Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová dobrota

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanes24

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 6a1/2 sklenice

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 177 kJ /
3 149 kcal
Bílkoviny44,12 g
Tuky13,87 g
Vláknina79,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy672,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve a jablka pomeleme a v kastrolu vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a přesuneme do sklenic. Zavaříme - já v mikrovlnce. Díky zelené želatině směs získala krásnou barvu, proto jsem ji nazval Žabí hlen - jinou než zelenou jsem doma neměl.

Zveřejněno 3. 9. 2013

Poznámka autora hanes24

Když už mohu fotit mobilem, tak zas nevím, jak to dostat do mašiny. Tak příště už se to snad povede. Ale je to škoda, že neuvidíte tu krásnou zeleň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MQ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MQ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Stevie je zjednodušeně řečeno přírodní sladidlo, více si můžeš přečíst zde: cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1

Sladší je usušená stevie (lze koupit i semínko a vypěstovat si ji doma), kterou lze koupit v obchodech s kořením: cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1 - není to nic drahého a stačí opravdu na špičku nože, aby jsi osladila třeba hrnek čaje.:yes:

Dneska se dají koupit také tabletky vyrobené na bázi Stevie (krabička je velikostí i tabletkami podobná sladidlu pro diabetiky), ale jsou poměrně drahé a alespoň mě to absolutně nechutná.:-(( Zůstávám u sušené. :):-))

zuzun:

maria:stevie je rostlinné sladidlo z rostliny stevie, vhodné pro diabetiky, kdo nemá cukrovku může samozřejmě sladit cukrem

Škoda, že autor nenechal pôvodný názov receptu, určite by som naň klikla ako na prvý."Broskvová dobrota" mi totiž evokuje recept na "Skvelé palacinky s pripáleným džemom".
Ale mám ešte otázky:neviem, čo je to "stevie" a netreba tam dať aj cukor?
Ďakujem za odpoveď, maria

Zabi hlen je dobrej nazev, ale asi jen jako neoficialni, no me osobne se libi kdejaka sranda, i ta kontroverzni:-))Tohle musi bejt mnakma, k smrti rada jablka a brosvke, vubec vsechno ovoce, ale dobra broskev je nebe v hube. Este by slo zahustit bananem, ale s zelatinou to stoji za vyzkouseni. Ode me bod:yes:

hanes24: super, díky;-):-).

Ahoj Jiří, musím říct,že jsem sedla k netu,že pohledám přesnidávku s broskví a ejhle něco tu je, čtu a říkám si,že ok to udělám,ale ten závěr,super!!! Kluci venku sbírají broskve a tak jsem jim ten žabí hlen představila a kulali jsme se smíchy všichni. Za nás z Návsí posíláme 15 bodů a dík,že jsi nám vylepšil náladu, tak to totiž bylo vážení určitě myšleno.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

hanes24: :yes: Hneď to vyzerá lepšie ;-)

Tak děvčata, změnil jsem název, který Vás tak rozhořčil. Vidíte a mně se to zdálo vtipné, asi máte dobrou představivost a živě jste si představily co se za názvem skrývá. Už se polepším:-)):-)):-)):-)):-)):-))

Přitažlivý název:-O chudinka marmelada:-)) aby ti vzteky nevykvetla do plísně:-))

přesně jak píše Tejaja..- škoda jinak dobrého receptu

Jirko, já se taktéž přikláním ke změně názvu, původně jsem si myslela, že to je zas nějaká "rádobysranda" některých neregi "srandistů", kteří se zaregistr. jen kvůli jakémusi pokusu o vtip. Ale ten tvůj recept vůůbec není špatný a zbytečně není hodnocen. Ten nápad s želatinou :yes::yes::yes:. Asi se může dát jakákoli barva ne? Tak třeba Broskvová zavařenina s barevnou želatinou a uvidíš, co budeš mít příznivců ;-);-):yes::yes::yes:
Dávám ti 1.bod, určitě zkusím, ale pod podmínkou změny názvu ;-);-):-D:-D

Jiří, nechceš tomuto receptu dát jiný název:-?asi by si to zasloužil. Vážně to odpuzuje i si recept přečíst:no: Dej třeba Zelená broskvová želatina, nebo něco podobného, ale tohle NE;-):-(

tejaja: Teri, jsme na tom stejně. Autor asi chtěl být originální...

Ten názov vo mne vyvoláva žalúdočné problémy, predstava hlienu...:-//

No to je název tohleto :-D:-D

Tématické fráze:
broskvová zavařenina, broskvová zavařenina recept, broskovová zavařenina, broskvová marmeláda se želatinou, charlotta s broskvemi, broskvové zavařeniny recept, jak udelat broskvovou marmeládu, mohu udělat džem nebo marmeládu a přidat tam želatinu?, dobroty s broskvemi, babiččiny broskovaa marmeláda, top recepty broskvova marmeláda, zavarime broskve, dobrota s broskvemi, dobrota pro diabetiky, žabí hlen recept, kde koupit zavařené broskve, top recept na broskvovou marmeládu, zavařenina z broskví - recept, broskovová marmeláda, broskvová marmeláda recept

Suroviny:
broskve, jablko, stevie, želatina, skořice

Přidat fotografie receptu