Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: podle počtu osob

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 071 kJ /
495 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet. Krok 2: V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme. Krok 3: Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek. Krok 4: Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.

Zveřejněno 11. 6. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vepřové i drůbeží maso si takto připravujeme na našem oblíbeném Aztéckém pokladu.Cibulová vychytávka na volské oko mi přišla e-mailem,tak jsem se tady podělila.Já nemám lívanečník a někdy, když je zapotřebí mít hezký tvar, tak toto je moc príma. Navíc ta cibule je tam tak pěkně decentně cítit. Ale chce to opravdu dát cibuli do rozpáleného tuku a hned vyklepnout vajíčko, jinak to pod cibulí proteče(jako mě) pak budeme muset usmažený bílek mírně nožíkem odškrábnout do patřičného tvatu:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xz4n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xz4n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Ivana Ch: I tak jsem ráda:-KDěkuji:-8Také narážím na recepty 10 let staré...nemají skoro žádné hodnocení a totožné,přidané před pár lety jsou v top:-D

To snad není možný já si toho receptu všimla až dneska

Jak mi mohl tento recept uniknout:-K, přidávám do oblíbených, + bod:yes: a musiím zakoucit Aztécký poklad

lubinka: Děkuji:-):-K

Marie Švarcová 8. 2. 2017 21:53
:yes::yes::yes: moc pěkné

Marie Švarcová : Děkuji:-K

:-K.vyborny napad, volske oko v cibuli.....:yes::yes::yes: a masicko je chutne urcite taktez<3

:yes::-K:-):yes:

Koubkova::-K

:-K:-p:yes:

Anna Kocikova: nedala jsem víc. Olejem hodně šetřím ;-)

Jana Remkova:Jani,omlouvám se za opožděnou reakci,byla jsem mimo internet:-8
Díky moc za krásnou fotku,komentář i hodnocení:-KCelerové hranolky jsem nedělala už hodně dlouho,budu muset napravit;-)Ten tuk je třeba přizpůsobit k množství masa.Jestli jsi dělala jen 1-2ks,tak to stačilo dát jenom 1lžíci oleje a slabý plátek másla:-)

Ahoj. Přidávám foto a plusík. Bylo to moc dobré, jen mi nějak vadilo, že se to koření nechtělo nějak spojit s tím olejem a máslem. Byl to tuk a koření tak nějak zvlášť;-). Mám k tomu takový salát z rajčat, bazalky, olivového oleje, soli, pepře a česneku, co si dávám na bagetu a celerové hranolky :-)

Frantiska:Já také děkuji,Františko:-K:-*

Uvareno jen se soli a peprem :) ta cibule je dobra vychytávka. Děkuji za recept.

Rebi,Ivi-děkuji :-)):-K

:-KAničko nádhera :yes::yes:mňm:-p:-p

Krásný recept, velmi efektní to očíčko v cibuli.. celé je to parádní, Anni;-):-):-K:yes::yes::no::no::no:

Děkuji moc:-)):-K:-K

:-):yes:

Vypadá to lákavě :-p a ten nápad s vajíčkem do kroužku cibule je super :yes:

Úžasně jedlé masíčko:yes:

dzungila::-)Ono je to vlastně takový recept-nerecept;-)Vložila jsem to tady hlavně k vůli té"cibulové"vychytávce.To masíčko-to je už jen takový bonus navíc:-)):-))
Andrejko,použila jsem klasickou žlutou cibuli.Měla jsem takovou hezky velikou a už pomalu začínala vyrůstat,tak mi přišla vhod.:yes:
Otti-žloutek jsem natrhla těsně před konzumací.Mě vždy trvá hrozně dlouho,než se mi to všechno podaří"slušně"nafotit:-D:-DKdybych to trhla k focení,tak pak by to už bylo příliš chladné:-*
Jsem ráda,že Vás receptík zaujal:-*a všem moc děkuji:-K:-K

To se mi líbí,to vyzkouším;-):-p:yes:krásně nafoceno;-):yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p;-):yes:

Maso s volským okem - stará klasika, ale skvělá!:-p:-p:-p Vlastně cokoli s volským okem je skvělé a ty máš bod, Aničko.:yes: Krásné fotky!;-):-)

Krása! No tak to si manžel pochutná ;-) Aničko, děkuji za inspiraci pro dnešní večeři :-K:yes::yes::yes:

už běžím pro krkovičku :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ani, chce to asi nějakou tu větší bílou cibuli, že, nebo jsi to dělala ze žluté klasické? Je to opravdu zajímavý nápad a trik;-):yes:

jednoduché a naprosto úžasné:yes::-D a ta vychytávka - kroužek z cibule;-)

:yes:krása mistryně..jako vždy originální :-*:-*:-*:-K:-K:-K

Aničko mňam :-p:-p:-p:yes::yes:;-)+11

Tématické fráze:
krkovice s volskym okem, krkovicka s volskym okem, vepřová krkovice s volským okem, maso s volským okem, minutková krkovice, krkovice se sázeným vejcem, recepty z krkovice, krkovička na cibuli, minutkova krkovicka, co s krkovičkou, krkovice s vejcem, vepřová krkovice na barevném pepři, omacka k cibulovym krouzkum, recept krkovička s volským okem, krkovice recepty, recept na cibulové kroužky, krkovicka s volskym okom, krkovička na pánvi, minutkova krkovicka s fazolkama, krkovička na pánvi s vejcem

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, pepř čtyř barev, olej, máslo, koření aztécký poklad, vejce, olej, cibule

Přidat fotografie receptu