Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná sekaná z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 542 kJ /
1 803 kcal
Bílkoviny125,60 g
Tuky107,72 g
Vláknina16,62 g
Cholesterol 806 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,53 g
Sacharidy78,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Krok 2: Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli nakrájenou nadrobno do hněda. To dáme i s olejem také do pekárny. Krok 3: Zapneme program "nudlové těsto" nebo jiný a mícháme 20 minut. Potom vyjmeme háky, nastavíme program "pečení" a pečeme 1,5 hod. dozlatova.

Zveřejněno 22. 11. 2011

Poznámka autorky BILKOVAI

Sekaná má trošku jinou chuť, než ta klasická. Hnětením je velmi jemná.A protože nemá kam "utýct" šťáva, tak je velmi šťavnatá. Dcera i manžel ji zbožňují:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná sekaná z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRlJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná sekaná z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRlJ

Marie

Komentáře (47)

Sekaná je výborná, piekla som z 850 g mäsa - br. pliecko, 2 rohlíky, 3 vajcia atď. Doba pečenia 1 hod. a 35 min., ešte som po vypnutí sekanú nechala tam chvílku. Pridávam foto.

Mizera: já si vždy nechám pomlít u řezníka

Když koupíš v marketu mletý , tak z toho sekanou neuděláš , je tam sice všechno , ale chybí maso:-//

Naprosto fenomenální záležitost. Jinak již nebudu dělat ;-) Samozřejmě dávám bod :yes:

Foltynova.alena 22. 11. 2014 14:52
Právě jsem vyndala sekanou/=sekačku/z pekárny.Byla tam kilová 7O minut,převrácena,ještě 7O minut.Byla naprosto akorát.Kdyby jen 5O + 5O,jak jsem napřed chtěla,nestačilo by to.Šťavnatá.chuťově výborná/dala jsem vše podle vás + ještě podle své chuti něco navíc./Už sekanou jinak péct n e b u d u.Děkuji.AliceSlaviceFoltynova.alena@email.cz

jana:... po hodině stačí pustit program ještě jednou a zkoušet špejlí.;-)
Dělám to také tak :-)

ahoj, nevím jaký program zvolit, když nemám ani nudlové těsto ani jiný. Tak jsem ručně míchala. Pak jsem spustila program pečení, který mám na 1hodinu a né na 1,5. Musela jsem to vyklopit a dát na plech dopéct :((

právě zkouším péct, tak jsem zvědavá:-)

A pak že bez práce nejsou koláče :-D Sekaná výborná! +24 ;-):-)):-K

Petra Ku.: Tvůj chlap se má...;-)

BILKOVAI: Myslíš velikost porce? :-D To bylo mojeho chlapa ;-):-8

Petra Ku.: Peti, díky za důvěru v recept a moc děkuji za obrázky. Je vidět, že jste si dali pořádně do nosu :-D:-p:-*:yes:

Ivet, před pár dny jsem opět pekla tvoji sekanou v pečce, moc mi chutná, je krásně šťavnatá :-p Akorát jsem dala na první vrstvu vaječnou amoletu s párkem a papriku a pokračovala druhou vrstvou masa, aby byla trošku mozaika :-) Na řezu se to sice trošku rozpadalo, ale to neva, byla fakt dobrá :yes: Posílám obrázky, kdyby se nelíbily, klíďo odstraň ;-)

Výborná sekaná, nemá chybu, pochutnala si cela rodina :-))

Tohoto receptu jesm si když byl uveřejněn poprvé na TOP nevšíml, což mne moc mrzí protože bych jej již vyzkoušel. Ale nic není ztraceno. Provedu nyní. To by mne fakt nenapadlo upéci sekanou v DP. To by zasloužilo mnohem více bodů, ale nejde to od jednoho , tak aspoň +bodík 23

Zrovna jsem chtěl sem dát recept a našel tento. Máš ji pěknou:-p:-)) tu sekanou!
Dělám ji podobně, většinou z libového bůčku, seřízlou kůži uvařím a všechno rrrozsekám na maděru v robotu s noži. Kůže v ní není vidět, pomůže spojit hmotu a obsahuje pro mne starce potřebný kolagen:-).Dělám větší množství (až 1,5kg) a to nejde míchat v pekárně - motá se jen spodek a vršek stojí:-//. Když ji vyklopím, tak ji neobracím - po chvíli dostane na vzduchu pěknou barvu.
+ foto a bodík

Ivet, dneska jsem poprvé v životě pekla sekanou v pečce, a musím říct, že jsem nadšená :yes: Malinko jsem pozměnila receptúru - pekla jsem z kila masa a místo čerstvě osmažené cibulky jsem dala už hotovou smaženou z Ikei :-8 Taky jsem předem nehnětla, ale zpracovala jsem ručně, tak to snad neva.. Je ještě horká, tak zakrojím až ráno a pokusím se vyfotit :-) Dovnitř jsem dala párek, aby byla pěkná mozaika ;-)

mekkejla: děkuji, to mě těší:-K;-)

