Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 086 kJ /
2 889 kcal
Bílkoviny79,48 g
Tuky93,17 g
Vláknina63,70 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,00 g
Sacharidy402,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak promícháme, přikryjeme a použijeme později. Krok 2: Uzené maso s anglickou slaninou, cibuli a řapíkatý celer si každé zvlášť nakrájíme na kousky, nebo čtverečky, lahůdkové cibulky na kolečka. Krok 3: Na kousku sádla si mírně vyškvaříme anglickou slaninu, přidáme cibuli, necháme jí osmažit, po ní dáme uzené maso a houby, po chvilce přidáme lahůdkové cibulky, řapíkatý celer, dáme bazalku, kmín a osolíme dle naší chuti, chvilku produsíme a zasypeme petrželkou. Krok 4: Všechno smícháme s těstovinami a můžeme podávat, kdo má rád, může posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Zveřejněno 11. 5. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Včera bylo uzené s nokama a čerstvým špenátem a protože uzené zbylo a bylo uvařené, muselo se zpracovat. Pojala jsem to touto improvizací a chutnalo tak, že jsme si všichni tří dali 2 talíře a nezbylo nic. Dcera si na to dala kečup-miluje ho a my jsme si nastrouhali eidam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EX70

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EX70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Komentar ze 17.5 2013 (17:3:46) jsem nepsala ja, nekdo pouzil muj nick.

No, obvykle se těstoviny vaří až nakonec, ale u téhle improvizované smíchanice je to skoro jedno...
Nu což, podobná jídla občas asi pácháme mnozí, ale jen někteří z toho dokáží udělat recept.
Mít 4 PLÁTKY uvařené uzené krkovice, tak máznu chleba máslem a obložím :-)

Děvčata neregi: svůj názor jste už vyjádřily, fajn. Každý má ale právo vařit, jak mu to chutná, tudíž, nechutná mi to, zkritizuju (musím uznat, že vy celkem slušně), ale stačí jednou a ne z toho dělat debatu na 3 stránky. Na debaty tu je diskuze a tam můžete mít stránek třeba 50. Tady by si lidi přečetli rádi i něco k receptu a ne pořád omílat jedno a to samé.

Jitkas: No vidíte, už jste také konečně procitla :D Ano jsou to v překladu nudle, jak už jste napsala, ale to přece neznamená, že do toho můžu naházet vše a udělat z toho tenhle lektvar? :O A to jako taky každé jídlo ve finále znesvětíte kečupem a eidamem?

Kdyz tak o tom premyslim, tak se to prece jen trochu tluce. Vlastne by s toho sli udelat dve az tri jidla.

Jitkas: A to je přesně ono, že si každej řekne: Když to dělá 90 % populace, tak to budu patlat takhle taky. Ach český národ a jeho vztah k jídlu, každej umí akorát vysypat obsah lednice do kastrolu a zamíchat to a už je z něj světoborný kuchař a honem se pochlubit na net, co jsem zase vytvořil za exemplář. Překombinované to je, bazalka, kmín, řapíkatý celer, sádlo..a to by mě tedy zajímalo, jak takové jídlo chutná, protože se to musí nehorázně tlouct a ve finále to musí chutnat snad po všem nebo ničem..? :-O

Já si prosím se sýrem;-)Děkuji:-*
Chuťově se tady nic netluče a recept se mi líbí:-p:yes::yes:

Osobne proti rapik. celeru v receptu nic nemam a bez te bazalky, jsou to nudle s houbama a kminem. V surovinach neni ani eidam, ani kecup. Zas az tak strasne prekombinovane to nevidim, to jsou tu "lepsi skvosty", ktere jsou tu chvaleny a nikdo neprotestuje a nepohorsuje se. A tagliatelle nejsou nic vic a nic min,nez v Italii nudle, doslovny preklad.

Jitkas: tady nejde prece o to, zda to dela po italsku, nebo treba po tatarsku - tady jde o nesmyslne ingredience smichane dohromady... Sama tvrdite, ze byste nedavala bazalku a rapikaty celer - ja tez ne, pote by to bylo pochopitelne, ale toto, to neni recept, to je prekombinovane jidlo, z ktereho muze vzniknout akorat tak zaludecni nevalnost! Mimochodem - nudle s uzenym a houbami, mastene sadlem, to uz je o necem jinem ;-)

Nevim, ale zda se mi, ze Bibinka nikde netvrdi, ze tagliatelle dela po "italsku". Proste dela recept se svoji omackou a k tomu uvarila tagliatelle. Kdyby tam nedavala bazalku (ja bych ji nedala, nebot je tam kmin) a rapikaty celer, byly by to nudle s uzenym a houbami, sadlem mastene. To jedine, trochu zbytecne, je proplachovani testoviny. Staci ji uvarit a vhodit do hotove omacky a prohodit. No a ze si to potom posype eidamem, je jeji vec a ten kecup tez. Vzdyt to dela 90% ceske populace. A jak to vidim ja, ona to za zadny itasky recept nevydava. Na to jsou tu jini "experti".

Kryšpín Konipásek 15. 5. 2013 02:12
Ten servis bych neřešila, tady jde o ten hrozný mišmaš naservírovaný na něm... kdyby ten talíř uměl mluvit, tak vám pěkně vynadá za to, co na něj sázíte za hrůůůůzy! :no:

Bibinka: Jsem tato Martina/Marta :-) Mě se právě tento anglický servis strašně moc líbí :-8 Narazila jsem na podobný před 2 roky na trhu na Portobello Road v Nottin Hill, chtěla jsem si ho koupit, ale tahat se s ním po zbytek dne po Londýně nešlo a do kufru by se mi nevešel ;-( A tak se ho snažím sehnat tady, ale zatím marně :-(

Antonína Šafránová 13. 5. 2013 03:02
Paní Mirka má s tím eidamem pravdu. Češi musí na každé těstoviny nakydat kečup a eidam a to je opravdu nechutnost a dle vašich receptů vidím, že nebudete vyjímkou. Pak nechápu, jaký smysl mají všechny ty ostatní ingredience, když ve finále z toho máte zase klasické těstoviny s kečupem a eidamem. To jídlo by samo o sobě nemuselo být špatné, kdyby jste se do Itálie nesnažila cpát kmín, sádlo, uzenou krkovici a jiné ingredience, které v kombinaci s ostatním nemůžou fungovat. Zkuste někdy z těch svých zbytků udělat něco poživatelnějšího než mix všeho chuti, nebo příště k tomu raději udělejte znova ty noky a špenát, pořád to bude znít líp než tenhle nepochopitelný výtvor. :-/

Marta:Ahoj, jsi ta Martička co si myslím:-?dřív registr.:-? Tento servis jsem dostala dávno od dcery a je z Anglie, ještě ho tu má Hosta v jiném barevném tónu

Janinko, vím, že to není k receptu, ale nejde si nevšimnout toho krásného talíře :yes: Jinak recept je taté fajn :yes::-)

Tématické fráze:
těstoviny s krkovicí, domácí tagliately, tagliately s houbami a spekem recept, čočka s uzenou krkovicí, recept těstoviny řapíkatý celer, krkovice na houbách, tagliatelle se slaninou a houbami, co dělat aby se nelepily těstoviny, tagliatelle po italsku, polévka taglliatrlle bazalka, tagliatelle anglickou slaninou, co dělat z krkovice, co udelat aby nelepily testoviny, co udelat aby se nelepily těstoviny, testoviny s uzenou krkovici a smetanou, recept jak zpracovat uzenou krkovíci, těstoviny tagliatelle recept se slaninou a petrzelkou, tagliatelle s anglickou slaninou, recept s řapíkatým celerem, co dělat aby se těstoviny nelepily

Suroviny:
tagliatelle, krkovice uzená, slanina anglická, cibulka lahůdková, cibule, celer, houby, bazalka čerstvá, sýr strouhaný, kmín celý, petrželka, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu