Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lososové chuťovky

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 821 kJ /
435 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky44,11 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 137 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy6,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z tvarohu, taveného sýra, másla, kysané smetany a kopru, vymícháme plňku, kterou dochutíme pepřem, citronovou šťávou, přidáme trochu strouhané citronové kůry a nastřihanou pažitku. Krok 2: Na kuchyňskou linku si natáhneme kuchyňskou fólii, dáme si na ní plátky lososa, pomažeme celé plňkou a zvolna srolujeme.
První dáme na kraj folie a zabalíme jedním otočením(viz.fotka), přiložíme další rolku, zase srolujeme, až do vypotřebování lososa. Krok 3: Fólii ustřihneme a dáme balíček do mrazáku, aby nám to ztuhlo a dalo se to dobře krájet.
Potom z každé rolky nařežeme kolečka, silná tak 1 cm.

Zveřejněno 2. 9. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Zbyly mi ještě nějaké lososové plátky, tak jsem si řekla, že alespoň z jednoho balení něco vymyslím a svůj úkol jsem splnila k naší spokojenosti-snědli jsme všechno bez jakékoliv přílohy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KoO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KoO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

to bych si pochutnala:yes::yes:+15

pro mě skvělá kombinace surovin a chutí:yes::-D

To musí být dobrota.:-p:-*Co je s rybou, nemůže být špatné, takže s klidným svědomím dávám bodík:yes:

rebeka: to se ví-zaručeně vyměním, bude-li to lepší:yes:

:yes::yes::yes:

Bibinka: buď úplně v klidu;-):-).. to jsou tu jiné skvosty:no:
mě to zas až tak hrozné nepřipadá... a kdo udělá lepší, ať přidá foto, jistě ráda vyměníš, viď;-):-?:-K

Jste moje holky zlaté a já vám děkuji-uklidnili jste mé sebevědomí;-)

Pěkné chuťovčičky:-p:-pjá bych si dala hned:-p;-):yes:

Bibi, mně se to taky líbí a věřím, že když to bylo maso z mrazáku a ještě na plátky, že se to dost trhalo. Ale to neva, dobré to bude:-p:yes:

BIBI:yes::yes::yes:úžasné:yes::yes::yes::yes:

Skvělá kombinace Bibi:yes:.Já dávám Philadelphii místo tvarohu a hrubě mletý pepř.Jako přílohu máme rádi opečený toustík.
Uzený losos je tučný, takže manipulace s ním je trochu horší, nicméně já nic hrozného nevidím.Určitě jste sis taťuldou moc pochutnali a to je nejdůležitější.+10

Zdena z JM: Zdenko, já jsem si dobře vědomá, že to není na fotkách úplně OK, ale věř, že jak ten losos byl vyndanej z mrazáku, byl tak měkký, že se s ním špatně pracovalo a byla to piplačka a lépe to ani nešlo. Ovšem je to dobré, tak jsem to sem dala a až je budu dělat příště a půjdou lépe, fotku vyměním;-).
ostříž: u vaření nikdy nechvátám, naopak si s jídlem hraju a tady to moc nešlo, ale nezbylo nic:-D

:yes:+8;-)mňam...

ostříž 3. 9. 2012 12:26
dobrý to asi bude, ale co ta úprava ? Co si s tím trochu pohrát ? Aby to vypadalo nějak esteticky? Práce kvapná, málo platná:-8:-//

Chuťově budou určitě výborné, ale co se týká vzhledu, musím souhlasit s Petrou. Takové trochu upatlané.

Všem děkuji za komentáře....vždycky potěší:yes:;-)

Ty vypadají krásně, nechceš mě pozvat na návštěvu:-? Asi už nejsou, co:-? Jistě byly výborné:-K:yes:+

Také jsem se chtěla zeptat,jaký losos jsi Bibinko použila,ale už jsem si to v komentíku přečetla,že uzený:-8:-))
Moc príma nápad:yes:Chuťovečky jsou mňam:-p+6:yes:

Vypadá to hrozně! Taková patlanina, škoda toho uzeného lososa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minulý týden jsem dělala lososový tatarák, v kombinaci s uzenými plátky a toto je něco jiného, ale opět báječného a tak posílám ráda bodík a v nejbližší době vyzkouším:-p;-):-):-K +4:yes:

marienka:
Losos je uzený-hotový;-)
katarinnka:

katarinnka 3. 9. 2012 06:29
marienka: ten losos je uzený - hotový;-)

marienka 3. 9. 2012 06:24
ten losos je opečený? :yes:

Doporučuji vyzkoušet místo klasického plátkového lososa tzv. lososí bříška, které prodávají nyní snad ve všech tzv. ruských obchodech. Trošku jiná chuť, ale losos je skvělý vždy. Je jen nutné stáhnout kůži.

moc pěkné:yes::yes::-))

:-p;-):yes:

krása:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
uzený losos chuťovky, chuťovky z lososa, lososové chutovky, chuťovky z uzeného lososa, uzená lososí bříška recepty, uzená lososí bříška, lososí bříška, pomazánka z lososích bříšek, bříška z lososa, uzená lososí bříška recept, kuchyňská úprava lososa, uzená lososová bříška, uzená bříška z lososa, losos bříška, uzený losos bříška, lososová bříška, recepty chutovky z lososa, bříška z uzeného lososa, pomazánka z uzených lososích bříšek, losos chutovky

Suroviny:
losos, tvaroh, sýr tavený, máslo, smetana zakysaná, kopr, citron, pepř, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu