Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře "eintopf"

Pečené kuře "eintopf" je vydatný a sytý pokrm, který spojuje chuť šťavnatého pečeného kuřete s bohatou směsí zeleniny a koření. Eintopf znamená v němčině "jeden hrnec," což vystihuje jednoduchost přípravy.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

podle počtu strávníků a velikosti pekáče

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 955 kJ /
945 kcal
Bílkoviny25,82 g
Tuky3,12 g
Vláknina39,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy186,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200 °C. Krok 2: Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajčata, cuketu), kousky kuřete obrátit. Krok 3: Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.

TIP: Jak docílit dokonale křupavého kuřete - rady a tipy

Zveřejněno 26. 1. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Grilovací koření si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl :)).

Pátrala jsem dost svědomitě, ale stejný recept jsem nenašla. Pokud někde je, nebijte mě prosím, ale za upozornění děkuji. Je to u nás velice oblíbené jídlo, na tento postup jsem přišla před pár lety po stěhování, kdy jsem neměla skoro žádné nádobí. Doporučuji tam všeho dát spíš víc, než méně, je to jedlé a trochu se to scvrkne. Podlévání je individuální, každá zelenina pustí jiné množství vody. Lze i houby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře "eintopf"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuře "eintopf"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

casino: Já teda neosušuji, opláchnu, nasolím a zbytek koření..osušuji jen lososa na gravlax..:-)

Na tomto rcp jsem se objevil spíše náhodou při hledání rcp na OBYČEJNÉ pečené kuře bez příkras, tedy pouze KUŘE, SŮL, KMÍN (a příp. máslo na závěr)
Myslíte že se TOP takový rcp vynachází, he? :-)
***
Jsem Pokuston :-D
Často se píše, že omyté kuře se před solením OSUŠÍ
Dnes jsem osušil pouze polovinu ptáka (podélně, ne napříč :-8
No, po upečení to vyšlo, ať osušené či neosušené, nastejno:-! :-):-Q:-D

casino: na druhej fotke autorky je vidno, co myslela tym licem dospodu. :-8

casino: nu, výklad může být dvojí...líce jako tvář...líc kůže...oboje je prostě kůží dolů...si tedy já myslím:-8

:-K
"Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu."
No, vím kde asi má kuře biskupa...
...ale kde má kuře líc, jest mi pouze domnívat se;-)

kde sezenu ty netopyry?? :-D:-D:-D vypada to zajimave, urcite zkusim :yes:

Michaela Medkova: To mě těší a děkuji za foto. Včera jsem pekla opět,je to u nás velice oblíbené a vděčné jídlo.Tentokrát byly kuřecí čtvrtky,kousek uzeného bůčku,mimo jinou zeleninu řapíkatý celer.Pekáč je prázdný. :-)):-)):-))

Miluji jídla z jednoho hrnce, pekáče a toto se zařazuje mezi ně:-p.Dnes byla křídla k obědu a chutnala i manželovi, který zeleninku nemusí.;-) Ukládám mezi oblíbené, určitě zopakuji a posílám bodíčka. Přidávám fotečku.

kozel:Promiň,já to špatně pochopila,ty jsi měl na mysli stránky,ne soutěž.Marodím,tak se nudím,rozhlížím se-ale tam vlastně o vaření nejde.V pondělí hurá do práce,už se těším,ale na Top-recepty určitě nezanevřu.:-p;-)

Alexiss, v žádném případě, já jen, že Tvé jméno znám tam odtud a pár dnů jsi tam nebyla.:-8:-))

delavam podobne uz dlouho a je to vyborne:-K:yes::yes:

Recept se mi líbí. Určitě v létě vyzkouším, až bude vlastní zelenina ze zahrádky.:yes: Chce to bodík.:-))

kozel:Většinou dělám špalíčky (spodní stehna),pán domu nerad obírá.Tento víkend jsme ale s mladou samy.To "Prostřeno" mám brát jako invektivu?Ještě,že mě jen tak něco neurazí.:-O:-)

nofrona: ba ne, to je kvočna, na červených vajíčkách;-);-);-) Pro případ, že bych si “rozflákal“veškeré nádobí, Ukládám,a přidávám bod:-)):yes::yes::yes:

:-DAlexiss, pěkného netopýra jsi vytvořila. A teď hupky do Prostřena.:yes::yes::-)):-)):-))

Tématické fráze:
pecene kure, kuřecí eintopf, kuře do zlatova, pečené kuře recepty, kuře recepty, jidla z kurete, jak upéct kuře do zlatova, pečené kuře do zlatova, pečené kuře jinak, jak okořenit kuře, eintopf kuřecí čtvrtky, recepty na pečené kuře, jídlo z pečeného kuřete, jidlo z kuřete, jidla-z-kuřete, pečené kuře foto, recept na pecene kure, kuře pečené na rajčatech a bramborách, jídla z pečeného kuřete, pečené kuře eitopf

Suroviny:
kuře čtvrtky, brambory, mrkev, cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, šunka sušená, sůl, pepř mletý, šalvěj, koření grilovací

Přidat fotografie receptu