Domů
-
Recepty
-
Králičí závitky"Wasabi"
1
/
13
Králičí závitky"Wasabi"
Zpět na recept
Králičí závitky"Wasabi"
Anna Kocikova
Anna Kocikova
Detail závitku na řezu
Anna Kocikova
Část použitých surovin+část postupu.
Anna Kocikova
Na máslo a orestovanou cibulku dáme zatáhnout závitky.Rajčata nakrájíme na proužky a přidáme k závitkům.Vše podlijeme,přidáme olej z rajčat a přikryté dusíme.
Anna Kocikova
Závitek vcelku,se šťávou a šťouchanými bramborami
Anna Kocikova
Stehna opláchneme a osušíme.
Anna Kocikova
Na prkýnku je otočíme vnitřní stranou ven.Ostrým nožem opatrně jedeme podél kosti směrem od"kotníku",až k hlavnímu konečnému kloubu
Anna Kocikova
Detail řezu kolem kosti
Anna Kocikova
Pak stehno otočíme,do levé ruky(nebo pravé) uchopíme již vykostěnou část masa a nožem jakoby odškrábáváme maso z druhé strany kosti.
Anna Kocikova
Konečnou,podélnou část kosti od plátu masa odřízneme a máme hotovo.
Anna Kocikova
Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu.
Anna Kocikova
Připravený plát masa k lehkému naklepání přes folii.
Anna Kocikova
Předchozí
Následující
Předchozí
Následující