Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme upéct česnek do trouby předehřáté na 220-250°C. Česnek svrchu seřízneme tak, abychom obnažili všechny stroužky, poklademe kouskem másla a zabalíme celý do alobalu. Pečeme cca 45 minut, až je na omak měkký. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vymačkaný upečený česnek. Vyšleháme dohladka, dochutíme popř. solí.
Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl. Krok 3: Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla.
Jíme nejlépe lžící :-)

Zveřejněno 24. 8. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Tip z časopisu Apetit. Neuvádím gramáže, každý podle počtu strávníků.

Je to opravdu vynikající!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Pz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Pz

Marie

Komentáře (83)

Česnek jsem nikdy nepekla, ale vyzkouším. Já občas dávám do kaše syrový utřený česnek - také je to výborné. <3

magdalenka: To máš vlastně pravdu, mazat můžeš jenom svoje fotky. Koukala jsem i k Pavlínce na profil a její přidávané fotky a k tomuto receptu tam nemá žádnou. Možná se spletla ;-)

Pajaja: kazdy predsa moze mazat iba svoje foto. Alebo este admin, moderator. Autor receptu nemoze. Alebo sa mylim?

Pajaja: Pavli, fotka u receptu opravdu není, ani ta smazaná - nedalas ji někam jinam, k jinému receptu?

Pajaja: Pavlínko, já určitě nic nemazala, proč bych to dělala? To mě mrzí, že je fotka pryč :-(

Po dlouhé době jsem tento hezký recept znovu zrealizovala. :yes: Měla jsem tu fotku své snahy, mrzí mě, že z nějakého důvodu ji autorka vymazala. Znovu tedy fotit nebudu. Ale jídlo je to vynikající. ;-)

Hledala jsem něco a náhodou našla toto ....Andreo, Tvoje stránky i kuchařku mám celkem zkouknuté, ale tohle tam asi není nebo jsem to přehlédla ( asi je to trochu přejatý recept)... ale :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Eja57: Asi přehlédla ;-), na blogu mám recept taky. Tahle kombinace je super a jak jsem psala v poznámce, ano, zdrojem byl Apetit .

Bylo to opravdu moc dobré, můžu všem doporučit :-!

Andrejko mňam dobrůtka a vypadá to super naaranžovaný;-):-D:-D

1974andrea:ANDY přesně tak..já ráda vařím hlavně jídla co jsou šup-šup hotová a levná:-)):-)):-))

savlinka:Taky si myslím, že ne všichni se doma stravují jako v nejlepších restauracích;-) Díky Jani:-K

ANDY..moc prima receptík..a určitě někdy uvařím:yes::yes::yes:také si myslím,že recepty tady na topkách jsou úžasné:yes::yes::yes:a hlavně já hledám levné a rychlá jídla což mě tyto stránky v některých případech umožňují:yes::yes::yes:

BILKOVAI:, jarka skrobakova:Ivetko a Jaruško, děláte mi svými komentáři a realizací mých receptů velkou radost, ani nevíte jakou:-*. Moc vám děkuju:-K:-K:yes:

Andrejko, tak dnes uvařeno, moc nám chutnalo:-p:-! Česnek v kaši je bezkonkurenční budu dělat časteji. Okurková směs byla s tou hořčicí moc dobrá:-!:-)):-p. Je to perfoktní recep, který bude zařazen do naší domácí kuchyně;-). Posílám foto, bodík jsem už dala minule ale velký dík za super rcp Tobě právem patří:-K:-K

Andrejko, receptík jsem zrealizovala a moc nám chutnal. Hlavně ta okurková směs:-p:-* .S tou dijonskou hořčicí to bylo příjemně pikantní.:-*:-p Akorát příště dám do kaše více česneku, páč tam skoro vůbec nebyl cítit. Posílám pár obrázků. Děkuji:-K:-K:-K

Kecal.J:Tohle zvládneš i bez paní;-) Díky:-K

Hm takovou kašu jsme ještě nejedl-kor když je moje paní nevařící. Ale což aspoň je hodná dík za recept

senky:Jani:-)), mockrát děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku:-K. Jsem moc ráda, že ač " obyčejný" recept, přece jen si našel už své domovy;-)

Náš dnešní oběd:-8 a moc dobrý:-D:-D pac se budou v práci divit, až se z pokojíku ponese česnekový odér:-D:-D a určitě budou závidět:-*;-) posílám bod s foto:yes::yes:

magdalenka: moc pěkně jsi to napsala, líp bych to nevyjádřila

Také občas zkouším recepty z Apetitu. Ne každý si ho kupuje a bylo by škoda aby o takovéhle recepty přišli. Také ne každý je zdatný kuchař. Chodí sem i začátečníci . Ale i zdatní kuchaři si rádi pochutnají na "obyčejném" jídle. Troufám si říct, že už jsem něco navařil, ale nenapadlo by mě dát do kaše pečený česnek a k tomu ještě okurkovou směs.
Mě se recept líbí a určitě ho vyzkouším.:yes:

BILKOVAI:Ivetko děkuju, ani nevíš, jak jsi mě potěšila;-)

Receptík si tisknu a už se na něho těším.:-)) Bohužel má fantazie těžce pokulhává a mě by nenapadlo udělat takovou okurkovou směs nebo dát do kaše pečený česnek.:-8 Recept mi vůbec nepřijde obyčejný a okoukaný a já Ti za něj děkuji.:-K Tvoje recepty se mi moc líbí a těším se na další;-):-K

;-):-K:yes:

Danca:Mně ta kaše taky moc chutnala. Já jsem česnek šupla do trouby, když jsem pekla povidla, upekla jsem si rovnou 4 paličky a dala je do mrazáku;-). Jsem ráda, že vám všem chutnalo a fotku klidně přidej, budu moc ráda. Díky:-K

Tak Andrejko, uvařeno, vyfoceno.... a snědeno:-!:-D Fotky nemám zdaleka tak krásné, jako ty, tak je ani nebudu přidávat, ale pochutnali jsme si všichni, včetně mojí dvaasedmdesátileté maminky, pro kterou vařím a syna - kuchaře s hooodně mlsným jazýčkem:-D:-D
Kaše s pečeným česnekem nás nadchla, budu ji používat jako přílohu i k jiným pokrmům. Jen se mi nějak nechtělo kvůli tomu česneku zapínat na třičtvrtě hodiny troubu, tak jsem to vyřešila jinak: stroužky jsem od sebe oddělila, rozpůlila je a pekla 5 min. v multifunkční troubě na program "crisp" :-)

Mne sa tento recept, aj Andrein "deníček" páči, varí krásne a kreatívne. Som presvedčená, že aj na iných weboch by jej recepty obstáli veľmi dobre, že ona nepotrebuje slepé kolegiálne tlieskanie a bodíčkovanie (dnes ja a tebe, zajtra ty mne). Väčšinou sú to neokukané recepty, nie guláš po pradedovi, babičke alebo strýkovi, kde, na rozdiel od iných sa pridá o zrnko korenia viac, alebo pridá lečo. Nie sú to príšernosti, prípadne ob-deníčky, aké sa tu objavujú pravidelne a sú vítané.
A duplikát sa podarí každému, toto nie je buchta so zakysanou smetanou.
Andy, prepáč, ráno som sem nazrela a musela som to napísať, hoci viem, že už máš celého plné zuby.

Eliza: :-( Smutné uzavření diskuze.

Mluvíme jinými jazyky. Škoda, asi sem už tak úplně nepatřím i když kdysi jsem patřila).

holka ze severu:Já tady konkrétně nejsem proto, abych někomu hanila, co uvaří nebo upeče, ale pokud bych si pochutnala, pochválím. Takhle to dělám já a co dělají ostatní je zase jejich rozhodnutí. Tímto bych to uzavřela.;-) Přeji dobrou noc:-K

1974andrea: Jo to máš určitě pravdu. Málo lidí, to asi ano. Ale já tyhle dobroty také nedělám často, proto právě když udělám vyjímečnost, podělím se o ni. O ty obyčejnější mi to přijde opravdu tak trochu.... Ale...dyt je to jedno. Co? Vše dobré! :-K

holka ze severu:Já se nezlobím za vaše názory, ale i já mám právo na svůj, nemyslíš;-)? ;-)Kdybys uvařila, zjistíš, že to není zas tak obyčejný recept, možná není složitý jako sušená panenka, ale je prostě jednoduchý, chutný a dostupný všem. Kolik lidí si v dnešní době dá jen tak uzeného lososa nebo svíčkovou či panenku?

1974andrea: To je to, oč tu jde. Nevnímám to já Tobě, Ty mně. Je Andrej rozhodně lepší, když napíšu názor a neschovávám se neregistrovaného, což? Já Tvé recepty také chválím, když je to opravdu originální recept, který mě překvapí a zujme. Ale tenhle mi fakt přijde jako z deníčku...i jiné. Ale kdybych to psala ke všem jiných uživatelů, to bych se upsala. Tady se mi to nabídlo, když jsem náhodou jukla do posledních komentářů a Eliza psala, co psala. Nezlob se za pravdomluvnost a názor druhých, proboha .. ;-)

Andreo, opravdu se nezlob, že to píšu pod tímto Tvým receoptem. Dopředu se omlouvám, protože Ty s tím nemáš nic společného a že se Tvé recepty líbí je dílem jejich kvality a dílem charismatu Tvé osoby.
Teď k tomu, co mi vadí - zdejší admini, ač uměním kulinářským zřejmě nepoznamenaní, jsou hoši milí a vstřícní. Ovšem kdykoli si chci vyhledat opravdu kvalitní a autentický recept na internetu, musím tyto stránky (jichž jsem součástí) přeskočit _ vždy jsou první, jak jistě víte...ale já jim prostě nevěřím. Budu-li chtít dobré recepty, obrátím se jinam. A proč tomu tak je..?? Protože tady si každý píše co chce, jak chce a nazývá to, co mu slinta na jazyk doslintá. Hledám-li autentický recept, na naše stránky nepůjdu.! A je mi to líto. Není to škoda?!

holka ze severu:Jitko,konkrétně k tvým receptům jsem se vyjadřovala vždy pozitivně a chválila aranžmá atd. a ostatní kuchařky také. Nebo myslíš, že je příjemné si pod receptem číst kritiku a komentáře, které ti chtějí tu práci s vařením a focením znechutit? Není to příjemné určitě nikomu, jak mně, tak určitě ani tobě. A jak psala několikrát Eliza, nikdy jí na bodování nezáleželo a nezáleží. Já mám radost ( a určitě nejsem sama), když se recept líbí, zaujme a někdo uvaří. Ale že bych čekala na každý bod, to opravdu ne;-)

Holky nezlobte se, ale bohužel musím souhlasit s názorem Elizy. Poslední dobou mě tento web zklamal především tím, jak tady vládne jakási "mafie kamarádek" a jistá neupřimnost, či jak to pojmenovat. Je to tu o receptech..ale férové to tu tedy není. Promiňte... :-K

Eliza:O smyslu bodování už jsi zde vedla několik diskuzí a já v nich nehodlám pokračovat pod mým receptem, nezlob se na mě. U některých tvých receptů taky postrádám originalitu a nepíši ti to pod recept, neboť vím, že se z toho pak vyvíjí pouze zdlouhavé komentáře.
Podle zpětných komentářů dle mých receptů někdo i vaří, takže nevidím důvod nevkládat další. Nikoho nenutím recepty komentovat, natož bodovat.
Přeji hezký večer na chaloupce.;-)

1974andrea: Trošku uber na agresivitě, nic proti Tvé osobě jsem nenapsala, jen jsem se pozastavila nad smyslem bodování na těchto stránkách, toť vše. Nevím, o jaké úrovni komunikace mluvíš, ale - já teda taky nee, rozhodně ne s někým, kdo hned útočí. Trošku sebereflexe by Ti neuškodilo.

Eliza: Eli, dovolím si s tebou malinko nesouhlasit: Jahody recept byl, a nejen mnou, jak vidno v pozdějších ( u jejího receptu ) komentářích, přehlédnut. Náprava byla ihned sjednaná více uživateli;-) Andrea, jak sama píše, vkládala duplicitní recept, nevěda, že tu stejný je.. taky prosila administrátory o výmaz toho svého.. Nikdy nemůžeš dosáhnout spravedlivého hodnocení receptů.. jak bys to chtěla udělat:-? I ty máš jistě své "koně", jejichž recepty chválíš a boduješ. Jsou to lidé, kteří tak, jako všichni ostatní, uvařili, ochutnali a chtěli se s ostatními podělit o to, co chutnalo;-):-):-K
Nebo jsem tě špatně pochopila;-):-?

Eliza:Elizo, tak je to o bodech, sympatiích nebo o vaření?;-) Já už jsem se k tomuto receptu dostatečně vyjádřila, psala jsem už včera adminům, aby ho smazali. Nepotřebuju k tomu ještě tenhle sáhodlouhý komentář. Přidala jsem Jahůdce fotku i bod a poděkovala jí za dobrotu. Vyhledavač tady funguje tak, že nelze najít skoro nic:-//. A pokud se chceš bavit na téhle úrovni, já teda ne.:-S

Jaký smysl má tady toto bodování, když Jahody stejný recept posbíral méně bodů a přitom má mnohem hezčí fotografie (navíc byl první)...?? Body v této podobě zde jsou prostě blbost a vypovídají o sympatiích či pravzláštní formě reciprocity - jakože "kdo boduje mé recepty, bude také odměněný (body, zájmem, komentáři)". Nevím, jestli jsem sama, koho to tu odrazuje i trochu znechucuje... Ale byla bych ráda, kdyby byla preferována kvalita před kvantitou. Už proto, že někteří podle těchto receptů vaří, důvěřují těmto stránkám i jejich uživatelům a body jsou jim jistě určitým měřítkem, podle mě, bohužel, pofiderním.
Píšu to, i když vím, že to patří do oblasti snů a představ...
Od začátku to tu vnímám především tak, že pokud mám nějaký recept ověřený a nebo se náhodou mimořádně povede (a samozřejmě tu není), tak ho uložím k dispozici (a zároveň pro své potřeby). Ale abych si vytvářela dennodenní záznam svých kuchyňských výtvorů a plnila jimi veřejný web, to by přišlo trošku trapné a taky sebestředné.
Byla bych pro to, aby se tu soustředily recepty kvalitní a přínosné. Ale vím, že ve zdejších poměrech je to přání ve sféře utopie...

Danca::-D;-)

O tom já vůbec nepochybuji:-!:-D Už teď polykám... Ovšem naprázdno:-(:-D

Danca:Tak jsem Dančo zvědavá, jestli ti to zachutná jako mně;-)

A já se na tuto mňamku chystám zítra:-!:-p:-p

Už plánuju, kterou sobotu budeme mít tuto dobrotu k obědu:yes::yes: v sobotu proto, že přes týden není manžel doma a to bych mu nemohla udělat, abych ho ošidila:-D:-D

Andri:-K nic nemaž;-) každý si vybere, který recepis se mu líbí víc a spokojení budeme všichni;-):-):-K

