Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové placičky

Arašídové sušenky uvítají na stole jak děti, tak dospělí mlsalové. Příprava není složitá, výsledek je stoprocentním úspěchem u konzumentů. Křupavé vydrží dlouho, stačí je jen správně skladovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 938 kJ /
2 614 kcal
Bílkoviny48,17 g
Tuky127,56 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 697 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy308,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pak přidáme ostatní suroviny, nakonec arašídy a brusinky. Krok 2: Tvoříme lžičkou na plech hromádky asi 5 cm do sebe (trochu se roztečou). Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10-12 min na 180 °C do zlatohněda. Raději necháme na plechu vychladnout, jsou křehké.

TIP: Oblíbené sušenky

Zveřejněno 24. 11. 2008

Poznámka autorky Hella

3 měsíce vydrží stále křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Pp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Tak jsem zkusila a skvělé:yes::yes::yes: opravdu všem doma moc chutnají:-)) jen jsem měla zdvojit dávku, jak rychle mizí:-D

Přidala jsem fotečky, dala jsem do toho celé půlky arašídů a ještě posypala... moc dobré (a hnědý cukr jsem neměla a vůbec nevadilo) :-p:-p

Jednoduchý postup a výborný výsledek. Plusík už letí.:yes:

Díky:-8:-8:-8

Hnědý cukr jde nahradit jakýmkoliv krupicovým cukrem. Tak malé množství je zanedbatelné.

Hello, ten hnědý cukr je v receptu nutný, nebo jde nahradit klasickým ?

Hned si to jdu opsat:-);-)

no tak to vypadá dobře!!!!!!!Mám ráda sladkosti a tohle mně zaujalo!!!!!!!!!!:yes:;-):-p

Taky jsem nalítla na levný papír v Normě - byly to už nastříhané kusy hnědého lesklého pečícího papíru. Nalepilo se mi na něj vše. Takže asi taky poletí. Minule jsem musela nožem odšrabávat 4 plechy houstiček. trvalo mi to dýl než celé pečení :-S

Tohle mi tedy z papíru odskakuje samo. Ale vloni - v záchvatu šetřivosti - jsem si koupila laciný (asi za 19,- bíý pečící papír. Všechno se na něj lepilo, i kynuté těsto, nakonec jsem ho vyhodila. Teď mám taky bílý, ale dražší a je v pořádku. Tak nevím. Tenhle recept mě zaujal právě proto, že byl z arašídů - opravdu je to jako cookies, které mám moc ráda. Koupila jsem si totiž plátkované arašídy v krabičce a pak nevěděla, co s nimi.

Heli, vloni jsem něco podobného taky dělala, nebylo to z arašídů, ale myslím z vlašských ořechů a bylo to první cukroví a jak jinak,skončilo v koši! :-D Měla jsem to na pečícím papíře, dokonce jsem ho i pomazala olejem a pak jsem to trhala i s papírem. Byla jsem hrozně vytočená, ale je možné, že jsem měla málo vyhřátou troubu, dodnes nevím. Takže, z toho plyne, že někdy nepomůže ani papír, ani silikon!:-S

Tak já zásadně všechno peču na pečícím papíru nebo na silikonové podložce. Opravdu si člověk ušetří spoustu zklamání. Je možné to péct i na dobře vymazaném plechu a pro jistotu bych ho ještě vysypala moukou nebo strouhankou. Je to opravdu velice jednoduché pečivo a za tepla křehké. To sušené ovoce lze použít jakékoliv ale ty červené kousky v tom vypadají dobře (na fotce to není tak vidět.)

Halo halo, otazka od nezkusene lec nadsene kucharky - ten plech mam vymazat, vylozit pecicim papirem nebo jdou susenky do trouby 'naostro'? Omlouvam se, je-li muj dotaz skutecne prihlouply - prosim, poradte! Diky moc a hezke predvanoce vsem, M.;-)

Také už jsem si uložila do oblíbených, mám ráda cukroví typu: uděláme lžičkou na plech hromádky :-), zkrátka žádné složité vykrajování, tvarování, polejvání....a přitom je to stejně dobré. Tak se už letos na to pečení nějak víc těším, to u mě nebývá zvykem :-)). Nevím, jak dlouho ještě vydržím odolávat synovu nátlaku, už chce začít péct, to budou zase originální rohlíčky, každej jinej :-D :-D :-D

Omlouvám se za fotku, doufám, že někdo vloží lepší. Nestačila jsem vyfotit líp. Náš pes usoudil, že to jsou sušenky pro něj (peču mu podobné) tak se párkrát olíznul a byly pryč. To je problém, mít psa, který vidí na stůl a celý náš dům je jeho psí bouda...

No, já taky s arašídama nemám žádné cukroví, ale dneska jsem našla někde úlky z kokosu, jsou bílé, ale ještě jsem je nedělala, to bude taky úúúžasnééé, kokos je dost dobrý v cukroví a tohle si taky hned dávám do oblíbených!:-)

Přidávám se k Paprice - nemám šanci si ověřit, jestli autorka nepřehání:-D, nezbývá mi, než jí věřit.Vypadá to taky dobře.;-):-p

Určitě upeču s arašídy žádný recept nemám.Dobrý nápad,už se na ně těšim.:yes:

Hello, ty teda jedeš. Krásné, voní to až sem. Trochu mi to připomíná cookies. A k poznámce: 3 měsíce u nás nevydrží nic !!! :-D:-D:-D

Tématické fráze:
arašídové rohlíčky, arasidove cukrovi, arašídové cookies, arašídové sušenky, cukroví z arašídů, arašídová pomazánka recept, cukroví z arašídového másla, arašídový rohlíček, arasidy v cukru recept, cookies recept, recepty s arašídovým máslem, arašídové cukroví recept, cukroví s arašídy, susenky cookies recept, arašídové máslo recept, arašídová pomazánka, arašídové rohlíčky recept, arašídové hromádky, placičky z arašídového másla, sušenky s arašídy

Suroviny:
arašídy, máslo, cukr moučkový, cukr hnědý, cukr vanilkový, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, brusinky sušené

Přidat fotografie receptu