Uzené pečené koleno
Máte rádi uzené maso? Řeklo by se: "Obyčejně pečené uzené koleno...", ale není to úplně pravda. Úžasně voňavé uzené koleno nejprve povaříme, poté potřeme směsí piva koření a takto upečeme. Jeho chuť i vůně se tím ještě znásobí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 033 kJ / 5 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,73 g |
Tuky | 425,87 g |
Vláknina | 10,59 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce vložíme uzené koleno. Zalijeme ho vodou, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli vcelku, 3 stroužky česneku.
Krok 2: Vše přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme 2 hodiny.
Krok 3: Uvařené koleno vyjmeme z vody, přeložíme ho do zapékací mísy a důkladně potřeme směsí z mleté papriky, kmínu, 2 prolisovaných stroužků česneku, 150 ml piva, soli a pepře.
Krok 4: Koleno ještě pořádně potřeme, podlijeme zbylým pivem (250-300 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C.
Krok 5: Pečeme, dokud kůže není křupavá. Hotové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.
Zveřejněno 8. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yA9z
Moje poznámka
Uzené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yA9z
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 51 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
uzené koleno,
uzené pečené koleno v troubě,
pečene uzene koleno,
jak připravit uzené koleno,
vařené uzené koleno,
příprava uzeného kolena,
jak dlouho vařit uzené koleno,
pěčené uzené koleno na pivu,
pecene koleno,
uzene koleno recept,
uzené koleno pečené,
uzené koleno na černém pivu,
uzeny koleno,
uzené koleno na pivu,
uzené vepřové koleno,
uzene koleno příprava,
uzene pečene koleno,
uzené pečené koleno na pivě,
jak vařit uzené koleno,
jak upect uzene koleno
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
paprika,
kmín mletý,
česnek,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (5)