Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ty nejlepší věnečky

Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po upečení je plníme lahodným vanilkovým krémem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Berux Berux

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 20 min

160 min (140 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 499 kJ /
3 465 kcal
Bílkoviny106,57 g
Tuky135,54 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy451,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu a tuk a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vařit, přidáme za stálého míchání mouku. Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěn hrnce. Poté odstavíme a necháme směs vychladnout. Krok 2: Do vychladlé směsi pak postupně zašleháváme za pomoci šlehače jednotlivě vajíčka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C a na plech dáme pečicí papír. Krok 4: Cukrářskou zdobičkou děláme z těsta malá kolečka na připravený plech. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Na krém připravíme nejprve pudink. Do hrnce odlijeme necelý litr mléka, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek a ten vlijeme do vařícího mléka. Přidáme oba cukry. Jakmile začne pudink vařit, přidáme vejce a pořádně mícháme, aby se v pudinku nesrazilo. Krok 6: Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí zašleháme do pudingu máslo. Krém přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím rozkrojené věnečky.

TIP: Recepty na osvědčené zákusky

Zveřejněno 6. 4. 2013

Poznámka autorky Berux

Věnečky se dělají vyšší, neboť každý věneček je nutné podélně rozpůlit a naplnit krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ty nejlepší věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKlz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ty nejlepší věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKlz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Dobrý den,prosím, v surovinách je voda,ale v postupu je mléko.Úplně nevím jak je to myšleno. Chci vyzkoušet tento recept,má pěkné ohlasy,ale nevím jak je to s tím mlékem. Děkuji za odpověď.

Věnečky dělám stejně, přidala jsem fotky..:-):-K

Prosím, může mě někdo poradit, proč mi věnečky nevyskočily?? Dělala jsem všechno podle receptu a troubu jsem neotvírala. Dík.

Mate je holky pekne:-K, pridavam bodika, a recept do kastliku.:yes:

Tak jsem dnes poprvé dělala odpalované těsto a využila tohoto receptu a myslím,že se povedlo :-) Měla jsem strach,že budou věnečky nízké,tak jsem udělala raději dvojité kolečko,ale obávala jsem se zbytečně.Příště už se bát nebudu :-) Také jsem se inspirovala zítřejším Valentýnem a udělala pár věnečků ve tvaru srdce :-8 Krém jsem ochutila kávou - máme rádi kávové :-) Posílám bod i foto a děkuji za recept,určitě zase někdy vyzkouším :yes:

Tak tenhle recept jsem skusila a je více jak Luxusní!!!:yes::yes::yes::yes::yes::yes: máte to tu dopodrobna popsané což chválím!!!;-) Úžasný recept dávám bodík!:yes:;-)

Majka8: Tak asi 5 centimetrů na délku a na výšku asi 1,5 centimetru :)potom to tak pěkně vykine a dobře se zozřezává :yes:

Berux:Těsto na housky kyne a já jdu ještě udělat věnečky,dala jsem si recept na stůl a byl objeven,takže jsem byla ukecána:-D jen se zeptám,jak asi mají být na plechu velké?Vy je máte tak akorát:yes::yes::yes:

Majka8: Jéé, děkujeme..:) taky si myslíme že i kdybych jich tu bylo milion tak každé jsou jinné :)

Berux:Kdyby jich tu bylo milion,tak mně to je jedno,tento tisknu a když budou doma hodný,tak jim je zítra udělám,protože je mají mooooc rádi:yes:...teď jdu péct houstičky,došel chleba:no:DÁVÁM BODÍK:yes::yes::yes:

Mám tam pár chyb, kdo chce, ať je opraví.

Jsem taky "neregi" ale rád jsem chodím pro inspiraci, někdy si dovolím i komentář, upozorňuji, že jen kladný , to co mě nezaujme přejdu. Ale registrovat se nebudu, protože se mi nelíbí okamžité negativní reakce a pár registrovaných dam to rádo dělá. Kdyby to byly reakce k věci, ale většinou nařizují, přikazují, mám pocit, že to milují. Zastavte přísun těch, co si dovolí zaregistrovat a dokonce sem vnutit recept a pište a napadejte samy sebe. Už tady nemám co dělat. Jdu jinam a vy se tu třeba sežerte.

:-K:-KDěvčata,život je o něčem jiném.
Važte si ,že jste a můžete dělat,co Vás baví.Hádáte se o prkotinách.
Trošku obměním báseň.
Važte si života,už nyní v mládí,
život to není,vadit se a hanit.
Přijde i nečas,bouře,tíseň,pak
zkřehlé,kdo Vás pohladí,život
je jako dobré jídlo a někomu vařit,
to těžké je.
Skutečná báseň.
Važte si lásky,už teď v mládí a s léty dvakrát vroucněji,
láska to není vzdychat hladit,vodit se z lunou v aleji,
přijde nečas,bouře tíseň,pak zkřehlé, kdo Vás zahřeje,
láska je jako dobrá píseň a píseň složit to těžké je.
Holky užívejte života s úsměvem na tváři,život moc rychle utíká.
Pa babi.

Coleta:Naprosto s tebou souhlasím,mluvíš mně z duše.Nejvíc kydají ty nezaregistrované:-//

Berux: Holky, máte je pěkné, já teda věnečky neumím a to je mi více let než vám a moje maminka s nimi občas taky bojuje :-) Takže :yes: za šikovnost. A z těch rejpalů si zas tak nedělejta, anonymní umí být každý hrdinou.

vladi: Děkujeme, těší nás když nám někdo napíše něco pozitivního :)*

:yes:děvčata jste prostě "1"- je sice pravda že tu je už "přehršle" rcp. na věnečky, ale ty Vaše budou pro Vás jistě ty "nejlepší". Jste šikovné, že se pouštíte do takového pečení - do kterého se možná i starší a zkušenější kuchařinky bojí pustit.Jen tak dál - kuchařské umění to je něco!:yes::yes::-O;-)

Dámy, nějak nechápu, proč jste se na autorku receptu tak vrhly. Jistě, je tady neurekum receptů na věnečky, ale lze na to upozornit i jinak. Je zajímavé, že nejste ani natolik odvážné, aby jste se přihlásily a nebyly tu "neznámé", když vyjadřujete svůj názor. A zajímavé jistě je, že u některých jiných uživatelů vám to nevadí. viz. název receptu nejlepší, mňamózní a já nevím vůbec jaké, když recept rovněž není žádným přínosem, neboť jde o většinou patlaninu či zcela běžný "recept" ze surovin, co najdu v lednice a rozhodně to není žádný kulinářský skvost. Takže trochu více tolerance a objetivity. ;-)

Pohl: Děkujeme my jsme taky rády že se nám to napoprvé podařilo :)

Jsou pěkné, to ano, ale předchozí kometáře jsou taky na místě...je úplně fuk, jestli je tam slovo "nejlepší" nebo ne, ale když se podíváte, jaké je tady hrozivé množství receptů na věnečky a jim podobné, tak by bylo asi nejrozumnější jen přidat fotku. Chápu, že se člověk chce pochlubit svým výtvorem, pak to ale dopadá tak, že je tady šílené množství stejných receptů a z celých stránek se tak trochu stává neorganizovaný chaos :-/

Na to,že jste je dělaly poprvé,tak jsou za 1.Někdy se stane,že se dá více vajíčka a potom se nedocílí kontury,ostré tvary a věnečky se roztékají.Po stříkání z trubičky,musí zůstat již na plechu ostré tvary a potom je to správně.Vám se podařily na poprvé:-):-)

mariana.: Děkujeme :)

Vždyť holky se teprve zaregistrovaly.....
Holky máte je pěkné:yes:

hanka: Noo..nebudeme to už tady řešit..prostě je dobrý recept můžete ho zkusit..a tečka! :)

Berux: Zkopírovat od tebe:-?:-O Jak asi, ty recepty jsou tu už dlouho před tím tvým "nejlepším", stačí použít vyhledávač:-8

Adele: No víte, já mám epilepsii---> nemůžu alkohol, a jestli vaše babička si ho tam dává, tak klidně ať si v tom pokračuje.. a jestli se vám zdá, že jsem to zkopírovala, tak si prosím uvědomte, že to klidně mohli zkopírovat i odemne! a jestli se vám něco nelíbí, tak je to vaše mínus! :)

Berux: a víte proč? Protože do krému dávala RUM:-!:-!:-!
A mrkněte, co je tu podobných receptů, nestačilo jen přidat fotku k nějakému stávajícímu receptu?

Adele:Tak to bude asi nějaký omyl, čí shoda náhod receptů...

TY NEJLEPŠÍ VĚNEČKY dělala moje babička.

Tématické fráze:
věněčky recept, nejlepší krém do věnečků, věnečky, nejlepší krém na věnečky, nejlepší krém do do věnečků, arašídové věnečky, nejlepsi domaci venecky, nejlepší odpalované věnečky, žloutkové věnečky od ivy, recept na věnecky, jak se dělají věnečky, nejlepší žloutkové věnečky, recept venečky, trubička na věnečky, nejlepší recept, kávový krém do věnečků, moje nejlepši recepty, lásky si važte už teď v mládí, nejlepší pecene venecky, věněčky recepty

Suroviny:
tuk, mouka polohrubá, voda, vejce, sůl, mléko, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu