Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavské hovězí

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 352 kJ /
1 040 kcal
Bílkoviny8,91 g
Tuky98,50 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 234 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a nakrájíme na silnější nudličky. Krok 2: Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou. Krok 3: Nudličky oklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném sádle dohněda. Krok 4: Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přidáme česnek, utřený se solí a chvilku podusíme (pokud použijeme jiné maso, přizpůsobíme dobu úpravy). Krok 5: Měkké maso vyjmeme, udržujeme teplé a výpek vydusíme. Krok 6: Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme smetanou a stejným množstvím horkého vývaru. Krok 7: Provaříme asi půl hodiny a na posledních deset minut vrátíme maso a přidáme promnutou majoránku. Krok 8: Hotovou omáčku dosolíme a dopepříme.

Zveřejněno 22. 8. 2011

Poznámka autorky Eliza

Omlouvám se za jednoduchý recept, ale podle mě tu není...

Zdroj: vlastní gastroturistika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGKE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGKE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jednoduché, relativně rychlé a výborné :-). Dovoluji si přidat fotečku a bodíka :-8

Ahoj Elí, tak jsem dnes vařila tuhle dobrotu. Moc jsme si pochutnali, jen na foto jsem dnes líná. Jinak těchhle talířů já mám 6 na polévku a jsou to mé nejmilovanější talíře, mám je ze Šumavy.... :-K

Děkuji za zájem, moc si toho vážím.:-)

Ja - milovník jednoduchých receptov a hovädziny som nadšená...:yes:

Eliza: Mám podobné asi 3 talíře od matky mého přítele. Je vynikající na pečení kuřete v troubě. Dám ho na ten talíř, jen osolím, okmínuji a peču. Třeba jen stehna. Pustí si svou śťávu a je vynikající;-)

Mám ráda jednoduché recepty, založené na kvalitě masa a to tento recept bezesporu je. Původ se nezapře;-):yes:+

:-)Talíř je prastarý po babičce; recept jsem také neznala, i když jihočeské recepty byly u nás vždy doma (z jedné strany jsem z rodiny jihočeských kuchařů, Čechů narozených ve Vídni a hostinských z kraje kolem Krumlova); ale asi u nás zdomácní. Naštěstí jsem odolala pokušení přidat do základu cibuli a do omáčky sušené houby a byli jsme spokojení, protože jsem z toho nevyrobila něco notoricky známého, ale opravdu pro nás nové jídlo. :-)

Elizo vypadá to moc chutně:-p a máš krásný talíř:yes::-K

A ještě mi ukradla talíř :-//:-//:-D:-D:-D, mám ty samé po babičce a jinak :-p:-p:yes::yes:

Eliza: Elízo, proč se omlouvat, jednoduché recepty jsou mnohdy chuťově lepší, než ty složité a přesto, že pocházím z Jižních čech, tak to hovězí takto neznám. Nemusím ale znát všechno;-) Máš 5.boda:yes:

bodík letí:yes:

Jak obyčejný? Ty já mám nejraději a tento tvůj navíc na talířku vypadá báječně, já bych si moc pochutnala, takže ode mě bodík:yes:

Děkuju - ochutnali jsme na jihočeském výletě, vyzvěděla jsem docela jednoduchý recept a dnes jsme si mohli pochutnat zase...Třeba bude chutnat i někomu dalšímu...:-)

:-p:yes:

:-p;-);-) +2.bod :yes:

Hovězí 100x jinak a vždy vynikající. Kdyby z něj šla udělat buchta tak začnu péct ;-);-);-):-K

:-K:yes:

Tématické fráze:
hovězí recepty, šumavské hovězí maso, šumavské maso, šumavské nudličky, recept hovězí, recept na hovezi, sumavske maso recepty, šumavske roštěnky ryže, šumavské recepty, recepty na hovězí, šumavska roštěna, sumavske hovezi nudlicky, hovězí roštěná šumavská, šumavská hovězí pečeně recept, recepty hovězí, šumavské maso recept, šumavská hovězí roštěná, sumavske roštěnky, šumavské kuřecí nudličky, hovězí maso jižní čechy

Suroviny:
roštěná hovězí, česnek, smetana ke šlehání, majoránka, sádlo, mouka hladká, vývar, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu