Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 516 kJ / 10 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,47 g |
Tuky | 519,49 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 1 281,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.
Krok 2: Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh ze čtyř bílků, vyšlehaný do tuha.
Krok 3: Na pečení jsem použila plechovou půlkulatou mísu, o průměru 21cm. Tu jsem vystříkala geniálním olejem ve spreji, určeným na formy. Není nutno vysypávat a jde to nádherně ven.
Krok 4: Pečeme na 180°C cca 40min dle tipu trouby. Upečenost ozkoušíme vpichem špejle, zda je po vytažení suchá. Korpus vyklopíme na mřížku a necháme nejlépe do druhého dne odležet.
Krok 5: Na krém rozpustíme v lázni čokoládu, vmícháme jí do kysaných smetan,přilijeme kokosové mléko a nakonec vmícháme pudinkový prášek. Necháme v lednici ustát.
Krok 6: Na máslový krém svaříme z mléka, pudinkového prášku a cukru hustý pudink, který zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
Krok 7: Máslo prošleháme a po lžících do něj zašleháváme pudink.
Krok 8: Upečený korpus pomocí zubatého nože po obvodu třikrát po sobě nařízneme a pomocí nitě prořízneme (jako se krájí knedlík nití).
Krok 9: Na nejspodnější stranu korpusu naneseme kokosový krém, poklademe okapaným a na jemno pokrájeným ananasem.
Krok 10: Příklopnou část korpusu pokropíme pomocí lžíce ananasovou šťávou z kompotu. Pak lehce potřeme krémem a přiklopíme.
Krok 11: Takhle zkompletujeme celý dort.
Krok 12: Pomocí zdobícího sáčku nanášíme máslový krém.
Krok 13: Nejprve zacelíme větší mezery a pak naneseme krém na celý dort. Špachtlí rozetřeme dohladka a dáme do lednice nejlépe do druhého dne zatuhnout.
Krok 14: Zatuhlý korpus dohladíme nahřátými dlaněmi. Přeneseme na servírovací tác, nebo podložku.
Krok 15: Smartflex nahřejeme v mikrovlnce, až trochu povolí. Propracujeme a vyválíme na silikonové podložce.
Krok 16: Pomocí nitě přeměříme plochu dortu, aby jsme měli rozváleno na správnou velikost. Pomocí podložky přeneseme na dort. Opatrně uhlazujeme, až hmota přilne. Přebytek odkrojíme pizzovým rádlem.
Krok 17: Ze zbytku vyválíme plát, vykrojíme kvítka.
Krok 18: Pomocí párátka (já užila druhý konec štětce na malování) jemně rozválíme okvětní plátky.
Krok 19: Z kousku žluté hmoty vyválíme kuličku, navzorujeme jí na struhadle a pomocí alkoholu vlepíme do kvítku. Pokud máme zelenou prachovou barvu, jemně okolo žlutého středu nazeleníme. Kvítek umístíme do plata na vejce tak, aby zaschnul v přirozeném tvaru.
Krok 20: Uschlé kopretinky pomocí alkoholu lepíme na dort. Natřeme a chvilku přidržíme, než se přilepí.. Nakonec můžeme udělat pár motýlků
Zveřejněno 30. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort kopretinový kopeček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLAp
Moje poznámka
Dort kopretinový kopeček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLAp
Nejnovější recepty
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 2 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a Paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 5 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 minutami
Květákový mozeček
HanaVl před 36 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 46 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 54 minutami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 1 hodinou
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 3 hodinami
Krkovička z trouby
jtrecepty před 3 hodinami
Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou
David@ před 4 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
kopretinovy dort,
kokosový dort celý bílý,
neobvyklé dorty,
dort kytice,
kytičky z plata od vajec,
dort kytička,
dort ve tvaru kopretiny,
kopretiny z marcipánu,
zdobící krém na dort,
jak dlouho vydrží dort,
jak dlouho vydrží dort,
jak dlouho vydrží dort,
dort s kopretinami,
kytičky na dort,
dorty ve tvaru kytice,
dort ve tvaru kytice,
zdobící krém na dorty,
dort ve tvaru kytičky,
dort kopretina,
neobvyklý dort
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
mandle mleté,
prášek do pečiva,
voda,
smetana kysaná,
mléko kokosové,
pudink kokosový,
čokoláda bílá,
máslo,
cukr krupice,
mléko,
pudink vanilkový,
kompot ananasový,
hmota potahovací
Komentáře (54)