Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná jehněčí kýta

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 765 min Doba přípravy: 720 min Doba tepelné úpravy: 45 min

765 min (720 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 286 kJ /
307 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky26,39 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Krok 2: Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Krok 3: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.

Zveřejněno 28. 2. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Kuchařské recepty pro každý den..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9ly

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9ly

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Dnes uvařeno i když jen z jehněčího plecka, naloženo 2 hodiny. Vynikající chuť. Podáváno s pečenými bramborami. I přítel byl spokojený. Druhá polovina pečeně bude se špenátem a bramborovým knedlíkem. Už se těším. <3:-Q:yes:

Zdenka1: Škoda, že nemám pomalý hrnec, ale všechno může být. :-)) Jsem moc ráda, že jsi vyzkoušela :-). Děkuji za foto:-)

Janičko, připravila jsem masičko podle tvého receptu a výsledek byl úžasný. Pekla jsem v pomalém hrnci, ke konci maličko zahustila, aby bylo více šťávičky. Podávala jsem s tarhoňou a hlávkovým salátem. Posílám foto, bodík a pochvalu:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

danielle72: spráávně!:-D:-D

Jana Remkova: Jdu se stydět do špajzu :-D:-D:-D

danielle72: Tak to máš fakt pech!!! To si zodpovíš, ty jedna...:-((...:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova: No však :yes: Já dneska upekla do hospody, kam 1x týdně tam hrajeme na kytary, 2 nohavičky (pro Slovenky: nemyslím tangáče, ale záviny) štrúdlů z listového těsta, jeden s romadúrem, pórkem, smetanou, druhý se směsí všeho uzeninového, co mi doma zbylo. Ale zapomněla jsem nafotit ;-(

danielle72: to fakt říkám..hospoda to jistí!!!:-))

danielle72: No, ani nevím, kde jsem k tomu přišla;-). Dcera dělá občas výpomoc v hospůdce a jak známo, v hospůdce se sežene vše;-). Ještě, kdyby se tak sehnalo na Velikonoce kůzlečí;-) Díky, holky:-)

rebeka: A těch fotek co sem pak přibyde :-D

Jo, občas se zadaří, to je fakt. Já zase koupila minule v hospodě 4,5 kila srnčího za tři stovky :-D:yes: (jeden mladík to dostal od dědy lesáka a nevěděl, co s tím, tak jsem ho zachránila:-p)

danielle72::-D:-D:-D:yes::yes: dobrý nápad:yes:

Jana Remkova: noo, tak to je ale hodně dobrá cena:yes::yes:
recept je krásný, nepřeplácaný.. moc se mi líbí, taktéž foto velmi zdařilé:-K:-):yes:
jen to skopové, jaksi chybí:-//
a jako Eliz.. nikdy jsem skopové nepřipravovala, láká mě to a taktéž mám před ním respekt:-8
ty máš ovšem za tuto krásu bodík:-)

Jana Remkova: No to JE luxusní cena :-! Příště toho za tu cenu objednej kamion, my už si to tu ostatními na TOPkách to nějak podělíme :-D

maris: měla jsem 1, 30kg za cca 130 kč a poděla jsem se s dcerou. ;-)Myslím celkem dobrá cena. Jinak stojí víc;-)

:-p:-p:yes:

My jehněčí, ale i skopové milujeme, jen kdyby ty ceny byly trochu příznivější:-S
Recept je super:-p:yes:

Eliza: taky jsem měla respekt, ale měla jsem opravdu krásnou flákotu masa, ty bílé boky jsem jen nakrojila, nemělo to chybu:-p Nenapsala jsem to tam, ale ráno jsem se dozvěděla od známé v obchodě, že rozmarýn a jehněčí patří k sobě, tak jsem jednu větvičku přidala k pečení:-)

Marináda vypadá dobře.:yes: Jehněčí jsem ještě nepřipravovala, mám z něj docela respekt - slyšela jsem, že když se nepovede (a neodblaní), odradí to strávníky na dlouho...
Asi to budu muset zkusit, abych věděla...;-):-)

Jehněčí jsem nikdy nejedla, krásně nafoceno.:yes::yes:

ivulinka: na mém:-8

Opět krásný flák masa na tvém nebo Láďovém talíři:-?:-!

srettka: nemysli si, že jsem neměla obavy;-) kousnout do té "hnáty":-D. Ale fakt byla bezva. Já už tak nějak ze zvyku dávám všude více česneku, než je psáno;-) a zde to platí 2x;-)

no sakra, jdeš jako na zavolanou:-O jeden jehněčí hnát mě rozčiluje v mrazáku:-S neskladný je,nechce ležítt bez pohybu, furt se vrtí...sem mu už hrozila.." já tě ztrestám, ty budeš vidět, pařáte jeden z vovce" ale furt to byly jen hrozby...noo, myslím, jak by řekl ctihodný pan remarque..komu zvoní hrana...tomu hrozí pekáč. jen to bude pro druhé, páč mě nějak ten ovčí chuťový ocas neštýmuje, sem to zkúšala..ale pohárky moje chuťové si na sobě sami dělaj uzle, že tohle nechcou. takže upeču miláčkovi a matkám naším rodným a pak tě zaševelím, japa jim chutnálo;-)
ale jinak...máš to hezkýýý:yes: :yes:

1974andrea: díky;-)

Jani, jehněčí dělám pouze jednou do roka a to na Velikonoce, které se blíží:-)). Dávám hodně česneku a rozmarýnu. Majoránku jsem ještě nezkoušela. Vypadá to moc pěkně:-p:yes:

Jana Remkova::-D:-D jen papej:-D:-)):-K

;-)vypadá to skvěle taky jsem ještě nikdy nejedla ani nevařila jehněčí:-Ssnad ho někdyseženu tobě bod č.3:yes::yes:

varilamyskakasicku: no, tak mi moc nelez na nervy, jo?:-(( Já bych si tak dala knedlíííík!;-(. Ale jak vidíš, ani šťávu jsem si nějak nedala;-) a ne, že by nebyla. No, i s těmi krupkami to bylo skvělé!:-p

Jana Remkova: je to pěkné Jani, ale já rýži k jehněčímu bych nedala, asi to máš jako dietku, spíše brambor vařený, anebo bramb.knedlíček nebo jiný knedlíček, mnam:-K;-):-p

varilamyskakasicku: ten tvůj recept taky příjde na řadu, neboj nic;-)

Tématické fráze:
jehněčí kyta, ovčí kýta, jehněčí kýta recept, kůzlečí kýta recepty, marinovaná jehněčí kýta, kůzlečí kýta, marinovane jehneci, recept na jehněčí kýtu, recept kůzlečí kýta, jehněčí kýta cena, ovčí kýta recept, jehněčí recept, jehněčí kýta recepty, kuchařské recepty pro každý den, ovci kyta recepty, kůzlečí kýta recept, recept ovčí kýta, recepty jehneci kyta, marinované jehněčí maso, recept jehněčí kýta

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, tymián, majoránka, bazalka čerstvá, pepř mletý, sůl, olej olivový, cibule, máslo

Přidat fotografie receptu