Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevetovo-sýrové biftečky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 934 kJ /
1 418 kcal
Bílkoviny125,40 g
Tuky27,00 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 337 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,60 g
Sacharidy163,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kuřecího masa si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Mezitím si nachystáme do malého hrnce trochu vody a necháme ji dojít k varu. Krok 3: Poté do ní vsypeme rozmražené krevety a necháme převařit asi tak 5 minut (nejsou pak tolik cítit a jejich chuť je lepší). Krok 4: Krevety si scedíme a vodu slijeme. Krok 5: Na pánev si dáme rozehřát olej, pak na něj vložíme plátky masa a opékáme. Krok 6: Mezitím si nastrouháme sýr najemno. Krok 7: A až plátek masa opékáme z druhé strany, tak horní usmaženou stranu masa posypeme sýrem. Krásně se rozteče. Krok 8: Plátek vytáhneme a na olej vsypeme povařené krevety a malinko je osolíme. Necháme je opéct až se trošku zcvrknou a budou krásně křupavé. Naaranžujeme je na maso. Krok 9: Očistíme si zeleninu - mrkev okrouháme a nastrouháme najemno, plátky čínského zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky, kukuřici z plechovky scedíme a vše si nachystáme k masu na talířek.
Podáváme s bramborovými kroketami, americkými bramborami nebo hranolky. Vhodné doplnit bílým vínem.

Zveřejněno 15. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetovo-sýrové biftečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2jM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetovo-sýrové biftečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2jM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

amarcha:Jé, zrovna se dívám, že Ti je 19:-).V tom případě to ber jen jako tip jak na přípravu krevet.Na svůj věk jsi velice šikovná slečna.

Tak je to určitě o zkušenostech ja nevařím zas tak dlouho, krevety sem se naučila dělat takto a dost mi to chutná gumové sem je nikdy neměla vždycky spíš křupavé. Ale díky za rady a názory příště to zkusím jinak ;-)

No nechci nic namitat proti tomu kurecimu masu,ale pokud ty krevety napred uvarite a pak jeste opekate,tak se z nich musi vytvorit neco gumoveho a nepozivatelneho...Krevety jako takove jsou velmi jemne a pri priprave se maji jen dat >prohrat< na chvilinku do jiz hotoveho pokrmu.Jen tak si zachovaji svou jemnost a jsou mekkoucke....

Promiň, ale to je plýtvání surovinami.Krevetky, které ty používáš, stačí přelít horkou vodou, popř. krátce minutku dvě tepelně upravit, jinak gumovatí.Vařit je pět minut a pak ještě opékat je zbytečné a zabije to tak skvělou surovinu, kterou krevetky bezesporu jsou.

Jé já bych si dala ty krokety :-p;-)

Amarcho, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K
Za recept, který se mi líbí ti dávám 2.bod:yes:

Tématické fráze:
příprava syrových krevet, příprava syrových krevet, jak dlouho dělat krevety, jak delat syrove krevety, jak dlouho vařit syrové krevety ?, jak delat vařené krevety, jak dlouho se maj vařit syrové krevety, sýrové krokety s vínem

Suroviny:
prsa kuřecí, krevety, sůl, pepř, koření grilovací, kukuřice, mrkev, zelí čínské, sýr eidam

Přidat fotografie receptu