Dnes ji jdu dělat už podruhé a teď jsem si všimla, že jsme nedala bodík :-8 Takže napravuji a moc recept moc chválím - sekaná je skutečně luxusní! :-*

:yes:

Greneia: Jsem ráda. Děkuji:-K

Mňamka, posílám bodík .. ještě se dovaří bramborky a už se nemůžu dočkat, kousek jsem už užďobla a výbornéééé:-*

Chocolate, jsem ráda, že sis vybrala právě můj recept:-K

Dnes jsem pekla a musím potvrdit, že je tím mícháním v pečce opravdu jemnější, pro barvu jsem sice dopékala v troubě, ale to nijak nevadí, je skvělá.Místo majoránky jsem přidala čerstvou petrželku.:yes:

:yes: Dnes jsem dělala sekanou znovu a místo cibule dala pórek a je to také moc dobré. Příště přidám houby:-p :yes:

Sekanou jsem dělala, nevím co bylo špatně, ale uplně se mě rozsypala, byla hrozně mastná a uspěch nesklidila, nevím co jsem pokazila, na obrázku vypadá hezky, té mojí se vůbec nepodobá, ta byla hrozná.

Sekanou jsem vyzkoušela, byla moc dobrá a šťavnatá.
nejdřív jsem vše smíchala a pak dala péct do pekárny. Je perfektní, že ji dáte péct a už se nemusíte starat, pekárna se sama vypne:yes:
Posílám bodík:-p

A to jsem si myslela, že už v pekárně umím všechno...:-))

Pekárnu nemám, takže nevyzkouším, ale sekaná vypádá moc dobře:yes:+

BILKOVAI:ten môj ani riady moc neumýva...tak neviem.

Magdalenko, jsem moc ráda, že Ti sekaná chutná:-)) Ani to v té pekárně nemusíš hlídat. Pěkně se tam koupe ve vlastní šťávičce:-D A s tou tlačenkou...můj manžel taky není moc do kuchyně, ale bral to jako takovou předehru...:-8:-D Doporučuji:-)

Ivetka, pred chvíľkou pekáreň dopiekla (na zajtrajší obed). Vyklopila som - ešte je sekaná horúca, ale degustácia dopadla na výbornú. Myslím, že budem robiť odteraz iba takto, akosi je naozaj iná, chutnejšia, ako z rúry. Som ti vďačná za recept. O tú tlačenkovú idylku sa pokúsim tiež - len u nás to bude asi menej idylické, manžel sa v kuchyni veľmi nevyzná.;-)

Moc Vám děkuji za kladné komentíky a samozřejmě i bodíky:-K:-K:-K:-)

Dávám krásný desátý bodík za velice lákavý a príma recept:-p+10:yes::yes:

Ještě jsem nezkoušela,ale láká mne to moc!!!;-)+1:yes:

Magdalenko :-D:-D:-D:yes:

Zaujímavé...:yes: na štvrtok si dávam do plánu, zajtra sú lángoše.
(A beztak pri tvojom mene si vždy spomeniem na tlačenkovú idylku!:-D)

BILKOVAI: Bude určitě moc dobrá;-):yes: DP mám už dlouho, ale sekanou jsem v ní ještě nepekla. Měla bych to napravit:-8

;-):yes::-D:-D:-D:-D:-D,to jsi mě dostala,díky;-):-D:yes:

Moničko, zbyl. Zastav se:-))

nezbyl ti kousek?:-p;-):-D:yes::yes::yes:

Určitě zkusím, sekaná z pečky mi fakt chutná ;-):-p:yes:

To určitě vyzkouším :-K:yes:

Už tam s ní letím. Máte pravdu:-))

no jistě Ivet..já si toho nevšimla..catt má recht..mazej s tím do domácí pekárny:-8:-D:-D:-D:-D:yes:;-)

:-p jé, ta vypadá nádherně!:yes::yes: Nedáš ji spíš do kategorie DP, když je v ní míchaná i pečná?

joooj, tak to si ukládám:yes::yes::yes: jemná, poudáš:-? tak prubnu..už to tu kdosi vychvaloval, špagetka, tuším:-?
hezké to máš..možná o víkendu dojde na tu tvoji tlíču:-p:-p:yes::-)

Tématické fráze:
sekaná z domácí pekárny, sekaná v domácí pekárně, sekaná z pekárny, domácí pekárna recepty sekaná, sekana z domaci pekarny-recept, sekaná v pekárně, domácí pekárna sekaná, bavorská sekaná recept, domací pekarna recepty, sekaná do pekárny, sekaná domácí pekárna, sekaná recept, recept na sekanou z domaci pekarny, sekaná s domácí pekarny, domácí sekaná z pekárny, bavorská sekaná, recepty na sekanou v domácí pekárně, recept na sekanou z pekárny, luxusni sekana, sekana s pekarny

Suroviny:
maso mleté, cibule, cibule, česnek, pepř, rohlík, mléko, sůl, vejce, kmín celý, majoránka, hořčice plnotučná, kečup sladký, olej

Přidat fotografie receptu