Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 997 kJ / 10 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,99 g |
Tuky | 551,03 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 4,43 g |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 1 056,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku.
Krok 2: Korpus na tělo hrošíka udělán v kovové misce o průměru cca 23cm. Tu vystříkáme olejem na pečení. Nalijeme těsto a pečeme v troubě na 160°C asi 20 minut. Následně se vpichem špejle přesvědčíme o upečenosti. Případně ještě přidáme 5-10 minut dle potřeby a schopnosti trouby.
Krok 3: Korpus na hlavu hrošíka udělán v malém klasickém pekáčku s ušima a stejným postupem jako tělo.
Krok 4: Na 1. krém a smícháme šlehačku, smetanu, pudink a vaječný koňak a metličkou umícháme do hustého krému. Pokud by byl hustější, vmícháme po lžících mléko, do požadované hustoty krému.
Krok 5: Na 2. krém rozpustíme čokoládu ve šlehačce a směs po vychladnutí umícháme se smetanou, pudinkovým práškem a rumem.
Krok 6: 3. krém z mléka, cukru a práškového pudinku svaříme hustý pudink. Necháme jej zakrytý fólií vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a po lžících do něj zašleháme pudink a rum. Vyšleháme do hladkého krému.
Krok 7: Na nožky hrošíka v kastrolku rozpustíme máslo, přihodíme pěnové bonbony a za stálého míchání necháme rozpustit. Mísu vytřeme olejem, vysypeme do ní Arizonky a nalijeme bonbónovou směs. Vše dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 8: Vychlazenou hmotu rozdělíme na 4díly, ze kterých ušmoulíme 4 válečky. Vytvarujeme je do krátkých nožek. Pomáháme si namáčením dlaní ve vodě, protože hmota je lepivá.
Krok 9: Na prokapání si uděláme rozvar z vymačkaného pomeranče, likéru, cukru a vody. Necháme svařit a vychladit.
Krok 10: Korpus na tělo 3x prořízneme, spodní i příklopnou část pokropíme bohatě rozvarem, naneseme krém a zkompletujeme dort. Hotový pomažeme máslovým krémem, kterým vyrovnáme nerovnosti. Dáme zatuhnout do lednice.
Krok 11: Korpusu na hlavu odkrojíme 1/3. Oba kusy podélně prokrojíme, prokapeme bohatě rozvarem a promažeme krémem. Zkompletujeme tak, že z kratšího kousku uděláme část s očima.(viz odkaz na fotopostup v poznámkách).
Krok 12: Pomažeme máslovým krémem a zarovnáme nerovnosti. Dáme zatuhnout do lednice.
Krok 13: Druhý den, když jsou dorty dostatečně tuhé pro další manipulaci, vezmeme cca 900g potahovky, obarvíme černou a bledě modrou gelovou barvou na požadovaný odstín kůže hrošíka. Rozdělíme na půl a vyválíme na takovou velikost, aby placka pokryla dort. Opatrně dlaněmi urovnáváme a uhlazujeme. Přebytek hmoty odkrojíme rádlem.
Krok 14: Kosticí na čumáčku naznačíme nosní dírky. Z dvou kousků šedé hmoty, velikosti pingpongového míčku vytc´varujeme ouška a necháme chvíli zavadnout. Potom je pomocí párátek a potřením alkoholu, přichytíme na hlavu hrošíka.
Krok 15: Na očka vyválíme kousek bílé hmoty, vykrojíme dvě stejná kolečka, která z jedné strany seřízneme a přilepíme do míst očí. Z kousku černé hmoty uděláme panenky do oček a z kousíčků bílé hmoty uděláme do panenek jiskřičku.
Krok 16: Z šedé vyválené hmoty stejně velkým kruhovým vykrajovátkem, jako na bělmo, vykrojíme půlměsíce, které budou tvořit víčka. Přilepíme je a z černé hmoty vyválíme tenké válečky na řasy.
Krok 17: Cca 300g hmoty obarvíme na růžovo. Z kousku vytvoříme dudlík – vykrojíme kytičku, uděláme očko, dozdobíme a přilepíme na tlamičku.
Krok 18: Růžovou hmotu rozválíme a vytvoříme hrošíkovi kalhotky. Přehodíme hmotu do půlky zadečku, přihladíme k tělu, přebytek odkrojíme a kalhotky přilepíme. Bílý kousek hmoty rozválíme, vykrájíme malá kolečka. Která přilepíme ke kalhotkám.
Krok 19: Zbytek růžové rozválíme, vykrojíme velké kytky, kterým ještě vykrojíme kulatým vykrajovátkem prostředek. Na jednom konci prozřízneme tak, aby šly květy roztáhnout.
Krok 20: Na pěnové podložce pomocí kulaté kostice ztenčíme v obloučcích tak, až se zvlní. Vzniklé kanýrky lepíme na kalhotky v č´řadách odzadu dopředu tak, aby se lehce překrývaly a tvořily bohaté kanýrové zdobení. Z uváleného válečku bílé hmoty cca 1cm, uděláme začišťovací lem na přilepenou část prvního kanýrku. Přilepíme a krimplovacími kleštěmi dozdobíme, nebo jinou dostupnou technikou.
Krok 21: Nyní rozválíme zbytek šedé hmoty do silnějšího plátu, aby se skryly nerovnosti na arizonkových nožkách. Ty zabalíme do hmoty a vyrovnáme. Zadní nožky pokryjeme proužky růžové, jako nohavičky kalhotek. Konce u těla dotvarujeme podle tvaru mezi hlavou a tělem a také na zadečku, aby dobře přilehly. Přilepíme a můžeme si pomoct opět párátky. Předním nožkám pomocí rýhovací kostice naznačíme prstíky.
Krok 22: Ze zbytku růžové naděláme ještě kanýrky dle návodu výše a ty vlepíme hrošíkovi za krk, aby se skryl spoj mezi hlavou a tělem a vznikl límeček.
Krok 23: Pokud nám zbyl kousek šedé, můžeme udělat krátký ocásek, který přilepíme na pomyslné místo ocásku.
Zveřejněno 20. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort hroší miminko 3D
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4Ry
Moje poznámka
Dort hroší miminko 3D
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4Ry
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 13 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort hroch,
dort ve tvaru hrocha,
dort hrošík,
dort dudlík,
dort miminko 3d,
dort ve tvaru miminka,
dorty ve tvaru miminka,
dort králík 3d,
dorty ve tvaru miminek,
3d fotky miminek,
hroch dort,
dort ve tvaru dudliku,
dort hroch postup,
3d fotky miminka,
dort 3d králík,
dort ve tvaru kytky,
fotopostup hroch,
3d dort miminko,
fotogalerie 3d dortů z tělu,
práce s krimplovacími kleštěmi
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej,
koňak vaječný,
esence vanilková,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao hořké,
olej,
rum,
esence lísko- oříšková,
arizonky,
marshmallow bonbóny,
máslo,
šlehačka,
smetana kysaná,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
šlehačka,
smetana kysaná,
pudink vanilkový,
čokoláda na vaření,
rum,
máslo,
pudinkový prášek,
mléko,
cukr krupice,
rum,
pomeranče,
cukr,
likér,
voda,
hmota potahovací
Komentáře (21)