Ježkovy oči, tak primitivní, skvělý recept a vzbudí tolik reakcí od abecedy ;-);-):-O:-O:-D:-D. Jo je to deník kuchyně, jenže všech ne, co sem dávají recepty a proč jako ne?
Dělám stejně, nenapadlo mě ho sem dát. Moje chyba, ale né až tak, že bych to autorce vyčítala, je kreativní a má naprosto stejné chuťové buňky jak my - těch je tu teda víc, že jo, Magdalenko ;-);-):-D:-D, ovšem musím přiznat, že česnek jsem dělala taky jen na pánvi, jo člověk se fuurt učííí. Vopovaž se to smazat :-(:-(:-D:-D:yes::yes::yes:

jarda Kadic: No jasně, že máš recht. :-)):yes: Já občas nechápu reakce některých lidí. Nejde tady přece o to, uvařit to, co vymyslíme (copak jsme všichni tak kreativní?), ale vyzkoušet recept, na který někde narazíme a zaujme nás. A pokud se připojí v poznámce zdroj pokrmu, nevidím v tom žádný problém. Andrejka je kreativní a troufám si říct, že vynikající kuchařka. A samozřejmě, nejen ona. Najdeš tady spoustu krásných receptů, jen tu zůstaň! :-)):-K

Všem:Po tomhle světě už chodím dost dlouho, ale nikdy nemůžu vědět všechno.Na Toprecepty jsem narazil asi před 14 dny a už na nich zůstanu.Když nevím co uklohnit, tak si najdu, co kdo kdy varil a mam hned prehled.Podle pana Polraita vařit nikdy nechci a ani nebudu.Kdo chce vařit podle něj, ať vaří, já jsem člověk tolerantní, ale me Toprecepty vyhovují, komu ne, at je nečte.Nemám pravdu?

Andrejko, Tvoje recepty a Tvoje fotky. . . to je nádhera! :-K Tohle vyzkouším.:-p;-):yes:+

olahok:Díky za milá slova, je to povzbuzující:-K. A doufám, že vás celý pokrm nadchne tak jako mě.;-)

To vypadá skvěle :yes::-p

Prosím nemazat. Máte, Andreo, pravdu. ten česnek z trouby je něco úplně jiného, než z pánve. Je to vážně dobrota, teď jsem ho vytáhla z trouby. Přimlouvám se za to, aby tu recept zůstal, aby ho mohl objevit i někdo další, kdo za něj bude rád, tak jako dnes
naše rodina, a časem až se na něj pozapomene, abychom se k němu zase mohli vrátit, nebo aby si ho někdo jiný náhodně "vygoogloval". Mějte se, vařte dál a dál nás inspirujte svými recepty.

Jste moc hodné, díky za podporu a komentáře:-K. Teď jsem důkladně pročítala Jahůdky recept ještě jednou a tam se česnek smaží na pánvi. Já ho mám podle Apetitu pečený v alobalu. Myslím, že ta chuť bude ve finále trochu rozdílná, neboť česnek pomalu pečený zesládne a změkne. Takže každý ať přizpůsobí svým chuťovým pohárkům.
Adminům jsem psala o smazání ihned včera, ovšem, jak vidím, zatím se nic neděje.

1974andrea nenechte se odradit ani vytočit. Je to bezva recept, třeba zrovna na sobotní oběd. Je dobré připomenout staré, dobré recepty a něčím je oživit. Nemám v sobě tu tzv. kulinární kreativitu, Vy jste to obstarala za mě, a mně podobné. Díky za nápad na dnešní oběd.

No, to bude síla!!:yes:

Andy má úžasný "deník kuchyně", kreativita jej rozhodne nechýba. Má môj obdiv. :yes:

Nemazat!!! :yes::yes:

1974andrea: Jsi férová a to je bezva! Oni ty názvy totiž často klamou a hledat tady je také někdy kumšt. :-K

Simona Kucerova: jo, Pilznerka je fér:yes::yes: a navíc nekecá:-8:-D:-D zdroj Apetit.. i Jahu;-):-K:-D:yes::yes::yes:

1974andrea:líbí se mi tvůj přístup;-):yes::yes:

chocolate:Já vím, ale už jsem to adminům napsala. Je totožný, tak je to zbytečné;-)

1974andrea:Andrej, když je tu milion pět buchet se zakysankou apod., tak myslím, že dva stejné se snesou.

Teď ale spíš koukám, že bod za originalitu budu muset dát Jahůdce, protože stejný recept tu už je:-O. Ačkoliv jsem hledala pod různými hesly, nenašla jsem:-(. Takže omluva, Jahůdce přidám fotku a nechám recept smazat.;-)

Já se domnívám, že většina kuchařek sem přidává to, co jim doma chutnalo a je jedno, jestli jde o běžné jídlo, vychytávku nebo tzv. exotiku.
A že někdo přidává více rcp než druhý?Prostě je kreativnější, má dovolenou nebo je doma a má víc času...Co je na tom?
Každý recept si svého strávníka jistě najde.
A Andrea vaří zajímavě a jistě mnohé inspiruje.

1974andrea: No to nevím, jestli by se z Tvého předešlého komentáře dalo usoudit, že malou kritiku tedy přijímáš. Ale dyt je to vcelku jedno. :-) Posílám úúúúsměv ;-)

abc: ale přijímáme i kritiku..
já jsem třeba tohle jídlo nikdy nevařila, ani nechutnala.. přijde mi jako docela originální;-) to je můj názor.. sice vychvalující, ale neurážlivý:-K;-):-)

abc:Tento netradiční recept je z časopisu Apetit, jak jsem uvedla v poznámce, takže případné komentáře možno psát i tam. Běžně nedělám a vy určitě také ne, bramborovou kaši s pečeným česnekem a okurkovou salsou. Já si ráda jídelníček obohatím o takhle malé změny a jsem spokojená. Nepsala jsem, že nepřijímám váš názor, naopak.;-)

1974andrea: No né, já to myslela tak, že třeba tohle dělám docela běžně. Pravda, bez okurkové vložky, ale s kys.okurkou na kostky. Třeba zrovna Ty a ostatní super kuchaři sem dáváte mnohem lepší krásy a dobroty. A to jako tady ženský příjímáte jen chválu? Taková jsou pravidla? Nebo zde člověk může říct i svůj neurážlivý, ač né zrovna vychvalující názor?

abc:Také tomu příliš nerozumím:-? Myslím si, že nejsem ta, která sem vkládá okoukané a již několikrát se zde opakující recepty. ;-)A co byste si předtavoval/a sem vkládat? Ať se poučím:-))

Andrej, vypadá to skvěle:yes::yes: o chutích nepochybuju;-):-p
ukládám:-):yes::yes:

abc: nějak tomu nerozumím:-S:-S deník mé kuchyně:-?:-? ale o to přece jde, podělit se o to, co jsem uvařila a chutnalo...
takže tomuto komentáři nerozumím... a Mr. Pohlreich tady zaregistrovaný není, takže bohužel:-// třeba vy něco přidáte, ať mají TOPky glanc;-)

Hm, tak nevím, Toprecty nějak začínají strácet glanc originality a profesionálních výkonů :-S Bude to jistě dobré jídlo, to neupírám a dokonce chválím. Avšak poslední dobou mi to tu přijde spíš jako "deník mé kuchyně"...můj názor. Není to jen případ Andrey, ale i dalších - bohužel... :-(

Moc pěkný receptík na dobré papáníčko :-p:-D:yes:

parádní - hlavně ten česnek do kaše:yes:

Tématické fráze:
babský pokec deníčky, jak upéct uzené, jak upéct uzene maso, jak upéct uzený, recep z uzeneho masa, rcp hrachova kaše, jak upéct uzené na maso, povidlo a to se mi nabidlo, jak upéct uzené v troubě, uzené maso a bramborová kašel, bramborová kaše netradičně, jak upéct uzenou kýtu, uzený a kaše, recep hrachova kase, jak nejlepe upect uzene maso recepty, recep na skvelou hrachovou kaši, toprecty cuketa, recep na kašel, uzené maso netradičně, hrachová kaše gramáž

Suroviny:
maso uzené, brambory, česnek, mléko, máslo, sůl, okurky sterilované, hořčice dijonská, cibulka jarní, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu