Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík se šalvějovou nádivkou

Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka a šalvěje jsou opravdovou delikatesou.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 435 kJ /
1 777 kcal
Bílkoviny18,10 g
Tuky176,30 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,21 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Od hřbetu a žeber oddělíme přední i zadní nohy. Krok 2: Hřbet se žebry opatrně vykostíme, zadní nohy také. Odřezky nakrájíme na malinké kousky. Krok 3: Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme. Krok 4: Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme. Krok 5: Odstavíme a vmícháme vejce. Krok 6: Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji. Krok 7: Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené (cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka. Krok 8: Během pečení přeléváme výpekem. Výpek je možné podle svých zvyklostí zahustit.

TIP: Oblíbené recepty z králičího masa

Zveřejněno 26. 6. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šalvějovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvDQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šalvějovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvDQ

Marie

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept i foto :-K

savlinka:Díky Jani. ;-)

téda to vypadá úžasně:yes::yes::yes:jsi šikulka ANDÍKU;-)

Moc vám všem děkuju:-K, králík je pro mě sváteční maso ( sice jich jsou plné obchody, ale domácí je domácí;-) ), a proto jsem ho připravila trošku netradičně a slavnostněji.

nádhera, škoda, že nemám micáčka:-p:-p:yes::yes::-))

1974andrea::-8 a víš, že jsem si to myslela:-?:-8 jsi hodná, díky:-):-K

rebeka:Tak naplň kuře, určitě tím nic nezkazíš;-). Chtěla jsem tě inspirovat s tou šalvějí:-D

tak šalvěj.. tu bych měla;-) horší je to s králíkem:-//
ale za tuto nádheru ti vysekávám poklonu a bod;-):-):yes:

to je parádní králíček jak seženu kadla tak vyzkouším:yes::yes:+15

králíci rostou:-), šalvěj mám taky, ukládám a zkusím:yes::yes:

Jídlo vypadá velice dobře:yes:a na řezu je králíček přímo výstavní:-K+12:-p:yes:

To vypadá na prima baštu...:yes: A zase provokuješ s tou čerstvou šalvějí:-//;-):-D:-D

Krásný králíček:-p:yes::yes:

Andrejko, králíček je jak ze žurnálu:-O:-p:yes:

Krása ;-);-);-)

pekny usacek a pekne ma vycpane outroby:-p neni ta bylinka povestne babske ucho?:-)) pak je to kralik a'la saxana;-):yes:

Dala bych si :-) :yes:

:-p:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes:+

:-p;-):yes:+

Pajaja:Nazdárek, díky. Co ty tady?:-D

Andrejko, nádhera! :-K Škoda, že nemám toho ušouna. :-p:yes:+

Tématické fráze:
králík obecný, králik se žebrama, přílohy ke králíkovi s nádivkou, nádivka ke králíkovi, recept králík s plňkou, pečený králik s plnkou”, co z odřezků králíka, nadivka ke kralikovy, králík recepty, přílohy ke králíkovi, svatecni králík, kralikovy, krallik recepty, recepty klrálík, ušoun obecný, kalik s nadivkou, králík s nádivnou, kuřecí stehna se šalvějovou nádivkou, klrálík s nádovkou, krallik s plnkou

Suroviny:
králík, slanina, jablko, švestky sušené, cibule, šalvěj, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu