Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 073 kJ /
1 452 kcal
Bílkoviny7,81 g
Tuky126,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě. Krok 2: Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem. Krok 3: Po půl hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme. Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové, a bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 3. 9. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Vzhledem k tomu, že jsem byla obdarována 6ti kachnami, už jsem ty poslední stahovala, protože to byla práce na celý den.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7lz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Renica: Cenzúra, hm..... Nezaspala jste trochu dobu?

Spousta kravin o spoustě jiných věcí, než o samotném receptu. Nedozvíš se, jestli ho někdo vařil a jak to chutnalo. Na komunikaci jsou snad dnes už jiné sociální sítě, pokud jste to zaregistrovali! Zde bych uvítala příspěvky k tématu - toto je možná spíš upozornění pro adminy, kteří by dle mého názoru měli příspěvky cenzurovat.

Na mysliveckém plese jsme v tombole vyhráli divokou kačenu a tak tady brouzdám a hledám receptík jak jí udělat,zatím čeká v mrazáku,ale tento recept mi Andrejko zaujal a bude určitě udělána dle tvého,už se moc těším,pak dám vědět jak to dopadlo;-)

Simona Skolakova: Simčo, doufám, že si pochutnáte ;-) Jo, jak ráda bych tuhle dobrotu přefotila, leč už nikdo kachničky nenosí :-(

Veronika.Hrozna:Teď před deseti minutama manžel přines z lovu kachnu ,tak jsem koukla na datum,kdy jsem délala tu tvoji ,tak bude zase. Ale předtím jsem měla dvě dneska jenom jednu :-(. Nevadí snad nám to bude stačit ! Už se na ni těším !:-K tentokrát to nedovolím sežrat bez fotky jako minule !;-)

1974andrea: ani mne, ani vlani, ani predvlani...:-D:-D:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

1974andrea:Přes terasu chodí pejsci,takže tam nic nedávám! Bezpečné místo u mně jsou mrazáky,když je něco na kost zmrzlé je relativně /velmi, relativně v bezpečí/ ! :-O Jinak o žádném "bezpečném místě nevím"!Nechám vychladnou koláč a než přijdu do kuchyně ....:-O Upekla jsem OREO keks, než jsem je stihla naplnit krémem snědli je namazané malinovým džemem!:-//
Jednou se přihlásím podruhé ne,jak se mi chce.;-):yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna:Čoveče a proč ty jsi jednou registrovaná a podruhý ne?:-O Já už ty hrnce a pekáče radši dávám ven na terasu, tam je nikdo nehledá:-D:-))

Veronika.Hrozna 8. 3. 2012 18:54
1974andrea:Velice,a na zítra ještě kousek zbyl,to bude ještě lepší.Odložila jsem do sosíku,aby maso neoschlo a když se to rozleží bude zítra ještě lepší.Teda doufám,že tam ráno ještě něco najdu.:-O

Veronika.Hrozna:Díky Verčo:-8, jsem moc ráda, že vám chutnalo. Já toho koření dávám trochu víc, ale každý podle své chuti.;-)

1974andrea: Tak a posílám report.Na Dvě kachny hrst sušených švestek ,stačilo míň doporučuju max.4.Nové koření dala jsem 4, stačí 3 kuličky.Jalovec 4 kuličky. Pečení: Na té smesi jsem kachničky opekla a pak podlila vínem a šup do trouby.Dále jsem podlévala vodou!
Dala jsem je do trouby krátce po pul desáté a ve 12 byly měkounké ! Velice dobré,manžel ještě v kuchyni obírá kosti ,že prej pro pejsky ,ale nevím....:-O Všechno chutnalo, děkuju za recept. :-p:yes:;-)

Veronika.Hrozna:Verunko, na zelí nezáleží, hlavně aby vám chutnal ten sosíček:-p:-p:-)). Tak se pak ozvi

Kachny jdou v tomto momentě do pekáče,ale zelí mám jenom bílé! Správa bude po obědě na webu!;-):-K

varilamyskakasicku: Když si u receptu sroluješ úplně dolů, máš zřejmě zaškrtnuté okénko Sledovat komentáře e-mailem. Stačí "odfajfkovat" ;-)

