Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí plec na víně a zelenině v PH

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 594 kJ /
2 054 kcal
Bílkoviny106,95 g
Tuky145,95 g
Vláknina13,99 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,12 g
Sacharidy32,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaniny, pokrájenou na kostičky. Polovinu másla rozehřejeme a maso polijeme. Přidáme ostatní koření a necháme několik hodin odležet. Krok 2: Přilijeme víno, vývar a zapneme PH (použila jsem stupeň LOW a pomalila 8 hodin). Poslední hodinu přidáme na zahuštění kuličky z másla smíchaného s moukou a dochutíme lžící brusinek. Krok 3: Maso vyjmeme a dáme stranou, z omáčky vyjmeme koření a rozmixujeme ji. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 7. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na víně a zelenině v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1M3G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na víně a zelenině v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1M3G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

sarkap: děkuju, moc mě to těší:-)

Kance jsem koupila čerstvého, dle receptu jsem jej poprvé v životě vařila v pondělí a trochu jej pozměnila: místo PH jsem dusila v hrnci a místo bulvového celeru jsem dala řapíkatý a vynechala petržel. Když jsem viděla prázdné talíře a spokojený výraz na tvářích strávníků, nemohu jinak, než poslat bodík :o)

Maruško, kance sice nemám, ale hned bych si dala. Ty fotky s trochou přírody jsou neskutečné.:yes:

Maruško:-Omňááám:-p:yes::-K

Maris, krásné foto a chuť kančího masa je delikátní:-p:-p. Rozhodně bych si pochutnala:yes::yes:

Vidím krásně naservírované jídlo a už vím, kdopak to spáchal :-) Máš to pěkné, Maruško, jako vždycky :yes: Kančí jsem dělala jen klasicky se šípkovou. Ale to Tvoje by mi určitě chutnalo taky :-p:-p

Kančí už nemám, ale snad se něco zase naskytne a pak budu moct tuto nádheru vyzkoušet:yes::yes: Fotka velmi jedlá:yes::yes::-K

Děkuju za krásné komentíky;-):-K

Krásný recept! :yes::-K Kančí nemám, takže můžu jen slintat :-D

Krásný recept :yes: Kančí ještě mám ;-):-K:-K:-K

Nemamo ! :-p Ale uložím! Bodík pošlu a snad bude aspoň jedna plec a kýta do zimy!

Kančí nemaje, použiju sviňu domácí, myslím, že to půjde :yes::yes::yes:

Máš to krásné - já to k tobě vlastně nemám až tak daleko:-D:yes:

yanull: yanullko - jsi moc hodná, děkuju:-K. Na omáčníku je divoká husa, máš pravdu;-):yes:

maris: Maruško, to nevadí, hlavně, že s divočáky jsi přímo u zdroje ;-):yes: a ještě chválím ten omáčník, zřejmě s divokou husou, tedy pokud mne zrak nešálí, fakt perfektní, i to celé zátiší :yes::-K

Děkuju za krásné komentáře:-K
yanullko:-) divočáci tady v lesích jsou, ale ten Bivoj schází:-))
coleta : budu mít radost, když vyzkoušíte a budu si přát, abyste nejen přidala recept, ale i překonala nechuť k focení a přidala i fotku;-):-).

Maris, díky za inspiraci, dělám zvěřinu velmi často a už mi dochází inspirace. Jen toho vína bych já osobně dala méně. Možná se někdy dokopu a nafotím recept na kančí kýtu se šípkovou omáčkou. To je opravdu lahoda. Jenže já a fotit, to mě vůbec nebaví. Ať vám jde vaření od ruky jako doposud, vařečkám zdar!:-D

Jak píše Jitkas, určitě pohádkový les.. Dnes místo hub kančí plec, toliko výborné to jest a na kance tam máš zřejmě Maruško Bivoje, jen se přiznej ;-):-):-p:-K+6:yes:

Maris to je dokonalé :yes:, jak recept, tak fotky, ale to je u Tebe vždy;-):-K:-K

jarka skrobakova: Jaruško děkuju:-K

Maruško, to bude zase špičková dobrota, vše opět na jedničku :yes::yes::-p:-p:-K

Moc vám děkuju:-)
Okolo mám lesy, ale nevím, jestli jsou pohádkové:-), houby nasbírám, ale na kance si fakt netroufnu:-))

To je určitě dobrota a fotka úžasná:yes::yes::yes:

To je jako z pohádky, co les dal, krása;-):yes: Maruško

Jitkas::-D:-D:-D:yes:souhlasím;-):yes:

Nebydlis ty nahodou v nejakem pohadkovem lese? Tu vybehnes a doneses lesni plody, lisky ci hribky a dnes jsi nasla i divocinu. Ty se mas!!Krasne jsi opet pomalila!!

To je nádhera.:yes::yes::yes:+1

Maruško,to nemá chybku:-O:yes::yes::-p:-pkrásné a foto,jako vždy super;-):yes::yes:nemám kančí,třeba někdy seženu,ráda bych ochutnala;-)bod je Tvůj :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kančí na vině, kanci plec, kanci na zelenine, kanec na víně, kančí plec recepty, kančí steaky na červeném víně, kančí pečeně na víně, kančí plecko recepty, divocak na vine, kančí na víně recepty, kanec na zelenině a červeném víně, kančí pečeně na zelenině, kančí směs, kančí se zeleninou, kančí plec recept, kanci plecko, kančí plecko na víně, recepty zvěřina kančí plec, plec z divocaka, kančí plec na červeném víně

Suroviny:
plec kančí, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, víno červené, koření na divočinu, pepř, koření nové koření, bobkový list, jalovec, kompot brusinkový, tymián, máslo, mouka, vývar, sůl

Přidat fotografie receptu