Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 126 kJ /
1 703 kcal
Bílkoviny166,29 g
Tuky37,98 g
Vláknina31,34 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,45 g
Sacharidy159,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou, solí a přiměřeným množstvím olivového oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a odložíme stranou. Krok 2: V hlubší pánvi rozpustíme máslo a vsypeme růžičky květáku a kousky baby karotky. Opékáme do fáze, kdy se vydusí voda, kterou zelenina pustila, a zasypeme cca 1-2 lžícemi hladké mouky. Zalijeme horkým vývarem a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká - na skus. Poté přidáme podrcený česnek, kukuřici, osolíme a dochutíme sušenou zeleninovou směsí. Společně ještě chvíli podusíme a doladíme hustotu omáčky. Krok 3: Rozpálíme steakovou pánev potřenou olejem a zprudka opečeme naložené plátky masa z obou stran. Když se maso začne připalovat, podlijeme ho malým množstvím horké vody. Po jejím vypaření postup opakujeme a maso obracíme, aby se nepřipalovalo, ale bylo dohněda opečené. Když je maso hotové (stačí 10-15 minut), vyjmeme ho, uchováme v teple (alobal), necháme odpařit výpek na tuk a zasypeme lžící mouky. Prosmahneme a opět zalijeme takovým množstvím horké vody, abychom vytvořili omáčku. Provaříme cca 15 minut, maso vrátíme, prohřejeme a podáváme s podušenou zeleninou. Komu se to neprotiví, zjednoduší si práci a ušetří čas použitím instantní jíšky.

Zveřejněno 7. 8. 2013

Poznámka autorky Eliza

Pro větší jedlíky je vhodné připravit bramborovou přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxmR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxmR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dnes jsem vařil k obědu podle tvého receptu (do slova a do písmene) a celá rodina mě pochválila za tuhle dobrotu a já ti za supr recept moc díky ....fakt lahůdka ta omáčka je exklusivní . Bodík za tu nádheru je tam.:-K:-K:-K:-p mňam mňam

Danca:Jj, ta na mase je z toho výpeku, ten je škoda nespotřebovat:-p.. Všem moc děkuji za bodíky.:-)

kaskavalerin: "morální profil" dycynky až u třetí - čtvrté omáčky...:-)

Člověk by se měl zamyslet i nad morálním profilem, k tomu dvě omáčky nestačí.

Moc pěkné;-):-p:-p:-p:yes:

Vypadá to dobře...jen jsem asi úplně nepochopila: to znamená, že ty omáčky jsou vlastně dvě??? Jedna se zeleninou a pak ještě šťáva z masa?:-)

Povedené jídlo:-p:yes::yes:

:yes::-p, Eli v pohodě, nenechej se vyprovokovat;-), recept je:yes:

Eliza:
Tak mě se recept líbí, určitě ho vyzkouším, pro nás akorát bez kukuřice.A pro mužský s bramborovou přílohou.:yes::yes::

Eliza:
... jde zde jen o zbytečnou zlobu, která nemá opodstatnění. Příjemný letní recepis;-);-);-):-K

Už je to víc než trapný, co dokážou rozpoutávat lidi, kteří by se tu měli setkávat stran dobrého jídla a receptů na něj... Opravte mě, jestli na Topreceptech má jít o něco jiného...

Eliza:Už to tady sleduji delší dobu, ale Elizo, vy jste osoba, které nikdo nesmí nic vytknout. Před chvílí jste měla v komentáři něco o obhajování se a o tom , jak to tu jde kamsi, ovšem měla byste se hlavně zamyslet Vy nad svými reakcemi a komentáři.:no::-S

PaCaOl: Tak jo :-O, hlavně klid...

Přesně tohle jsem čekala, ty buchty si nechejte od cesty od toho jsou tady komentáře a že mně nebaví vypisovat to co zrovna uvařím je moje věc předvádět se nepotřebuji ani se žižkovskou hospůdkou.

Takhle to dělají v mé oblíbené žižkovské hospůdce a ještě do marinády přidají kapku černého piva. Nejsem sama, komu to chutná, ale zkoušet to nemusíte, nikomu to nevnucuju, jen nabízím podle mého mínění dobrý recept...

Jen nechápu proč na šalvěji když je tam hořčice a čili, na mně moc chutí najednou.

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně plátky na pánvi, vepřová pečeně recept, vepřova pečeně se zeleninou, vepřová pečeně recepty, jak připravit vepřovou pečeni, vepřová pečeně plátky, recepty z vepřové pečeně, vepřová směs se zeleninou, pečeně se šťávou, vepřovápecene, vepřová kýta, vepřové pečené se zeleninou, exclusivní vepřové maso, plátky vepřové pečene na pánvi, vepřová pečeně na pánev, pečeně na šalvěji, vepřova pečeně video recepty na šalvěji, vepřová pečeně na zelenině, vepřová pečeně na šalvěji

Suroviny:
pečeně vepřová, karotka baby, květák, kukuřice, šalvěj, hořčice dijonská, omáčka chilli, sůl, olej olivový, mouka hladká, máslo, česnek, vývar zeleninový, mouka hladká, podravka

Přidat fotografie receptu