Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražský flamendr (guláš)

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikolek Nikolek

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 639 kJ /
870 kcal
Bílkoviny124,25 g
Tuky25,78 g
Vláknina12,86 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy31,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Krok 2: Brambor oloupeme, nastrouháme na jemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.

Zveřejněno 2. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražský flamendr (guláš)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AzP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražský flamendr (guláš)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AzP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Recept je výborný. Chutnalo celé rodině.

Já jsem to vyskoušela a mužu říct ž můj přítel jse mohl zblaznit potom jak mu to chutnalo :-)

Já sice"Pražského flamendra"dělávám z hovězí kližky(ale někdy také z vepřového)ale hlavně,co tam přidávám a tady mi to v surovinách chybí,tak to je pivo:-)Už podle názvu flamendr(jako že jdeš na flám)by tam troška toho alkoholu měla být;-):-))
Jinak to máš hezké a já bych určitě neodmítla:-p:yes:

ivulinka: já masox nezavrhla jako takový:-)), jen myslím, že když by bylo více cibule a maso řádně na ní osmahlé, tak není ani třeba;-)

To musí být dobroučké:-p, masox bych dala taky, nevím proč se mu najednou vyhýbat, když jsme na něm vyrůstali:-)

Jana Pá:Děkuji,děkuji,děkuji :-8

Náhodou to vypadá u nás "jedlé":-p, takže to vyzkouším:-D, masox si může každý dát bokem a přikoření, čím chce;-), já si to přikořením dle našeho:-)), každý dle svého, že:-? bodík jde:-!

Pěkný gulášek:-))):yes::yes::yes:

Díky za pěkné hodnocení :-K

;-):-p:yes:

hosta:No je to přesně podle receptu a chutná fakt dobře. Taky masox nedávám,ale sem jsem ho dala :-))

hosta: no, tak masox je téma:-8:-D:-D, ale proč ne;-) líbí se mi to zahuštění bramborou;-):yes::-) a celý gulášek je gut:-p;-):yes:

No - to bude dobrý gulášek, já bych asi dala mnohem víc cibule a vynechala masox:-D:yes:

Tématické fráze:
vepřový flamendr, vepřový flamendr recept, vepřový flamendr recepty, flamendr recept, hovězí guláš flamendr, vepřový flamendr-recepty, flámendr, flamendr z vepřového masa, pražský guláš, vepřový guláš flamendr, recept na flamendr, recept na flamendra, recept na veprovy flamendr, pražský vepřový flamendr, prazsky flamender, vepřovy flamedr, gulasflamendr, recept na flamendr z vepřového masa, top recepty flamendr, pražsky flamedr

Suroviny:
plec vepřová, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, majoránka, česnek, brambory, olej, voda, masox, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu