Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy vařeno v PH

vařeno v PH

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 435 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny205,66 g
Tuky12,22 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 908 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy29,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si připravíme z vykostěného hřbetu, omyjeme, osušíme a do masa si nožem uděláme malé průřezy, kam nastrkáme klínky, které si nařežeme ze všech stroužků česneku, maso osolíme a položíme do PH. Krok 2: Do malého množství oleje dáme hořčici, rajský protlak, vymačkanou citronovou šťávou, hořčici, kayenský pepř a nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a nalijeme na maso. Krok 3: Nakonec nalijeme vodu (množství podle množství chtěné omáčky), ještě dosolíme a necháme pomalit 3 a půl hodiny. Krok 4: PH vypneme, zalijeme malým množstvím vody smíchané se solamylem, zahustíme, PH zavřeme a omáčka i z vypnutého se nám provaří.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Poslední srnčí maso je fuč, tak možná bude zase až za pár let.

Recept pochází z Americké kuchyně, kde jsem si ho vybrala a udělala tak dobře, chutnalo nám, omáčka je silná a česnekovo kyselou chuťí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Jx8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Jx8

Marie

Komentáře (37)

Je to dobrota <3

Všem vám moc děkuji za kladné komentáře:-K:yes:

Janinko. To je tak dobrý a ne moc složitý, že mi to nahazuje chuťové buňky a inspiraci . Myslím, že sice nemám srnčí, ale vazkouším to s masem jiným (ne hovězí,vepřové,drůbeží) ale jehně nebo divočáka. Janinko jsi supr. +bodík 10

Toto by mi velice chutnalo..poradna davka cesneku, s citronem..:yes::yes:

Anna Kocikova: Aninko, už jsem tě dlouho neviděla-já vím....
tady se dějou věci což:-?asi jsi z toho celá rozčarovaná... a děkuji za přesné a naše vyjádření:yes:

Hambro:jj, byla to dobrota:yes::-pještě bude zítra:yes:

Porada:Porado věřím že to může být pro někoho škoda-kdyby ses tu objevil, hned bych ti kus dala. Ty určitě vidíš, že je to srnčí maso, ty 2 kusy vepředu a to za tím je ta hřbetní kost, ze které jsem to vyřízla;-)
To holt pozná jen dobrá kuchařka viď:yes:;-)

:-KAničko Kociková:yes::yes:;-);-)

Petr:proč by se měl název pozměnit,když se v poznámce uvádí zdroj podle kterého se vařilo.Asi tam i ten název byl takový,co je uveden zde:-!Já například dělám"medailonky"i z býčích žláz a ještě mě nikdo za název,který je také zavádějící k přihlédnutí k druhu použitého masa i tvaru hotového jídla nezabil:-p:-D:-D

Mnozí z nás,kteří zde pravidelně přispíváme svými receptíky,někdy ani nepřidáváme foto použitých surovin.Není to povinné:-)U mnohých rcp je hotové jídlo nafocené z x stran a protože jsou snímky velice hezké,tak se můžeme chválivými komentáři upsat;-)
U tohoto rcp Bibinka použité maso před úpravou vyfotila a přesto se mnozí nezdrželi komentářů,které tady jsou:-SSrnčí maso poznám,tchán byl dlouhé roky myslivec a toto opravdu srnčí je:yes:
A kdyby bylo v názvu uvedeno"medailonky z muflona..."já osobně bych to nepoznala:-8Záleží na férovosti každého přispívajícího,jestli vaří opravdu z těch surovin,které uvedl:-)
Bibinko,promiň tento poněkud zdlouhavý komentář.Já tady momentálně nijak zvlášť s komenty nechodím,ale už mi to vážně nedalo:-/

Recept i hotové jídlo se mi líbí:-KTa šťáva musela být báječná,mňam:-p+7:yes:

A já zase srnčí UŽ nemám. Škoda. Tenhle recept bych moc ráda zkusila. Určitě to byla Bibinko dobrota. :yes:

Upravte název, je to zavádějící, medajlonky to v žádném případě nejsou. Hledal jsem zrovna recept na medajlonky a našel jsem maso od kosti :no:

Hned bych sidala:-p:-p Jenže to srnčí nějak nemám:-(

veronika: kdybys četla, ta autorka píše, že to má připraveno z vykostěného hřbetu!!!!!Medailonky jsou malé kousky masa, někdo jim říká plátky apod.Ty buž fakt nevíš, jak zarejpat co?

veronika 9. 2. 2013 18:47
Medailonky vypadají jinak, jsou v celku a kulaté.Toto je snad maso obrané z kostí :no::no:
Další bod za paskvil:-!

Bibinka - já jen,že je to škoda masa. Jinak zbývá asi 5 dní do konce, tak koukejte vyhrát.:yes::-))

:-ONějak to nechápu,proč ta nevraživost:-?,nikdy jsem nepochybovala o složení receptů od BIBINKY,ještě k tomu ,když je tak pěkně nafocený postup.A ještě jedna věc ....,když už někdo rýpe do druhých, proč je neregistrovaný,to má strach,že by se na jeho pravou identitu snesl "hněv boží":-?:-?

Bibinka:To ti věřím, že jsi toho schopná po shlédnutí některých tvých fotek za poslední týden:-D.

Porada: Porado neplač, to je na každém z nás, co z toho uděláš;-) my zase na rychlovky z divokých mas moc nemusíme víš;-):yes:ty jen vepřové, hovězí.....

Takto zkazit srnčí panenku, to bych plakal.;-( Jinak, medailonky jsou vždy minutka na pánvi.:-p

cathleen: A admini mě pošlou kam? Hádejte:-! Bibinka už vložila spouszu neidentických fotek a pořád to prochází:no::no:

Jana Pá: Ukažte mi, kde tvrdím, že to není srnčí :-O:-!:-!:-!:-!
Měla jsem jen dotaz na cathleen, co udělají admini, když mají někteří zde přítomní výhrady k použitému masu:-!:-!

Cleverka: mám znovu poslat maso srnčí - jak to vypadá:-O:-?, chceš to poslat i když já mohu dokázat, že je to srnčí:yes::-D

cathleen: A admini udělají co? Zajedou k ní domů a pošlou maso na rozbor?:-D

:-p:yes:

Děvčata, moc vám děkuji;-)a bylo to mňam:-p

Anička: Aničko, máte-li nějaké pochyby u receptu, stačí je napsat adminům, Kontakt najdete úplně dole na stránce. A nemusíte se tu hněvat.

Bibi, opravdu moc hezká barva (i jídlo samo, samozřejmě):-):yes:

Iness:já vím na sto pro,že BIBI srnčí doma má..:yes::yes::yes:

Krásná barvička, líbí;-):yes:

Tak holky buďte trošku soudné....tento recept je Jany, jsou to její fotky, tak snad nemá důvod lhát jaké použila maso. Nedávalo by to smysl...
Bibinko: Vím, že jsem v tvých očích klesla na poslední příčku tvých kamarádek, ale zase umím ocenit spravedlivě každý recept...na rozdíl od jiných.

savlinka: O spravedlnost, ta tu není a ani asi nebude:no::no::no:

Anička:nějak nechápu o co ti jde:-//:no:

savlinka: Jo bylo, ale dostatala za něj BOD. Srnčí kýta nebo hrudí, to je jedno ne:-?:-?:-?

Anička:to asi bylo u jiného receptu,kde vařila z kýty:-!:-!:-!Nyní to je jiný recept a ten vaří ze hřbetu;-)

BIBI supéééér:yes::yes::yes:úplně tady slintám:-)):-)):-))

Ivusa: Ivuš:-D tak to vyzkoušej z jiné divočiny a nebo bych to prubla z hovězího masa-to by taky šlo;-)

:-KVypadá to tak lákavě ,že utírám na bradě sliny a uvažuji, kde vzít srnku a nekrást...nebo kde ukrást???;-)

:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
srnčí medailonky pro začátečníky, srnčí kýta medailonky, srnčí medailonky, srnčí kýta v celku, mufloni medailonky, medailonky z muflona, srnčí medailonky recept, srnčí hřbet s hořčičnou omáčkou, muflon na omáčce, jaké maso ze srny se vaří, srnci hrudi, srnčí hřbet vykostěný, srnčí hřbet medailonky, na jednu porci konci medajlonky, srnčí hrbet na česneku, panenka z muflona, srnci kyta recept, divočák kýta rcp., jak poznám ze je do me hotovy, jak poznám jaké maso je na co ze srnky

Suroviny:
hřbet srnčí, česnek, šťáva citronová, hořčice plnotučná, pepř cayenský, cibule, olej, solamyl, sůl

Přidat fotografie receptu