Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové anglické bagety

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 129 kJ /
3 616 kcal
Bílkoviny113,00 g
Tuky71,32 g
Vláknina29,86 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 6,58 g
Sůl16,40 g
Sacharidy615,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme kynout. Nakynuté potřeme vejcem, poklademe plátky slaniny, posypeme sýrem a dáme upéct do vyhřáté trouby.

Zveřejněno 29. 12. 2008

Poznámka autorky cathleen

Je to těsto velice příjemné na omak, určitě by se z něj daly upéct i rohlíky, veka nebo cokoliv jiného....a nádherně voní.

Hotové bagety jsou dobré a syté.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové anglické bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkA3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové anglické bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkA3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (56)

Bagety jsou moc dobré, jen příště udělám z poloviny, teď jsme jich měli snad 20 menších kusů :-). A syté jsou :-))

Moc dobrý recept jako vždy :-p Určitě zopakujeme ;-)Přidávám bod i foto :yes:

1974andrea, chocolate: :-8holky, moc děkuju - za vyzkoušení i fotky. Vždycky mě potěší:-)

Přidávám konečně foto z nedělního pečení.Bagetky byly výborné:yes:.

Tak Ivčo, dopečeno, ochutnáno a nafoceno. Jsou moc dobré a ta sušená smažená cibulka v nich nemá chybu. Foto dodáno;-)

chocolate: tak to hej....ja som ho mala v chladnicke dlhsie....vies co hrozne to bolo, az ma striaslo ked som si spomenula na tu chut.....

vybusna:Ne ne, mám čisté sádlo bez výpeku z minulé neděle;-).
Já to tam "prdnu" a uvidíme.

1974andrea: to by bolo skvele....susena cibula je bozia....moja tehotna dcera ju pojeda lyzicou, len tak bez nicoho

chocolate: tak si predstav, ze ja som mala v chladnicke asi dva mesiace husie sadlo...resp. ked som piekla hus, tak som si zlievala, takze ten vypek..ale ja to chapem ako sadlo. no a potom som isla varit nieco, kde som to sadlo pouzila a musela som to vyhodit....strasne to chutilo...potom mi mamka povedala, ze ano, ze taketo vypecene sadla su len na okamzite pouzitie, ze ked stoja, tak ako keby zosmrdli....ze nie je to poriadne preskvarene....

chocolate:Tak schválně, jak dopadneme:-))

magdalenka:|Tak jsem hned volala sousedovi, že holky naše slovenské po něm touží:-)) a hlavně po jeho sušené cibuli:-D, tak se tam prý taky chystá;-)

Já se je dnes chystám dělat a mám jen husí sádlo, to by nemělo vadit, ne?Je to relativně malé množství.

1974andrea: pošli...

maris: Vietnamci u nás ešte potraviny, zeleninu ako u vás neprevádzkujú...čo je zvláštne. Bufety a bistrá áno.

vybusna:Já ji mám od kamaráda, bude ji tady v Čechách distribuovat asi do Lidlu. Je vynikající:yes: a bude asi za 13Kč. Mohla bych ho poslat dělat kšefty na Slovensko, když tam není k dostání;-)

vybusna: dovolím si odpovědět:-). Je k dostání bez problémů, výbornou mají např. i v IKEA, já ji kupuji tam, nebo prodejně Svět oříšků, taky je k dostání u Vietnamců:-)

vybusna: Kupuju si smaženou cibulku v Lídlu nebo v Kauflandu, ale z Lídlu mi přijde lepší

vybusna:ja som ju videla iba v IKEA (BA), ale nemusím vedieť o všetkom, možno aj inde...

1974andrea: prosim ta....dostat v cechach (a tym padom urcite aj na slovensku) susenu smazenu cibulku (tzv . holandska) Ja to ako blazon nosim z nemecka a mala by som v batozine miestecko na inu vec.

cathleen:Tak už se mi to míchá v pekárně. Jen jsem neměla sušený česnek, ale dala jsem sušenou smaženou cibulku:-p a sádlo se škvarkama;-). Doufám, že to dobře dopadne:-))

1974andrea: krucajz :-)) Zkus teda navazit 350 g podmasli s tim, ze v pripade potreby 2-3 lzice pridas. Testo nema byt tuhe jako treba na chleba, je volnejsi.

Ivčo, mám toho podmáslí 500ml a ty máš ten kefír v gramech, mám to podmáslí teda navážit na gramy? To jsou otázky, viď:-)) nezlob se;-)

1974andrea: Andri, pokud je ridke, tak uber i 50-70 ml podmasli. Ja mam kefir domaci, pomerne hodne husty.

cathleen:Nemám husté, normální nešlehané, takže řídké:-). Takže stačí ubrat, jo? Díky, zkusíme;-)

1974andrea: slehane podmasli? To je huste skoro jako kefir. Chutove to bude urcite stejne, jen, pokud mas podmasli ridsi, nez kefir, dej ho o 2-3 lzice mene.

Potřebuju poradit. Můžu použít místo kefíru podmáslí: Mám ho v lednici, kefír nikoliv:-(

anglické rohlíky upečeny - snězeny a byla to mňamka :))):yes::yes::yes::yes:

cathleen:původně jsem chtěla dělat tvoje "bandurky"leč...melta doma nebyla,takže druhá alternativa byla tradiční"trojhránky":-D:-D a nakonec na mě v "náhodných"jukly tyto bagetky..tak jsem je spáchala..jako vždy,máš pravdu,těstíčko je jak peřinka,moc dobře se s ním dělalo a vonělo to už v pečce..a to jsem omylem hmátla po sušeném česneku..a on to sušený,ale mědvědí:-Dtak tam šly oba:-D
tvary i patvary:-8:-Djsem dělala různé:-D
ale jsou výýborné:yes::yes::-p
díky:-K
P.S.samože dávám zasloužený bodík a pár fotek..nevěděla jsem kterou,kdyby se ti jich zdálo moc,písni a já smáznu;-):yes:

Rohlíky mi moc chutnaly a určitě je ještě udělám:yes:
Toto bylo moje první dílko z pekárny;-)

ROZHODNĚ LEPŠÍ NEZ Z KRAMU

Jsou dobré, ale ještě jsem nenašla recept, který by by nám doma chutnal, víc než kupované! Prostě pořád něco tomu chybí.:-))

:yes:+ bodík:yes:

Chci se k tomuto receptu zeptat, jakou roli v něm hraje kefír. Co když kefír nedám, dá se něčím nahradit a co to potom s rohlíky po upečení "udělá"?

Jani,gramaz vsech surovin muzes o ctvrtinu nebo i polovinu snizit. To uz utahne kazda pecka :-D

Vypadaji skvele:-*:yes: jenom jsem jeste nedavala do pekarny takove mnozstvi mouky:-O neni to na urcity druh pekarny? diky za odpoved:-)):-))

Ty mě k tomu pečení přinutíš :-)):-)):-)) Vypadá to fakt super :yes::yes: Máš boda

dnes jsem je pekla. ale anglickou a sýr jsem dala dovnitř rohlíku (sýr jsem jakoby zabalila do anglické a to jako klasické plněné rohlíky zabalila) a byla to dokonalost. vážně jsou moc dobré, vláčné a i můj manžel s dcerou se ráno u snídaně dohadovali, kdo sní ten poslední kousek.:-D:-D dávám bodík :yes:

Dnes jsem je dělala přesně dle receptu- jen z poloviční dávky a naprosto dokonalé...křupavé...no božííí...fakt Děkuji za skvělý recept:yes::-):-))

Žížalo, taky čekám na foto ;-)

Źížalko, to je dobře, žes to vyzkoušela i s jinou moukou, taky tu bílou nemusíme. A upeču to v troubě, tak jsem zvědavá ;-):-p

Žížalko, kde je fotka, já jsem teď na recepty, fotky a recenze k DP dost natěšená:-)):-)):-))

Jsou fakt výborné, až budu mít chvilku, přidám foto. Nemám ráda jen bílou mouku, takže polovinu množství jsem dala celozrnnou a chlebovou. Pekla jsem s kastrůlkem vody v troubě, aby nebyla moc tvrdá kůrka a byly SUPER, rodina si mlaskala. :yes::-p:yes:

Děkuji za rady a vyzkouším a dám vědět. Dík Marta:-)

Marti, kefír dávám normálně studený a jestli myslíte kvásek z droždí (tekutina, cukr, droždí):-?.....tak v pekárně ho netřeba, tam se dají suroviny v pořadí - tekutiny,sypké - a nemusíte se starat, vytáhnete teplé nakynuté těsto.
Ale jestli to chcete dělat bez pekárny, udělala bych kvásek z těch 100ml vody (teď bych ale ohřála...), trochy cukru a droždí a toto pak zapracovala s ostatníma surovinama.:yes:

Jenom mě zajímá ten kefír vlažný ,nebo studený a patří tam klasický kvásek.díkes:-? Marta

Marto, pekárna tady slouží jen k tomu, že nám zpracuje těsto a těsto v ní vykyne. Jinak jde těsto udělat běžným způsobem buď v nějakém robotu, nebo i ručně vařechou, ale to už snad dnes nikdo nedělá :-)) Bagety jsem pekla, jsou moc dobré :yes:

Taka vypadaji nadherne ,ale nemam pekarnu tak nevim jestli vysledek bude dobry.Marta

ty kokso...merylas, tak tie rozky su ukazkove...teda...ani neviem slova na to najst.

Podle receptu jsem dělala z poloviny bagety s anglickou slaninou a sýrem a z druhé poloviny rohlíky, taky ty jsem potřela vejcem. Moc nám chutnají, s těstem se moc dobře pracuje a nic jsem nepřidávala, poměry jsou OK. Díky za recept, je :yes:

vypadají moc dobře :-p a ta výhoda - už nebudeme muset přemýšlet, s čím si ty bagetky dát, když jsou už předem obložené :-)):yes:

Za rok,co mám domácí pekárnu jsem vyzkoušela hodně receptů na rohlíky,ale z žádného jsem nebyla nadšena.Čerstvě upečené byly dobré,ale po několika hodinách už nic moc.Vyzkouším ještě tohle těsto z kefíru.

Je to pěkné, pěkné, pěknéééé..ten kefír je bezva fígl.:yes:

:-O No teda cathleen :-p:yes:

:-p:-p:yes:

:yes::-p - vyzkouším

Anglické rohlíky jsem už dělala, ale ne z kefíru. Takže ukládám...dík;-):yes:

Tématické fráze:
kefírové rohlíky, pekárny chleba recenze, anglický rohlík, rohlíky z kefíru, bageta recept, anglické rohlíky z domácí pekárny, bagety recept, anglické rohlíky, domácí bageta, anglicke rohliky recept, domaci anglicky rohlik, recept na bagetu, domácí pekárny recenze, recept na anglické rohlíky, recept bageta, domácí kefír, bagety v domácí pekárně, domácí pekárna anglické rohlíky, anglicky rohlik recept, bagety z domácí pekárny

Suroviny:
kefír, voda, sádlo, sůl, kmín drcený, česnek sušený, mouka hladká, cukr, droždí, vejce, slanina anglická, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu