Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marináda na maso na gril nebo pánev

Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min + 24 hodin marinování masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 942 kJ /
2 854 kcal
Bílkoviny472,98 g
Tuky72,43 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 10,11 g
Sůl24,35 g
Sacharidy62,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice. Krok 2: Naložíme připravené očištěné a osušené plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat. Krok 3: Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 minut z každé strany. Krok 4: Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.

TIP: Jak grilovat

Zveřejněno 16. 8. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem vykostila kuřecí stehna. Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu. Maso jsem nenaklepávala. Do marinády se mi vešly 2 kg masa. Marinádu jsem připravovala neplánovaně od oka ze surovin, co jsem měla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marináda na maso na gril nebo pánev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLmB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marináda na maso na gril nebo pánev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLmB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

cathleen: Ivi to je recept na marinádu,proto jsem panu Vavrovi napsala,že to marinádou nebude:-8Uznávám,že jsem měla ještě dodat že jsem neměla tenké plátky,ale cca 2 cm silné porce.Dobu grilování si musí každý pohlídat.Nám po 30 minutách z masa po zkušebním řezu tekla světle růžová šťáva,tak proto tam mám těch 40 minut:-)

Anna Kocikova: těch 40 minut grilování jsi máš v receptu psaných od začátku ;-)

Jiri_Vavra: Tak to se vám vůbec nedivím:-(Přidané video tomuto receptu na popularitě určitě nepřidalo;-(Marinádou to ale nebude.Příjde mi,že maso dali hodně blízko nad uhlíky.

No nevím... grilovat 20 minut z každé strany ? A když jsem viděl na videu sundávat zčernalé kusy masa, tak tomu receptu nevěřím.

Gril-man87: Budu ráda za zprávu,děkuji:-K:-8

To zní hodně dobře :yes: Určitě brzy vyzkouším a podělím se o zkušenosti.

maiva: Děkuji:-KPosledně jsem místo světlého použila tmavé pivo,mletý zázvor,trošku mleté skořice a bylo to také príma:-8

Určitě výborné maso:yes:

tomik.ja:Děkuji za komentář i foto,moc mě to potěšilo:-KJsem ráda že se recept líbil:-8

Za mě nápad super. Kvůli dětem jsem vynechal chilli. Koření grilovací.,trochu sojovky a worchester. Pivo, česnek a olej dodal masu velmi křehkou vlastnost. Kotleta byla z grilu jak pečená, krásně měkká. :-*, všem chutnala! Za mě super recept a ukládám pro další rodinnou akci! Děkuji! :-!

Vyzkoušeno a musím pochválit- celé rodině takto marinované maso moc chutnalo.

Top-grilovani: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-8:-K

právě jsem ho vyzkoušela a naložila maso tak snad obstojím a bude chutnat,děkuji za recept,;-)

Marie: Děkuji:-KJsem ráda za důvěru a věřím,že recept obstál:-8

Irule:Jsem ráda,že receptík zaujal;-)Díky za komentík i hodnocení:-K

Tak to vypadá úžasně, takže tisknu a určitě to vyzkouším :yes::yes::-p a bodík posílám hned :yes::-K

:-O:-p:yes::yes:

Markus:Osobně si myslím,že je to šuma fuk,jestli je koření od Vitany,Kotányho,Rojíkovo,Sindibáda,či od Antonína, nebo jiné;-)Ze všech se dá umíchat dobrá marináda:-p Sáček s kořením gril Mexiko Kotányi jsem měla načatý,tak proč běžet do obchodu pro Vitanu;-):-DJak uvádím v poznámce,použila jsem to,co jsem měla:-)
Díky za názor:-K

Výborná Marináda, jen nevím proč používat cizí koření od Kotányi :-( Já používám českou Vitanu a je to opravdu bašta.....:yes:

Nádherné masíčko:yes::yes:+7v marinádě, která musí být:-p

Vážení a milí:-Kdala jsem zde návod na naložení masa s ohledem,že marináda je pouze orientační;-)tak,jako každý zde uvedený jiný recept.Suroviny si může každý konzument přispůsobit dle svých chutí;-)Nikde není psáno,že se striktně uvedené suroviny musí dodržet;-):-*

Drobek: Vycházela jsem z toho, že pokud se bude pokrm grilovat a v receptu je sladká chilli omáčka, tak se prostě jedná o tu k tepelné úpravě s originálním názvem (Sweet chilli sauce), ne o tu kečupovou na studeno. Toť vše, nechci se přít. Jinak barvu má také červenou a je opravdu původem z Thajska.

Anna Kocikova: I nepochopil, to jsem reagoval taky na něj. Ale u poznámky k hašení žízně čajem jsem se uklepl, mělo být neříkejte mi, ne neříkej. Takhle to dává opravdu hádavý smysl a to jsem neměl v úmyslu. Anit trochu.

Bendik: Tak to to firma Heinz asi vyrábí z něčeho jiného, tam je to kečup plus koření. Chilli omáčka co znám je vždy červená, od čeho asi?
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce

:-p:yes::yes::-K

Chilli omáčka nemá s kečupem nic společného a je možno ji používat jak studenou, k dochucení pokrmu, tak v závěru tepelné úpravy. Tedy na rozdíl od kečupu je vhodná i ke krátké tepelné úpravě. Složení:cukr, voda, chilli, česnek, rýžový ocet, sůl,stabilizátor.

Drobek:špatně jsi to Drobku pochopil;-)Dotaz to znamenalo né jako otázka na Tebe,ale odpověď pro neregistrovaného jménem"Dotaz"Tobě jsem poděkovala za odpověď,kterou jsi napsal k sušenému česneku jako chemie:-D:-)

Anna Kocikova: Kečup? Používám jedině a pouze jako přísadu k hotovým jídlům, za studena. Do tataru patří, do hot dog taky. NIKDY do jídel které pak projdou tepelnou úpravou. Chilli omáčka je jen a jen kečup s přísadou pálivé složky, takže z pohledu sajrajtů je to totéž. :-((
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?;-)

Všem díky:-):-K
Drobku děkuji za doplnění;-):-))čerstvý česnek má opravdu tendenci se přichytávat:-/
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčce:-?nebo v pivě-když pivo kvasí,také probíhá chemická reakce;-):-D:-D:-D

Drobek::-D teď jsem chtěla napsat to samé:-D;-):yes::yes:

Dotaz:, ale sušený česnek není chemie, je prostě jen sušený a na prášek rozemletý.:-D
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.

Proč ne čerstvý česnek? Proč ta příšerná "chemie" v prášku?

Tématické fráze:
jak nalozit maso na gril, marináda na kuřecí maso na gril, naložení masa na gril, naložené maso na gril, marináda na vepřové maso na gril, marinada na kuřecí maso na grilu, jak naložit vepřové maso na gril, jak naložit kuřecí maso na gril, jak naložit maso, marináda na maso, naložené vepřové maso na gril, naložení vepřového masa na gril, do čeho naložit maso, maso na gril, marináda na kuřecí maso gril, naložit maso na gril, marinády na gril, do čeho naložit kuřecí maso, marináda na gril, marináda na naložení masa

Suroviny:
maso kuřecí, pivo světlé, olej, kečup sladký, omáčka chilli, koření grilovací, pepř mletý, tymián sušený, tymián čerstvý, česnek sušený

Přidat fotografie receptu