Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 048 kJ /
2 880 kcal
Bílkoviny81,17 g
Tuky169,92 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 673 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy253,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše spojí. Krok 2: Na mírnějším ohni těsto "odpalujeme", dokud se nespojí v jakoby "knedlík". V té chvíli sporák vypneme, těsto přemístíme do šlehací misky a necháme prochladnout. Krok 3: Do vlažného těsta postupně vmícháme vejce,každé před přidáním dalšího pořádně zapracujeme. Množství vajec nelze jednoznačně určit, záleží na jejich velikosti, důležité je, aby těsto nebylo ani příliš husté, ale aby se ani neroztékalo. Zkrátka "tak akorát":-). Výsledkem by měla být hmota pěkně hladká a lesklá. Krok 4: Pokud se nám toto podařilo, naplníme těstem sáček s řezanou trubičkou a na pečící papír tvoříme trojhránky (viz.foto). Vložíme do trouby rozpálené na 220°C a pečeme 5-7 minut. Poté teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme do zlatova. Během pečení troubu v žádném případě neotevíráme!!! Krok 5: Upečené trojhránky necháme mírně vychladnout a pak je podélně rozřízneme. Krok 6: Na první náplň uvaříme klasickým způsobem pudink, vlažný dáme opět do pytlíku a naplníme spodní díl zákusků. Krok 7: Druhou náplň připravíme ušleháním šlehačky s cukrem a kávou a stejným způsobem nastříkáme na náplň č.1 Přiklopíme vrchní částí a dozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci

Zveřejněno 21. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W18W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W18W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

Danca: Taky to tak rozhodně nebylo myšleno, spíše ve smyslu sto lidí, sto chutí! :-p

Dajda: ok, nebrala jsem to jako útok;-):-K

Danca: Mě právě ten pudink připadal takový tužší. Není to nic proti Vašemu receptu, spíše bych řekla, že jsem zvyklá na něco jiného (i těsto dělám v trochu jiných poměrech), a tak mě inovace chuťově příliš nezaujala. Je to samozřejmě o chutích a o zvycích, o ničem jiném. :-))

Je to možné, že jsem přehnala, ale dala jsem přesně podle receptu, a to 1 lžíci instantní kávy, jak máte uvedeno. ;-)

Dajda: tenhle moučník je tak trochu na způsob větrníků, tedy se šlehačkou, ale nic nebrání použít jinou oblíbenou náplň ;-)My máme rádi tuto kombinaci, protože to je krásně lehoučké

Lenika: záleží na chuti každého...ale podle fotky jste to s kávou přehnala, já tu šlehačku nemívám tak tmavou;-)

Lenika: Musím se k Vám přidat. Recept mě nalákal už před delší dobou, vypadal opravdu báječně. Chuťově však nebyl výsledný moučník nic moc. Myslím, že to způsobila náplň - příště bych dala raději přednost lehkému máslovému krému, hodně nastavenému pudinkem, ale přece jen máslovému, a bez šlehačky. ;-)

Musím říct, že tyhle trojhránky nám nechutnaly. Zdálo se mi i, že káva je tam dost výrazná a přebíjí chuť všeho ostatního. :-//

Nedá mi to, abych se neozvala. Myslím, že pro holky co nemají zkušenosti s pečením, by bylo fér napsat: Těsto stříkejte na 2 vrstvy a po upečení prořízněte. A nebo tak, jak máte vyfocený finál: upečené trojhránky plníme krémem a vždy 2 slepíme k sobě. Vypadají luxusně, ale pokud stříkáte na 1 vrstvu, nikdy nemohou vypadat proříznuté tak jak, jak máte nafoceno. ;-(

Určitě vyzkouším, zítra dorazí dcera s vnukem, tak se předvedu:-K

Dodatečně bodík a pochvala :yes::yes::yes:

Děvčata, moc děkuji:-K. Jsem strašně ráda, že vám chutná a jak říkám: tvar neřešte, není nikde psáno, že to musí být zrovna trojhránek, záleží na tom chuťovém požitku, a ten vám všem podle reakcí vyšel dokonale:-!;-):-K:-K

Vypadají luxusně, příležitostně zkusím ;-)

Dělala jsem opět,ale fotku určitě nedám.Je to děs.Vyšlo mi všechno,jen né trojhránky.Jinak chutově bašta velká.A to jsem je dělala po třetí.Jsem prostě asi levá.

Pro velký úspěch jsem zopakovala,ovšem na foto to není:-//obdiv k tvé zručnosti:yes:jsou velice dobré,ale ten tvar mám ouvej,tak snad příště.

Aj sa sem hambím pridať moje fotky medzi tie vaše krásne :-8 ale teda nejak som to zvládla,trojhránky,resp.venčeky sú výborné,len to chce trochu praxe.Urobiť odpalované cesto nie je žiadna veda,len pri tom pečení treba dať pozor a striekať trochu na vyššie to cesto,aby sa dali prekrojiť :-) +34 :yes:

tak jsem ted dodělala,tak snad dobré,máte to moc krásné,ale na fortce mi příjde že je nemáte rozříznuté :-):-)

Danca,magdalenka: Holky, díky:-8

senky: Jani, děkuju a máš je opravdu výstavní:-!:yes::-K

senky:máš ich ukážkové!:yes:

Dnešní v y n i k a j í c í zákusek:yes::yes: Musím mlsné huby odhánět od komory, aby něco zůstalo ke kafi na později;-):-)
Moc díky za nápad, budu se k němu pravidelně vracet:-K jo, abych nezapomněla, stříkala jsem dvě vrstvy těsta na sebe, mám malou špičku, tak aby bylo vyšší a plastičtější, vyšlo na 16 kousků;-)
Bodík už letěl, dovolím si poslat i foto;-)

Ivana79: Ivanko, tak ať se daří a hlavně ať chutná:-!;-):-)

Danča,v nedeľu idem na to ;-) opisujem si recept,nech si môžem zadovážiť suroviny,tak som straaašne zvedavá aké útvary sa mi podarí vyrobiť :-D Pochybujem že také krásne ako tebe :-(

Lenka: Ak robím ja odpaľované cesto, trubičkou striekam dve vrstvy, nie ako na obrázku (robím venčeky), vtedy sú krásne vysoké a bez problémov sa dajú rozkrojiť.

Majka8: Děkuji. Mate mě to, že i na těch dolních částech jsou ozdobné "vlnky" od kovové špičky. U věnečků je nikdy na té spodní části nemám. Budu muset vyzkoušet. A k tvým trojhránkům - hruška nebo brambora, hlavně že byly dobré.

Lenka:Leni fakt špatně vidíš,já jsem je už dělala a tak to můžu potvrdit,jsou rozříznutý,aspoň já jsem je půlila,jenže tvar byl něco mezi hruškou,bramborou:no:trojhránek jsem neměla ani jeden,musím se ještě hooodně učit:-//

V receptu se píše "Upečené trojhránky necháme mírně vychladnout a pak je podélně rozřízneme." Ale já vidím na fotkách, že nejsou rozříznuté. Na jednom celém kousku je nanesený krém a druhým celým kouskem je přikrytý. A to na fotkách autorky receptu i od Aishi. Nebo špatně vidím? Tak jak to tedy je? Samozřejmě to nic nemění na tom, že zákusek vypadá úžasně a určitě je i chuťově vynikající.

aisha: To jsi pekla prvně ? No nádhera,že "mamlas" to bys měla vidět ty moje první pokusy o odpalované těsto! To vypadalo jako abstraktní sochřství ranně kubistického a mírně nachmeleného Picassa !

Krása nesmírná! :-K

Dana61: moc děkujuuuu:-8:-K

Tématické fráze:
trojhránky z odpalovaného těsta, věnečky z odpalovaného těsta z oleje, zákusky z odpalovaného těsta, moučníky z odpalovaného těsta, moučník z odpalovaného těsta, karamelové trojhránky, karamelový dort z odpalovaného těsta, top moučnik s karamelem, odpalované těsto z oleje, moucníky z z odpalovaného těsta, žrací papír, zákusek z odpalovaného těsta, odpalované těsto-chyby, náplně do odpalovaného těsta, zákusek mlsná huba, trojhránky odpalované těsto, karamel recept, tmavé odpalované těsto, zákusky z odpalované těsta, odpalovane karamel řezy

Suroviny:
voda, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, pudink karamelový, mléko, cukr, smetana ke šlehání, cukr, káva instantní

Přidat fotografie receptu