Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na víně a česneku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 946 kcal
Bílkoviny123,56 g
Tuky107,14 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 5,08 g
Sůl12,50 g
Sacharidy55,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek utřeme se solí. Krok 2: Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme. Krok 3: Mírně osolené maso a plátky slaniny, nebo špeku dáme do pekáče, který si vymažeme sádlem a zalijeme vínem. Krok 4: Pekáč přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do změknutí masa. Krok 5: Když je maso hotové necháme zredukovat výpek a podáváme. Přílohu zvolíme brambory, nebo knedlíky.

Zveřejněno 3. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na víně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v96g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na víně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v96g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hmm, hovězí a na víně :yes:+

;-)všem děkuji

šušli..to je kráása..já to vidím jako adepta do pomaláče;-):yes:
líbí se mi to sakumpikum:-8:-D:yes::yes:
a dala bych si k té výborné šťávičce např.gnocchi:-p:-p
úplně to cítím..já mám asi hlad:-/:-D

Já bych k tomu taky nejradši brambory a špenát. :-p
Ale konečně, tady přece jde o to maso, a to redy, klobouk dolů. vypadá přenáramně. Hovězí na česneku děláme, ale nikdy mně nenapadlo přidat to víno. :-O
Jak jsem řek, já rejpal, klobouk dolů, hlubokou úklonu a bod přiletí za okamžik.:-K

To by mi chutnalo...:-p:-p:yes: Asi bych nedala zelí a nepekla na sádle, když je tam to víno, ale jinak paráda.;-)

spagetka:;-) nezhořkla bylo to dobré

Líbí se mi to, jen dotaz - nezhořkne ta majoránka? Já ji raději přidávám až ke konci vaření, jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
sakumpikum, hovezi na vine, hovězí na česneku, hovězí na česneku v troubě, hovězí na víně s knedlíkem, hovězí na víně v troubě, hovezi na vine a cesneku, hovězí plátky na vine v troubě, jak zredukovat víno, hovezi líčka na vine v troubě, hovězi na česneku a na víně, hovězí maso rece, hovězí na česneku a víně, hovězí na bílém víně, hovězí na víně knedlík, hovezi krajene na cesneku, hovězí na víně a na česneku, hovězí na víně recept, hovězí na červeném víně s knedlíky, hovězí na česneku a na červeném víně

Suroviny:
hovězí zadní, slanina, víno bílé, česnek, sůl, paprika sušená sladká, majoránka sušená, sádlo

Přidat fotografie receptu