Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z chobotnice

Carpaccio z chobotnice je rafinovaná delikatesa, která zaujme nejen svou jemnou chutí, ale i atraktivním vzhledem. Tenké plátky chobotnice jsou podávány s lehkým citronovým dresinkem s olivovým olejem.

Hodnocení receptu je 4,4 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marty73 marty73

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby odležení

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 240 kJ /
1 730 kcal
Bílkoviny160,40 g
Tuky108,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 804 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy29,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu s octem, solí, pepřem, bobkovým listem a jalovcem, až přijde voda k varu, vezmeme chobotnici a ponoříme ji jen do poloviny a vytáhneme. Tento postup opakujeme asi tak 4x, aby se nám chapadla krásně nakudrnatila. Krok 2: Chobotnici vaříme pod pokličkou 45 min. Necháme vychladnout. Krok 3: Vezmeme plastovou lahev, kterou v polovině přeřízneme a na dně lahve uděláme pár malých otvorů. Krok 4: Vychladlou chobotnici (nad dřezem, z otvorů nám bude vytékat voda) do lahve pořádně vtlačíme a presujeme tak dlouho, až ji zbavíme veškeré přebytečné vody. Zabalíme do folie a dáme na 10 hod do ledničky. Krok 5: Krájíme na slabé plátky, které polijeme krémem z olivového oleje s rozšlehanou citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

TIP: Desatero: mořské plody - rady, tipy a oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z chobotnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjYJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z chobotnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jitkas:
:yes:

Nonya a marty73: Kdyz varim chobotnici na salat, ocet nedavam zadny, ale do vody pridam sklenicku bileho vina. Tady by ho mely byt tak dve lzice, ne 100ml. Dava se tam z duvodu stabilizace barvy chobotnice, ne na okyseleni. Jinak puvodni nazev teto upravy chobotnice je "soppressata" di polpo, tedy tlacenka z chobotnice. Tim, jak se kraji na tenke platky, z toho vzniklo carpaccio a nazev soppressata (tlacenka), se prestal pouzivat, i kdyz stale existuje i v kucharskych textech.

:-K diky vsem,jsem rada ze se libi:-K

Nonya:
Ahoj,bydlim v Milane(italie) a tady se to jmenuje "carpaccio di polpo"-carpaccio z chobotnice-
Nevim ja se to jmenuje u nas a tak jsem original nazev jen prelozila
do cestiny.
Diky a krasny den preji

:yes::no: Bod za recept ale nie za meno, pokial viem Carpaccio je vzdy daco surove, a ked sa vari v kyslej tekutine je to skor Escabeche. Ale ked som len tak rychlo pozeral na webe, zda sa ze vsade je s tymi nazvami chaos.;-)
http://www.youtube.com/watch?v=Y_u9B3TGSzs

No, chobotnici jsem nikdy nejedla, ale pravda je, že vyzkoušet bych to chtěla:-)

Chobotnici miluju! Diky za recept, a bod je jasny:yes:

Super přírodní úprava a recept :-O:-O:-O:yes:

Tématické fráze:
chobotnice recept, úprava chobotnice, chobotnice, recept na chobotnici, recept chobotnice, jak uvařit chobotnici, chapadla chobotnice, chobotnice recepty, recepty chobotnice, jak připravit chobotnici, chobotnice chapadla recept, carpacio z chobotnice, jak udělat chobotnici, recepty na chobotnici, chobotnice chapadla recepty, chobotnice chapadla, recept na chobotnice, chobotnice úprava, grilovaná chobotnice recepty, karpaco z chobotnice

Suroviny:
chobotnice, ocet vinný, bobkový list, pepř růžový, jalovec, sůl, olej olivový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu