dokola na všechny způsoby:-K:-K

Mńám,to vypadá suprově. Recept ukládám:yes:

Játra můžu vždy a velmi rád. Hořčice jídlo vždy osvěží svojí lehkou pikantní chutí:yes:

rebeka: i tak, i onak:-)):-D:-K:-K;-)

varilamyskakasicku:láskou:-8:-8:-8:-?:-D;-)

:-K, Nadi, pak ale hoříš:-)):-));-)

játýrka jsou u nás oblíbená na jykýkoliv způsob a tvoje fotečky jsou velmi,velmi jedlé:-K:-K
ukládám k vyzkoušení:-K

Tématické fráze:
vepřová játra omáčka, veprova jatra jinak, omačka z vepřových jater, ostrá játra, vepřová játra, vpřová jatra, recepty-játra na pálivý způsob)vepřové), vepřová játra recepty, recepty z vepřových jater, vepřové játra, směs s vepřových jater, vepřová játra víno jablka, ostrá vepřová játra, jatra trochu jinak, pikantní vepřová játra, vepřová pikantní játra, veprova jatra recept, vepř.játra, vepřové játra pikantní směsi, vepřové plec a jatra vepřové omačka

Suroviny:
játra vepřová, cibule, krém feferonkový, hořčice dijonská, rajče, paprika čerstvá zelená, jablko, slanina, olej olivový, víno červené

Přidat fotografie receptu