Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pita chleby II.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 465 kJ /
2 023 kcal
Bílkoviny59,75 g
Tuky32,15 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, při práci můžeme lehounce podsypávat moukou (pouze nezbytně nutně), rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny necháme asi 10-15 minut kynout. Krok 3: Do trouby vložíme prázdný plech, já jsem do něj vložila (kvůli udržení tepla) i litinový "tálek" z plynového vařiče - a troubu zapneme na 230°C, aby se zároveň s plechem i tálkem nahřála. Krok 4: Všechny bulky rozválíme na pitu (kruh) o průměru asi 18-20 cm, tloušťky asi 3 mm a necháme je kynout každou na svém kusu pečícího papíru. Krok 5: Po jedné je pak vkládáme upéct do rozpálené trouby (přenášíme na papíře), po 4 minutách pečení je dobré nafouknutou pitu obrátit, aby se opekla i z druhé strany. Krok 6: Upečenou pitu vyndáme, na okraji do ní uděláme nožem malý otvor a pokud to půjde, opatrně ji splácneme - vymáčkneme z ní horký vzduch. Pity skládáme na sebe (stohujeme je) a dobře zakrýváme, aby úplně nevychládly. Krok 7: Z boku je nařízneme (nebo uřízneme malý okraj) a do vzniklé kapsy vložíme maso, opečené s kořením gyros, krájenou zeleninu a domácí tzatziky.

Když jsme je dělali podruhé, z dávky těsta jen 4 pity, ne 5 a zkoušela jsem je v troubě neobrátit - pekly se bez našeho zásahu asi 6-8 minut (každá trouba ale opravdu peče jinak, pozor na to), pro mě světlejší, pro zbytek rodiny víc vypečené. A dopadlo to dobře, vyzkoušejte.

Rozhodně ale pity vkládejte do velice dobře vyhřáté trouby, jinak se nenafouknou.

Zveřejněno 7. 2. 2013

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Postup výroby pity jsem odkoukla u pana Cuketky, těsto si vyrobila sama.......právě proto, že je pita druhem chleba, část mouky jsem použila chlebovou :-) přesto, že drtivá většina receptů na internetu používá pouze mouku hladkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pita chleby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEVl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pita chleby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEVl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pitu delam velmi casto, vyuzivam mouku hladkou, chlebovou, nekdy pridam i celozrnnou..pokazde je chut trochu jina. Casto pridavam syrovatku. Nekdy zkusim dle Tveho receptu, mas je krasne vysoke..u nas se delaji hodne nizke, kynou pouze chvili a pecou se v remosce.

Ten otvor je nutno udělat i když budeme pitu jíst pozdějí?
jinak krása a vím co budeme brzo dělat :)

Honza: tak to je fajn, jsem ráda, že jsi spokojený :yes:

tak jsem to dnes vyzkoušel a recept a postup je super, můžu jenom doporučit

Ještě jsem nedělala, musím ho vyzkoušet. Jedla jsem ho jen u vietnamců v čechách, kde si je dělali sami a byly vynikající:-p:yes:.

No vidíš, chlebovou mouku by mě nenapadlo přidat :yes: A už jsem je dlouho nedělala, tak příště budou podle Tebe s chlebovou :-p

Keď nám na druhý deň ostanú zvyšky pečeného kuraťa, pečiem pita chleby a je to príjemná zmena, v tom nám chutia. Posledne som piekla recept od aishy.
Tvoj rec. tiež vyskúšam. Nevedela som, prečo sa mi niektoré nenafúkli, teraz už viem...:-K

Cathlen, to je bezvadná kombinace:-p 4.bodík letí:yes:

Určitě vyzkouším, vypadají moc dobře:yes::yes:

Ivuško - zachvíli odcházím do práce, prosím jednu zabalit i s náplní :-);-) Děkuji :-8

Tématické fráze:
pita chleba, vyroba pita chleba, pita, pita chleb recept, jak jíst pita chleba, pita chleb, recept na pita chleba, těsto na pita chleba, napln do pita chleba, těsto na pitu, těsto na výrobu chleba, pita chléb na gyros, pita chléb náplně, vyroba pity, pita chleba recept, pita těsto, testo na pita chleb, recept na pita chléb, domací pita, jak udelat testo pita na chleba

Suroviny:
voda, olej, cukr, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu