Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toreadorova pánev

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 335 kJ /
2 231 kcal
Bílkoviny131,49 g
Tuky185,33 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 3,83 g
Sůl9,56 g
Sacharidy8,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky. Krok 2: Na pánev do rozehřátého oleje dáme orestovat žampiony, mírně je osolíme, přidáme drcený kmín a pak je 10 minut podusíme. Krok 3: Mezitím na drobnější kostičky nakrájíme špek a slaninu. Každou žlázu rozřízneme na 3 plátky a ty pak na menší úzké nudličky. Krok 4: Rozehřejeme větší a hlubší pánev, vložíme oba druhy slaniny a necháme orestovat do růžové barvy. Přidáme žlázy, libeček, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a necháme prudce orestovat. Krok 5: Šťávu, kterou maso pustí necháme za občastného promíchání vyvařit, cca po 10 minutách přidáme cibuli a papriky, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme 15 minut.
5 minut před koncem přidáme předem podušené žampiony, dochutíme pepřem, dle potřeby přisolíme a dovaříme.

Jako přílohu jsem zvolila brambory.

Zveřejněno 6. 6. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro "vyznavače" tohoto jiného masa jsem připravila další dobrou a šťavnatou pochoutku o kterou se tady s vámi ráda podělím :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toreadorova pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5LY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toreadorova pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5LY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Navir:Ivanko,jestli uděláš,doufám,že bude chutnat;-):-K
Díky za"oprášení"receptu.
Alespoň po více jak dvou letech můžu všem poděkovat za milé komentíky a hodnocení.Nějak mi to uniklo:-8Takže opožděně díky všem:-K:-K

Tak teď to vyskočilo v "náhodných" a hned ukládám :yes:

Krásný recept, mňam. Ještě že vyhrál toreador:-D:-D
Posílám bodík a taky mám ještě v razáku;-);-)

srettka::-D:-D:-D:-D:-D jako paní Prasátková:-?:-?:-D:-D:-D věděla jsem, že když nikde, tak tady se zasměju:-D:-D:yes::yes:

varilamyskakasicku:co že to praví tvůj velectěný muž????:-O když pozřeš reproduk, zdvojnásobíš jeho hodnotu?? no potěš koště:-O ještě že to manžel nechce vařit, by to pak měl jak vak na kule kulečníkové:-)) strašnýý:-O když si představím, že by se mi po struku vyrazilo víc prsounů...bych byla jak ta prasnička na pláži z jen počkej zajíci:-D

rebeka: jupí, že už jsi zde zpět:-K:-K

Anna Kocikova:kociánku neblbni, nabádat k takovým představám:-O se bude v noci budit hrůzou a ledovým potem na čele, bude si provádět celní kontrolu vaječného materiálu, zda je vše jak má být a kde má být a pak dostane fantomové bolení...to je jako s náma, když tu bude někdo dělat dlabance ze struku kravího...se budem zase budit v noci my, ruce na strukách..éé na prsou a pak taky ten fantom, dej pokoj:-O:-))

Aničko,pěkné,teď mi říká manžel,kdo jí toto vše častěji, má pak vše v sobě tyto orgány všechny 2 x:-)):-D a srettka opět nezklamala:-K:yes:

k.k.Michael::yes::-D:-D:-D:-*:yes:

Anna Kocikova: Pro dietáře by možná stačilo:-8:-D:-D

k.k.Michael:Tak to si raději ani nepředstavuj:-OSpíše si představ,jak by po úpravě vypadala porce z těch Tvých:-))To by teprve všichni zaplakali a né jen Ty:-*:-D:-D:-D
Michale doufám,že to nebereš vážně;-):-))
Žížalko já se tady řežu také:-D:-DJá tady ten receptík vkládala hlavně pro ty komentíky;-):-D:-D

Ježiš marjá, když si představím, že by mně udělali to co tomu býkovi:-O:-D:-D

:-)):-)) ...se tu řehtám nahlas. Díky :yes::-*

Anna Kocikova:ále zapojila:-D a ta býčí pánev...mankote, vidím v tom pripadku býka, kterak stojí na zadních, přední má vbok a tou pánví vrtí a rozhoupává budoucí obsah Toreadorovy vykulené pochoutky:-D

srettka::-D:-DJá jsem tě snad Srettulko přivolala;-):-D:-DVěděla jsem,že Tvůj koment nezklame:-*Díky:-K:-)

Původně jsem přemýšlela o názvu"Býčí pánev":-DAle vyznělo by to,že to vlastně v aréně proflákl toreador:-O:-Sa musela bych dát za pravdu Andrejce a Terezce;-):-D:-DJeště,že jsem ty suroviny vyfotila...:-*
Díky všem:-KAlespoň se tady u komentíků pobavíme-teda alespoň já ano;-):-))Ještě se nezapojila Srettka-to by pak chytlo teprve ten správňácký šmrnc:-*:-D:-D

U všech kulí a granátů, v Kocíkově už jsou zase cecky bejcí eunuši:-O anýzka skoupila kule, možná i žaludy a zelený:-D vypadá to náramně...já si teda u toho nakecávám..!hele voe, je to flákota, je to normální bezpečná flákota, žádný reproduk". takže pro voko dobrý, ale košt nezvládnu:-8:-))

Mňam;-);-);-)

Ančinko, název je originál:-K:-K:yes: Přiznám se, že vařit asi nikdy nebudu:-8 manžel sice tvrdí, že je to delikatesa veliká, ale mám nějak zábrany:-p;-) ale teď jsem se Andri a Terezko s chutí zasmála :-D:-D:-D

1974andrea: :-D:-D:-D len aby to nebolo naopak :-D

Koukám, že toreador bejka přemohl:-D:-))

rebeka::-))olé;-)ahoj zase doma:yes:a díky:-):-K

škoda, že tohle není moje:-// olé:-D;-):yes::yes:
parádička, Ann;-):-):yes:

Děvčátka moje zlaté,jak já bych se s Vámi ráda o surovinu podělila;-):-))Já mám ještě pár kousků v mrazáku,ale už brzo nebude;-(
V našem kraji je hodně prodejen"Inpost"a tam je teda dost často mívají.A když je akce tak kg mražených stojí 39,-kč.V balíčku jsou vždycky 3ks a už odblaněné a očištěné:yes:Je to paráda:-)
Díky za komentíky i hodnocení:-K:-)

Aničko, achich ouvej, kde ty býčí žlázy pořád bereš:-? Aspoň malinko bych jich prosila-prosím, žebrám, oči kroutím:-D Dávám jasnej 3.bod:yes:

recept se mi líbí, jen ty býčí žlázy nevím kde bych sehnala, foto úžasné jako vždy Aničko, bodík posílám :yes::yes::-K:-))

Tématické fráze:
býčí kule se žampiony, bolení panve u mužu, býčí kule s cuketou, mám žampiony jak je mužu upravit?, postup pripravi bycich kuli, stava k pecenym zebram, bejčí žlázy recepty

Suroviny:
býčí žláza, špek uzený, slanina gazdovská, bujón zeleninový, kmín drcený, cibule, paprika čerstvá bílá, žampióny, libeček, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu