Domů
-
Recepty
-
Celokváskový pšenično-žitný chléb
1
/
22
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Zpět na recept
magdalenka
cathleen
cathleen
cathleen
pipre
pipre
Takhle to vše začalo ... základ všeho - řádně nakrmený kvásek
dexulka
Krásně hustý,připravený k použití
dexulka
Fáze 1 - umíchání těstíčka večer před pečením
dexulka
Těstíčko ráno, cca po 10h
dexulka
Fáze 2 - přimíchání ostatních surovin a připraveno ke kynutí
dexulka
Vykynuté po cca 3h
dexulka
Fáze 3 - vytvarování bochníku a vložení do cedníku (dle rady náhrada za ošatku)
dexulka
Vykynuté po cca 2h
dexulka
Fáze 4 - překlopení na plech (měla jsem méně omoučeno,tak to šlo hůře a došlo k malé deformaci)
dexulka
A tohle je poslední fáze - výsledek :-)
dexulka
Krásně voňavý,nadýchaný,lehce nakyslý,s křupavou kůrkou a očky ;-)
dexulka
Ještě jeden detail řezu
dexulka
chlebík
janatka
s domácí paštikou
janatka
konečně se mi povedli a kulatější bochník
janatka
na řezu
janatka
Předchozí
Následující
Předchozí
Následující