Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s čočkou

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie593 kJ /
142 kcal
Bílkoviny5,18 g
Tuky0,45 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200 °C (horní a dolní ohřev) zhruba 20-30 minut pečeme. Během pečení několikrát promícháme. Krok 2: Čočku propláchneme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na proužky a na olivovém oleji restujeme dozlatova. Ke konci k cibuli prolisujeme stroužek česneku, přisypeme nové koření a necháme rozvonět. Krok 3: Hotovou čočku promícháme s cibulkou, lilkem, dochutíme pepřem, solí (pokud je třeba) a dozdobíme čerstvým koriandrem. Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Zveřejněno 19. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s čočkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1Ep

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s čočkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1Ep

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

casino: ja ani pred smažením baklažán nedávam potiť. Solím tesne pred obaľovaním a dávam hneď na panvicu.
Inak, toto jedlo -lilek s čočkou- je u nás často na stole. Chutí mäsožravcom aj vegetariánom.

Pomaloučku, polehoučku zvykám mančaft na cumin a toto jídlo se, ke všeobecné spokojenosti, obzvláště podařilo:yes:
...zelený koriandr by mi otloukli o makovici, ale toto: https://www.toprecepty.cz/recept/45823-lahudkove-d... jim k tý čočce tůůůze chutnalo:-8

Jana Remkova:
Máte recht;-)
V rámci pokusničení jsem část nakostičkovaného lilku nevypotil a ten pak olej vcucnul jako houba, zatímco pocený lilek se olejem nechal "obalit". Ve finále měl ten nepocený tendenci spálit se a ten pocený lilek byl chutnější...

casino: Koriandr jsem měla jen suchý, taky jsem ho nedávala;-). No a tady ten lilek se přímo peče:-D, takže proto "pocení" casino :-D. Zdálo se mi, že je ho hodně, ale on se speče, tak je fakt lepší celý :-)

Jana Remkova:
Díky za resuscitaci rcp:-) škoda že to nebylo dřív - poslední lilek jsem jen tak upekl vcelku a jen tak, trochu posolený, vysál jako ústřici. Vlastně slupl i s kožuchem:-)

Koukám, že stejně jako pod jinými rcp je to i tady (vyjma magdalenka: ) jedna velká slibotechna:-O;-):-/
Koriandr shánět nebudu, ale pokud narazím na baklažán, tak vyzkouším.
***
Mám ověřeno, že "potit" lilek, pokud se v dalším kroku nesmaží, je zbytečné...

Váborné. Vím, že tady již nejsi, což je veliká škoda. Přidávám foto a plusík :-)

1974andrea: andrejko, taky díky za odkaz, líbí se mi to :yes::yes::yes:

1974andrea: ďakujem ti:-K...práve to študujem...

magdalenka:Magdi, tady ji můžeš navštěvovat a kochat se ;-)
Dala se trošku jiným směrem stravování. Mrkni;-)
http://green-almonds.weebly.com/

Musím zas pochváliť tento úžasný recept. U nás sa dávno zabýval, patrí k obľúbeným lilkovým variáciám.
Aisha, neviem, kde si sa podela a prečo si odišla, veľmi dávno som ťa nevidela...Tvoje recepty boli úžasné a chýbaš tu...
Zdravím do diaľky.:-K

Ještě jsem sice nevyzkoušela,ale dovedu si to představit a už se mi zbíhají sliny. Co nejdříve to uvařím.

magdalenka: To ráda slyším..:-K..moc děkuji za vyzkoušení a fotku!

Skvelé jedlo, som unesená! Recept som dodržala - až na koriander, ktorý nemám, dala som petržlenovú vňať. Ďakujem za recept a pridávam foto...

Dnes som objavila tento krásny recept, zajtra kúpim lilek, musím vyskúšať. Dávam bod už dopredu, viem, že to musí byť skvelé!

Jeste jednou diky za zajem..:-K:-K

je tam vše, co mám ráda:yes: recept se mi líbí, je to lehké jídlo, už si to ukládám;-) dokonce mám zelenou šošovicu:-O:-8:-D;-)

S dostupných(i cenově:yes:)surovin,moc hezky připravené dobrota:-p:yes::-K

Aisho, to je zase krása! Ukládám, příležitostně určitě vyzkouším :yes::-K

Aisho, tenhle recept mě opravdu nadchnul:-*, uložila jsem do oblíbených a posílám bodík:yes::yes::yes:

:-p:yes: krása:-K

Jsem rada, ze vas recept zaujal..dekuji vsem za chvaliva slova a hodnoceni..:-K:-K. Budu rada, kdyz vyzkousite..;-)

To je zase nádhera :-p:yes:

Amy.Stoker7: Tento recept je idealni pro tvoji vegan stravu. Jasne, bez zakysane smetany, ovsem plny chuti a dobreho koreni. Dej si misto zakysanky sojovy jogurt a urcite ti bude chutnat a je to absolutne plnohodnotne jidlo. S celoznnym chlebem, ne s rohlikem.

Krasna podivana, kdyz uz jsme u tech veganskych receptu, co tu dnes koluji, tento je perfektni.

Kouzelné Aishi, jako vždy:-K;-):-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Přesně podle mého gusta:yes::yes::-p +7

Pěkný recept :-p:yes::yes:

.. jen slova obdivu, jako vždy:yes:

Beze slova. Mňam ;-):-p:yes:

krasa

Tématické fráze:
lilek recepty, recepty, lilek recept, recepty s čočkou, baklažán recepty, zapečený lilek s čočkou, recepty s lilkem, recepty lilek, recepty z lilku, lilek recepty vegan, lilek vegan, čočka s lilkem, lilek recept vegan, lilek s čočka bily jogurt, vegan lilek, lilek s červenou čočkou, vegan recepty lilek, lilek vegan recept, top recepty, pečený lilek recept s červenou čočkou

Suroviny:
čočka zelená, lilek, cibule, česnek, bobkový list, vývar drůbeží, koření nové koření mleté, římský kmín mletý, koriandr čerstvý, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu