Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kapr na černo Retro

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra, několik lžic piva a vaříme tak asi hodinu. Do odvaru pak vložíme na díly rozkrájeného kapra a vaříme asi 20-25 minut. Když je maso měkké, pozorně je vyjmeme, aby se nerozpadlo. Omáčku procedíme a zahustíme strouhaným perníkem, přidáme karamel upražený z několika kostek cukru, citrónovou kůru, trochu pikantní marmelády a švestkových povidel. Omáčku ještě povaříme a nakonec přidáme ořechová jádra. Připravíme ji den před podáváním. Podáváme s jemným knedlíkem.

Zveřejněno 6. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr na černo Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNAY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr na černo Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNAY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

U nás se dělalo stejně jen bez té marmelády, ale se švestkovými povidly a karamelem.

Tématické fráze:
vánoční kapr recept, kapr na černo recept, recepty babicovy dobroty vánoční kapr, úprava vánočního kapra, vanocni kapr, kapr na černo s povidly, kapr s povidly, vánoční kapr recepty, recept na vánočního kapra, postup zabíjení kapra, recepty kapr na cerno, recepty na vánočního kapra, kapří krev, jak upravit vánočního kapra, zabíjíme kapra, vánoční úprava kapra, kapr na cerno, recept vánoční kapr, kančí maso na černo, sisky kapr na cerno

Suroviny:
krev, ocet, mrkev, celer, petržel, pepř, koření nové koření, bobkový list, pivo světlé, perník, karamel, kůra citronová, marmeláda pikantní, povidla švestková, ořechy

Přidat fotografie receptu