Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,47 g |
Tuky | 40,67 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 73 mg |
Sodík | 865 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 7,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích uděláme zářezy pro lepší propečení ryb.
Krok 2: Z větviček rozmarýnu a tymiánu otrháme lístečky. Mandličky si opražíme na pánvi. Mezitím si připravíme žervé s kapií, přidáme rozetřený česnek, zamícháme a pak touto směsí naplníme břišní dutiny ryb a vše zasypeme pokrájenou šunkou a částí bylinek.
Krok 3: Bříška pstruhů uzavřeme (přichytíme) párátkem. Zářezy na bocích vyplníme opraženými mandlemi a posypeme odrhnutými a pokrájenými bylinkami. Pokapeme zbytkem olivového oleje, smíchaným s červenou sypkou paprikou a posypeme kmínem.
Krok 4: Ryby takto připravené vložíme na plech vymazaný máslem a pokrájenou cibulkou a pečeme do měkka podle velikosti ryb.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Moje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 53 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
jaké bylinky na ryby,
koreni a bylinky na ryby,
jaké koření na pstruha,
bylinky na pstruha,
bylinky na ryby,
jaké bylinky na pstruha,
bylinky na rybu,
jaké koření na ryby,
jaké bylinky na rybu,
pstruh bylinky,
pstruh s mandlemi,
bylinky na pstruhy,
pstruh na bylinkách,
jaké koření na rybu,
pstruh a bylinky,
bylinka na ryby,
recepty z bylinek,
pstruh plněný mandlemi,
pstruh na páře,
koreni na ryby vetvicky
Suroviny:
pstruh,
olej olivový,
česnek,
šunka,
rozmarýn,
tymián,
petrželka,
libeček,
cibulka jarní,
sýr gervais s kapií,
pepř,
mandle,
kmín celý,
máslo,
sůl
Komentáře (17)