Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené uzené koleno s černým pivem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iweek Iweek

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Aby se pečené koleno lépe propeklo nařezejte kůži. Krok 2: Nakrájíme cibuli nahrubo, česnek na plátky. Přidáme kmín, sůl a podléváme černým pivem a vodou. Krok 3: Pečeme asi 2 hodiny.

Zveřejněno 7. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené koleno s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VNZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené koleno s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VNZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

indula:

Tak jedno černé pivko jsem obětoval.:-p

Včera bylo k večeři, a je naprosto výborné, s dovolením přidávám foto, jen místo černého piva bylo světlé (černé nebylo na skladě:-D )

Kritizovat dokáže každý Indulo, asi nemáte zkušenosti s vařením, když byste potřebovala vědět, kolik máte dát gramů kmínu, kolik gramů cibule, kolik gramů piva :-)). Normální člověk dá suroviny podle své chuti, zvláště u pečeného masa. Upřímně... vy byste suroviny vážila? Jestli dám 2 nebo 3 cibule, to je přeci jedno... prostě podle chuti každého. Iweek :yes::yes::yes:

Eliza: Ti moji žraloci chodí do kuchyně a jestli namají prostřít a co si dáme k pití a jiné podobné dotazy,ono to voní a .... a pak to ani nestačím krájet a ukládat na mísu ,nebo plnit talíře a ....:-D:-O Recept na divočáka na hořčici ode mně jsem dělala 3 x a až na potřetí jsem stihla udělat jednu mizernou fotku!

Veronika.Hrozna: Já jsem mazaná, nejdřív fotím, potom volám ke stolu. Cvakání foťáku už na ně nejspíš působí jako zvoneček na psy pana Pavlova...;-)

Eliza: U nás taky okamžitě sež...o,jako kdyby byl hladomor!:-D
Ty jsi stihla i fotku,copak nikdo nebyl doma?:-?

Včera uvařeno, inhed snědeno...je to báječné.:-p Pekla jsem trochu déle a kolínko předvařila. Posílám fotografii a bod.:yes:

Nejsem žádný začátečník s uzeným kolenem nemám velké skušenosti, děkuji Janě Remkový, ted je ten recept víc přehledný;-):yes:.

Veronika.Hrozna:Vynikajííícííí! :-O:-D:-p:-p:-p:-p Už dlouho jsme si na uzeném tak nepochutnali ! Mohu doporučit.Toho česneku jsem dala víc /čínský 10 stroužku / lžíci kmínu a pul litru piva ! Papo,papo ***** restaurace ,nic proti,ale takové tam není! Peklo se 3 hodiny!!! Jo,a kuži jsem nařezala až před dopečením a bylo ještě 30 minut pod grilem.:-D

Iweek: Tak ho tahám z mrazáku,a běda jestli to nebude jedlé!:-D
Tak ,chlebíček ,asi budu muset k tomu upéct domácí! Co nám tady v Bratislavě všechno "vydávají za chleba", by pes nežral! :-D:-p

no já bych doporučila jako přílohu buďto brambory, ale stačil by klidně jen chleba :)

Jana Remkova:Tak podle tohoto receptu to zvládnu líp.Děkuji.:-D

Mám koleno,z Maďarska,nádherně přeuzené ,ružové masičko ,až ke kosti ,když ho vařím lidé se na ulici otáčejí, odkud to voní,a když ho budu péct tak se mi asi vloupají do baráku ! Ale,já to risknu ! Co k tomu jako přílohu doporučí autor :-?:-D:-D:-D:-p

:yes::-p

Kadlik:Jó, Kadlíku, tak přesně to vidím-to jsi vystihl přesně:yes::-p:-p

Já bych doplnil - hodně česneku, hodně cibule... a pak v tom výpeku máčet chleba, a přikusovat to pečené dobrotisko!!!! a pochopitelně zalívat pořádně vychlazeným pivem!!!;-)

:-p:-p:yes:

Škoda, že není foto. Jakékoli pečené uzené je skvělé a tohle nebude výjimka. Vypadá to na velikánskou dobrotu a recept se mi líbí a i mně se zdá srozumitelný, trochu bych si dala pozor na sůl, protože koleno je uzené. Tedy podle názvu by mělo být. Pěkný recept a posílám bod.:yes:

indula: No, já nevím. Jako začátečník jsem si tak troufla na knedlík s vajíčkem, ale to mi bylo tak 10 let. Tohle není nijak náročné, ale jako začátečník bych se do toho nepouštěla. Recept se mi zdá úplně srozumitelný..Ale teda pro tebe:;-) Koleno kup jak velké sníte. Asi lžíci celého kmínu, já dávám hodně česneku..takže asi 5 stroužků, podle chuti, 1 větší cibule, 2 dcl piva, zhruba tolik i vody. Přikryla bych to a dusila asi 2 hodiny, jak píše Iweek. Během pečení bych to podlévala výpekem, pokud by se mi hodně tekutiny vyvařilo, přidala bych vodu.;-). Stačí to tak? Už je to srozumitelnější?:-)Jo a ke konci bych to odkryla a pekla ještě chvilinku na barvu;-)
Iweek, vítej na Topreceptech;-):-K:-K:-K

Iweek, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Za receptík na koleno ti dávám 1.bod:yes:

Indulo,myslím,že začatečník se podívá do kategorie ZAČÁTEČNÍCI,zvláště,když něčemu neozumí,nebo se přímo zeptají ;-):-K

tejaja: A někdo je naprostý začátečník, toho jste si nevšimla, že sem nechodí jen zkušené kuchařky:-? Takže si to asi nepřízpůsobí:-S

indula: Ostatné suroviny si predsa každý prispôsobý svojej chuti, niekto má rád veľa cesnaku, iný len jemne...a ostatné ingrediencie rovnako. Recept je jasný, zrozumiteľný a kto má rád koleno, iste si pochutná:yes::-D;-) Odfláknutý rozhodne nie je.

Docela odfláklý recept, jediná gramáž je u toho kolena. Kolik ostatních surovin chybí, dej si trochu záležet.

Tématické fráze:
uzené koleno na černém pivu, uzené koleno na černém pivě, pečené koleno na pivu, pečené koleno na pivě, pecene koleno, pečené uzené koleno na černém pivu, pečené koleno na černém pivu, recepty s černým pivem, uzené pečené koleno na černém pivu recept, jak udělat uzené koleno, pečené uzené koleno, pečené uzené koleno recepty, uzené pivo, pečené uzené koleno na černém pivě, uzené koleno, uzene koleno recepty, pečené koleno s pivem, uzené koleno na černém pivu recept, jak dlouho pect uzene koleno, uzene na pive

Suroviny:
koleno vepřové, kmín celý, cibule, česnek, pivo černé, sůl

Přidat fotografie receptu