1974andrea: no, nic, nechám to běžet, vše mi tam skáče, tak jsem tam s TEBOU ted se všemi komentíky nějak, pa pa a hezky večer :-K:-K

varilamyskakasicku::-O No to nevím Ivčo, asi máš udělat co nejdřív:-D. Možná máš nastaveno, aby ti chodily komentáře k receptu na mail;-)

1974andrea: co se to děje, že mi běhají komentiky okolo Tvé kačeny na email, ??:-K;-) nějak se pečená kačka divoká probrala k okolí?Paráda, no dala bych si, žlučník je pryč, ale nemám zase tu kačenu divokou, kdybych měla bažanta někdy, poradím se s Tebou Andrejko,:-K

Bahula:, magdalenka: Děvčata děkuji:-K;-)

Receptu dávam bod, druhý by som pridala diskutujúcim, ale žiaľ, to nejde, takže len zdravím...:-K

Taky bych dala říci :yes:+ A ty sousedy závidím ;-)

1974andrea:To víš ,že obě jinak by se umlátili talíři,kdyby na někoho nezbylo. Havěď pažravá !;-)

Jana Remkova:Bažant rovnou na pekáč,nenechat ležet v peří!
Někdy se stane ,že je rozstřelená žluč. Pak se ani nedají z jater udělat knedlíčky do polévky. A ty naše rodina tak,zbožňuje ,že je schopna se jeden na druhého naštvat, když na ně nezbyde knedlíček v polévce.Jednou se hádali celý Vánoce! Takže kuchám ihned abych zachránila játra :-!

danielle72:A tobě jenom tohle "Sám mám málo!:-D:-))

Jana Remkova:Jabi,tak co se týče bažanta, nemůžu s tebou souhlasit, nesmí se nechat (jak se dřív říkalo) vyvěsit. Pokud je střelenej -jak že ano:-)) - má uvnitř všechno rozstřílené a to dodává tu ošklivou pachuť. Kachny a bažanty je lepší vykuchat co nejdříve.

Veronika.Hrozna: Tak Veronika, doufám, že si pochutnáš tak jako my;-). Dej je tam radši obě, protože se, jak určitě víš, pěkně smrsknou, potvůrky:-)). Dej vědět, jak ti chutnalo:-K

1974andrea: Tož to mu na mě dej telefon, kdyby se mu zase "přemnožily" :-D:-D

Jééééžiši!! Zááávidím!!:-((:-// S divokou kačkou jsem ještě nikdy neměla tu čest a určitě bych chtěla. Ta fotka je k sežrání!!:-p:-p:yes::yes: No, ale bažanta jsem měla, nechutnal mi, byl takový..jakoby kyselý:-/

:-K;-):yes:Veronika.Hrozna:

Už přišli na řadu i ty moje dvě v mrazáku pujdou hezky na pekáč,doufám,že se podaří.:yes:

Děkuji vám tímto za ohlasy k tomuto receptu. Kdo nemá možnost divoké kachny, zkuste z normální, popř. kuřete či bažanta.

Veronika.Hrozna:Holky nezoufejte a udělejte z normální kachničky, taky to bude dobrota, i když trochu tučnější;-):-))

zizala:Jo ,to má někdo štístko !:-(

Tématické fráze:
příprava divoké kachny, úprava divoké kachny, kačena na víně, úprava divoké kačeny, divoká kachna recept, divoká kachna uprava, jak upravit divokou kachnu, divoká kachna, divoká kačena recept, divoká kačena recepty, příprava divoké kačeny, úprava kachny, kačena na červeném víně, recept na divokou kachnu, divoka kachna recepty, recept divoka kachna, úprava kachny divoké, recept na upravu divoke kachny, recepty divoka kachna, divoka kacena priprava

Suroviny:
kachna divoká, slanina, švestky sušené, cibule, víno červené suché, jalovec, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu