Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované mozzarellové balíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mozzarellu nakrájíme na 8 dílků a dáme na hodinu marinovat do marinády z uvedených surovin. Krok 2: V troubě rozpálíme gril. Krok 3: Plátky slaniny položíme křížem (viz. fotopostup), doprostřed položíme kousek mozzarelly, na ni sušené rajče a lístek bazalky. Zavineme do slaniny a spíchneme párátkem. Krok 4: Potřeme ještě marinádou a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Krok 5: Pod grilem pečeme z obou stran max. 2 minuty, jen aby se zvrchu opekla trochu slanina a nevytekla celá mozzarella. Můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo pečivem.

Zveřejněno 21. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované mozzarellové balíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEKn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované mozzarellové balíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEKn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (61)

Dnes jsem zkusila jako chuťovku, ale nakonec z toho byla výborná večeře pro dva. Neměla jsem grilovací bylinkové koření, smíchala jsem bylinkovou sůl a grilovací koření a paráda. Podávala jsem s bagetkou a moc jsme si pochutnali.<3:-)

šmankote,tohle vidět v půl desáté večer...to je snad hřích,ne? :-)) náádhera,ukládám a co nejdřív vyzkouším,fakt krása :yes:

Vyzkoušeno! Velmi inspirativní. Kdo má rád přírodnější věci doporučji jen malý kousek sušeného rajčete, sýr bez marinády a uzeninu. Bohatě stačí na uspokojení chuťových buněk. ;-):-p:-!

S.:Není nic jednoduššího, než ho vynechat, pokud ho tam nechcete;-)

Cele to nemeni nic na tom ze davat na mozzarellu grilovaci koreni je fakt husty....=D

Venca Houbeles 27. 3. 2013 13:41
Pan Novotný je asi pan češtinář:-? Naučte se vařit, pak kritizujte češtinu, tady je to ale jen o vaření strýčku :-!

1974andrea: Díky. No tak takové známé já nemám :-8 ;-) Podívám se tedy v makru. Já mám tedy radši bílé balsamico...ale je pravda, že do určitých pokrmů je lepší červený...asi...

hanka:No tak zrovna tenhle mi přivezli známí ze Švýcarska:-8, je opravdu skvělý, ale jinak je kupuji v Marku, tam mívají také kvalitní;-)

SI signora, jSI žena z lidu.. a pokud se někdo nudí, ať SI koupí medvídka mývala:-D:-D:-D tralala:-D:-D

1974andrea: Děkuji, tak ten jsem ještě asi nikde neviděla....kde se dá sehnat? je opravdu dobrý? hustý nebo tekutý?

hanka:Dala jsem tam fotku, který používám teď. Jinak kupuji zásadně ty, které jsou z Modeny a čím starší, tím lepší;-)

1974andrea: Můžu se optat na značku toho octa balsamiko:-? Jednou jsem měla doma, ale nic moc.:-//

Prosím, ukončete debatu o gramatice a lingvistice, vše bylo řečeno, udělejte si forum na diskuzi, nadále pouze příspěvky k receptu. Zbytek bude mazán. Děkuji jménem ostatních kuchařů, kteří chtějí vařit a ne se prokousávat názory, které se jen opakují a vzájemně se osočují a rozhodně nepřinášejí už nic nového. Děkuji

Novotná:Pokud pán není Čech, pak nevím, proč mentoruje o jazyce českém. Vy také nemáte ve Vašem příspěvku vše v pořádku, takže, prosím, ukončuji tímto tuhle sáhodlouhou debatu a příští příspěvky už nechám smazat. Díky;-)

zizala:

Pán není Čech, jenom jeho příjmení je podle mého české". Tady je to normální.
Nato, že není Čech to nepsal špatně!
Požádal mně o napsání odpovědě.
Vy žížalo máte 3 chyby v jedném slově:
Ž, í, ž.
Takže mlčte!

:-O:-D:-D Tak jsem teď zůstala koukat, co tu "pan Novotný" řeší a přitom se hned v prvním komentáři dopustil 3 chyb na dvou řádcích, z toho 2 jsou hrubé (Zkuste smazat) a jeden "překlep" (mnoho lidí). Pán by si měl zamést především před vlastním prahem ;-) a to důkladně :no::no:

Pavel Novotný: Hurááá, konečně bude klid:-! Jen jestli to bude pravda:-K

Pavel Novotný:Nevím, proč máte stále potřebu se k tomu tématu vracet, vše bylo upraveno k obrazu Vašemu, tak nevidím problém. A byla by škoda, třeba kvůli mé neznalosti mateřštiny, web zavrhnout. Přeji hezký den.:-K

Pavel Novotný 23. 3. 2013 10:43
1974andrea:

V pořádku, nikdy neotevřu web toprecepty.cz.

Biton:No není vůbec zač, já se ráda podělím o něco dobrého:-D Já díky za zprávu;-)

1974andrea: Dobrý večer....jj...už jsem vyzkoušela (teda bez těch rajčat)...dopolko jsem si recept přečetla, odpolko koupila slaninu a večer vyzkoušela! Opravdu super...příště zkusím i s těmi rajčátky! Ještě jednou díky! :-p:-)

Holky děkuju;-), prostě zřejmě jsem člověk z lidu a ne nějaký poetik či prozaik. Hlavně, že nám chutná a dá se podle receptu uvařit, ne?:-D

Vypáda to super určite to skusím:yes:

Pavel Novotný: My si doma krájíme chleba běžně:-!:-8
Jestli se nudíš, běž si zaběhat:-!
Já slovník spisovné češtiny nepotřebuju, mluvím a píšu tak jak mluvím a píšu.
Kdo chce rozumí a kdo ne, no tak ne.
Už jsi pochopil, že tuto není lekce českého jazyka:-?:-?:-D:-D

Jinak tento recept mi unikl, takže ukládám a s chutí SI MOZARELLU NAKRÁJÍM ;-):-p:yes:

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že toto je zaměřené proti autorce, ani ne tak proti receptu.. :-// Co Pavle? :-//

spagetka: :-)):-)):-)) Napsala jsem skoro totéž, pak částečně zbaběle vymazala. :-)):-)):-))

Pavel Novotný: Ano, rozdíl v použití slovesného tvaru - 1.případ - 2. osoba, rozkazovací způsob, 2.případ - 1.osoba množného čísla, čas přítomný
Jen mi uniká, proč se zde pod receptem řeší toto, když recept je zcela jasně gramaticky správně napsán.

Pavel Novotný:Pokud Vám jde o uznání, jaký jste zdatný lingvista, máte ho mít, a už, prosím, zanechtě těch příspěvků, je vše upraveno dle Vás. Děkuji:-K

Pavel Novotný 22. 3. 2013 15:40
Já vidím rozdíl v "Ukroj si chleba" a "ukrojíme si chleba".

Pavel Novotný:Já to sice vidím jinak než Vy, ale ať už je po diskuzi, upravuji. A když někomu řeknu " Ukroj si chleba", tak to myslím opravdu osobně a ne aby si ukrojil kus ruky:-D

Pavel Novotný: Dobrý den, jsem jedna z mála, které se tu občas ozvou a brání rodný jazyk-vždy dostanu co proto. Mám dojem, že vaše výtky měly mířit trochu jinam. Dotyčná autorka hrubky nepíše, toto je jen stylistická drobnost, která se někde v hovorové češtině běžně používá. Často se tu vyskytnou recepty, z nichž mám při čtení husí kůži.

Pavel Novotný 22. 3. 2013 14:51
1974andrea:

Nemám vůbec nic proti receptu
a doufám, že ani proti žádnému.
Recept je na vaření a text na čtení (když je napsan správně!).
Pochopte, že když je napsáno "Mozzarellu si nakrájíme", znamená to něco osobního, t.j., že nakrájíte něco z Vás, napr. něco z Vašeho těla, něco týkající se Vaší osoby. Ale když je napsáno " Mozzarellu nakrájíme", tak je to něco, co s nikým osobně nemá nic společné.
Doufám, že jste to pochopila.

Pavel Novotný:Moc nerozumím, samozřejmě, že se starám o to, aby hlavně žaludky mých blízkých byly spokojené. A pokud Vám vadí vařit podle mých receptů nebo je jen číst, tak přece není nic jednoduššího, než to prostě nedělat;-):-K

Pavel Novotný 22. 3. 2013 09:58
1974andrea:

To proto, že hospodyně se stará o žaludek sveho pána a ne o správnou stavbu a formulaci věty.
To je smutné, že to nikomu nevadí.
Recept můžete napsat na tisíc způsobů.

Moc vám všem děkuju a budu velmi ráda, když ještě někdo tuto chuťovku vyzkouší. Díky:-K

Andrejko, tedy Ty se nezdáš, nebo vlastně zdáš :-D To je krásné a musí to být moc dobré.:-p:-*:yes:

jarka skrobakova:Jaruško, to byla ranní inspirace v lednici:-D

To vypadá Andry úžasně :yes::yes::-K kde Ty šikulíne chodíš na tak super recepty. :yes::yes::-p:-p:-p;-):-K

Biton::-O Už? Jani, tak to jsem moc ráda, že chutnalo a děkuji za zprávu:-K

Výborné....dnes jsem vyzkoušela a určitě jsem nedělala naposledy! :-p:-):yes:

Nádhera:-p, ukládám;-), vyzkouším:-O, posílám bodík:yes:

Mňam, mňam:-p:-):yes:+

1974andrea: jo.. tak to jsem si ani nevšimla, že je bůleskem foceno.. ale takto krásně fotí i Eli, tak fakt jsem myslela, že to ona je pachatelem:-8:-D mě to s bleskem nejde.. nemáme se rádi:-//:-D

:yes::yes::yes:;-)

rebeka:Já vím proč, protože ta první fotka je focená s bleskem;-)

Wau:-O, to je krásná práce:yes:

Nevím proč, ale na první pohled jsem myslela, že je to dílo Elizy.. krásné obrázky:yes::yes: báječný a jednoduchý recept;-):-)
moc hezky se ti to povedlo:-K:yes:

Nádhera, hned bych si dala! :yes::-K

Pavel Novotný:Děkuji Vám za názor, receptů už tu mám hodně a zatím to nikomu nevadilo a pokrmů podle receptů už SI doma pro SEBE a SVÉ blízké vyzkoušelo dost lidí. Nemyslím si, že by to nějak vážně koncepci receptu ovlivnilo. A slovo Zkuste se píše se Z na začátku;-)

Pavel Novotný 21. 3. 2013 14:48
Skuste zmazat "si" na všech místech. Komentář bude objektivní. Teď je to všechno osobní a čte se to nepříjemně. Přece recept je pro mnoha lidí a ne jenom pro Vás.

:yes::-p:yes::-)):yes:

Mňam, mňam, mňam, já to chííííí. Krása :yes:

:yes::-p, nestíhám tisknout, nedej bože chválit:-O:-D

Holky, je to opravdu vynikající rychlovka;-) Díky:-K

Dělala jsem nedávno a vím, že je to vynikající jednohubka:yes::yes::-K

To musím vyzkoušet, vypadá to hodně dobře :yes: Už se mi zbíhají sliny :-p

:-p:yes:+1b:-))

Mňam :-p:yes:

zajímavé :yes::-p

Tématické fráze:
mozzarellové jednohubky, mozarela zapečená v pršutu, co uvařit pro 20 osob, recepty mazan, mozzarellove pokrmy, mozza recepty, mozzarellové balíčky se slaninou, mozarelové jednohubky, mozza na grilu recept, špejle mozarela, smazena mozarela v troube, kureci balsamico a mozarela, mozarela v prsutu, mozzarella v prošutu, mozzarella v prsutu, nazev pokrmu s bazalky a mozarela, rajce mozarela prsut a balsamico, mazzarela s pršut, kuřecí balíčky s mozzarellou, pršut s mozzarelou

Suroviny:
sýr mozzarella, slanina, rajče sušené, bazalka čerstvá, olej olivový, balsamico, koření grilovací, paprika čerstvá červená, sůl

Přidat fotografie receptu