Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový dort Margot

Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto není potřeba krém doslazovat. Příjemnou kyselost mu dodává bílý jogurt.

Hodnocení receptu je 5,0 (138×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 031 kJ /
2 875 kcal
Bílkoviny86,16 g
Tuky166,95 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 874 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy248,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto a upečeme. Krok 2: Upečený korpus položíme vychladnout na mřížku. Krok 3: Mezitím ušleháme šlehačku. Krok 4: Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a společně umícháme. Krok 5: Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.

TIP: Jak vyšlehat šlehačku

Zveřejněno 19. 5. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Hrníčková kuchařka

Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový dort Margot

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRlm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový dort Margot

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (128)

Dort je vynikající <3

Pekla jsem jiz podruhe. Je vazne dobry. Na formu o prumeru 24 cm jsem pouzila dvojitou davku na korpus. Po upeceni ma na vysku asi 2,5 cm. Pekla jsem cca 20 min. na 180 stupnu,a mela ho prikryty alobalem. Testo se pece hodne dobre,s jinyma byva obcas problem a nejsou dopecene,s timto uplne super i pro zacatecniky.
Jinak krem podle navodu a :yes:.
Snad jsem aspon pridala svou troskou do mlyna,co se tyka upresneni peceni korpusu:-D

Škoda že se u receptů neuvádí velikost formy.

Dobrý den chtěl bych se zeptat na jakou teplotu a na kolik minut ten dortík pečete? :yes:

Bahula ráda bych se zeptala jak dlouho dortík vydrží (pokud se tedy hned nese*ere :-D)? Nebo spíš lépe položená otázka jak dlouho před podáváním se může udělat? Když ho potřebuji na pátek(sobotu), můžu ho udělat ve středu? Nespadne ta šlehačka? Jinak vypadá nádherně a jistě bude moc dobrý. A ta žabo-myší válka kolem jeho autorství???:-D:-D:-D Nechápu a přijde mi, že ani děcka na písku by se tak netahala..Tak si z toho nic nedělejte:-K

skarlettka 29. 4. 2017 17:27
Bendik: to bych ani nezkoušela. Já takové typy dortů dělám tak, že korpus si upeču den předtím a druhý den ráno dám tu nápln. Ten třetí den to už není ono.

Tento recept jsem dělala již několikrát. Místo želatinového ztužovače jsem použila pouze ztužovač šlehačky (Smeta-fix) a výsledek na výbornou! Doporučuji :yes:

prosím, prosím poraďte mi jakou šlehačku kupujete? Mne se opakovaně šlehačka Kunín i když jsem přidala Smeta-fix nepodařila ušlehat ;-(

Dobrý den chtěla bych se zeptat kde sehnat zelatinovy ztuzovac nebo mám koupit zvlášť ztuzovac a zelatinu dělám s tím poprvé tak prosím poraďte děkuji Jana

vypadá to úžasně,jak bude nějaká sešlost,tak to udělám.Pro nás 2 by to bylo moc kalorií:-D

Pekla jsem tuto sobotu, luxusní záležitost! :yes:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak moc jde cítit chuťově Margotka v krému. U nás ji nikdo moc nemusí, ale recept mě zaujal. Popřípadě se chci zeptat, zda to už někdo zkoušel s obyčejnou mléčnou čokoládou místo Margotky? Děkuji ;-) :-8

Žanda: vždycky se musím smát - margotku rodina nejí, tak co řešíte - je spoustu jiných receptů bez margotky. Mimochodem tento moučník dělávám s MARGOTKOU a je super, my MARGOTKU můžeme

Bahula: Moc děkuju, to jsem moc ráda, zrovna tento ztužovač jsem včera objednávala v Tescu, je v akci, za chvíli přivezou velký nákup, ale nemám Margotku, když jsem včera psala objednávku, to jsem ještě o vašem fantastickém dortíku nevěděla. Tak příště. Moc děkuju a přeju krásné svátky:-K:-))

Nádherný, lehký dortík, moc se mi líbí, dávám do oblíbených a + bod, jenom prosím dotaz kterou želatinu tam dáváte, ten klik na oetker želatinu mi nefunguje.:-p:yes::-K

Bahulko :-K, děkuji za skvělý dortík k oslavě mých a manželových narozenin :-). Všem moc chutnal :yes:. Bodíka jsem Ti už dala předtím, protože vím, že máš skvělé receptíky. Posílám jenom fotečku ;-).

jako narozeninový dort výborný, samá chvála :-))

Bahula: Evi, tak jsem se k němu konečně dokopala a musím říct, že všechny ódy na tuto lahodu byly namístě.. luxusní záležitost:yes:
Bodík už proběhl, tak jenom foto a velký dík:-K

Výborný a přitom jednoduchý dort:yes: Návštěva moc chválila, nezbylo nic;-):-)

Tak jsem konečně dostala odvahu dort vyzkoušet. Kdybych mohla poslala bych 100 bodů :yes:, byl skvělý :-p:-p. Posílám aspoň foto ;-) Děkuji za recept :-K

To bude dobrota :-p:-D brzy vyzkouším :yes: 52. bodík letí

Vôbec sa nečudujem,že už máš 50 bodov za tento recept :-) Ten krém je úžasný :-*:yes::yes: Ja som použila len piškóty,nakoľko za týždeň by sa mi mala narodiť dcérka a už leeeedva chodím,tak som si to trochu zjednodušila :-8 Pridávam foto :-K

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda jde tento margot krém použít i do klasického dortu - jestli krém udrží půlku prořízlého dortu nebo je lepší dát krém až nahoru. Děkuji :-p

lany: PL - polévková lžíce :-)

vypadá to krásně, akorát nevím, co je PL?

Kouzelné:-O:-K:-K:-K:yes: +46

Vynikající,jen jsem měla menší formu a tak jsem to rozkrojila a mázla mezi,super!!!!!!:-p:-KVšichni chválili a doufám,že neva malá obmněna.

magdalenka: Nejsem sice autor, tak snad nevadí, že odpovídám! :)
Ale želatina se postará o to, aby šlehačka držela, takže si myslím, že je ztužovač zbytečný! :))

Troufalost:-!:-!
Přidat sem tak krásný dílo!:-K Zítra má sestra narozeniny a já už na moučníku pracuji, až dokončím, přidím foto a zatím dávám bodík!:yes::-*

Moc dobrý:yes:

Evička, stužovač do šľahačky nedávaš? Dík.

Tématické fráze:
margot dort, smetanový dort, dort z margotky, dort margot, smetanový krém do dortu, smetanový krém na dort, margot zákusek, dort z čokolády margot, krém z čokolády margot, smetanový dort recept, dort s margotkou, dort s margot, smetanový krem dort recept, zakusek z margotky, smetanovy zakusek, smetanové dorty, smetanový dort s margotkou, dort z margot, margot krém, zákusek margot

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, smetana, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, voda, jogurt smetanový, čokoláda na vaření, čokoláda margot, čokoláda

Přidat fotografie receptu