Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehna pečená v paprikové omáčce

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terushaaaa Terushaaaa

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 314 kJ /
314 kcal
Bílkoviny7,67 g
Tuky23,80 g
Vláknina4,43 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 759 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy16,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehna omyjeme a nasolíme a na pánvičce krátce opečeme z obou stran na másle dozlatova. Krok 2: Mezitím si připravíme omáčku na jejíž základ použijeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme na másle, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme litrem vody. Přivedeme k varu a přidáme bujonové kostky a ještě necháme projít varem. Nakonec trochu zahustíme instantní tmavou jíškou, ještě necháme trochu povařit a stáhneme z plotny. Krok 3: Připravíme si pekáček, do kterého vložíme opečená stehna, zalijeme veškerou omáčkou a pozvolna pečeme asi na 160-180°C asi hodinu. Během pečení stehna podléváme omáčkou. Krok 4: Po upečení stehna vyjmeme a do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a opět vložíme stehna zpět do omáčky. Podávat můžeme s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 15. 9. 2013

Poznámka autorky Terushaaaa

Je to taková pečená varianta klasické omáčky na paprice a dá se udělat s jakýmkoliv masem :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehna pečená v paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxNM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehna pečená v paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bibinka: mě to ani nepřišlo, že by to potlačilo, při tom pečení se ta chuť z krůty maximálně vypekla a všechna chuť byla v omáčce, ale je pravda, že tam mohla být jen jedna kostka :) a můžu říct, dělám i klasicky omáčku na paprice, vařením, a tato pečená mi chutná víc :-)

:-p:yes:jistě moc dobré:-K

Terushaaaa:Teri, recept není vůbec špatný, ale nedala bych určitě tolik kostek bujonu, ta krůtí chuť se tím musí nutně potlačit. Jinak ti dávám 5.bod:yes:

Hezký recept,ale krůtí nemusím:-//,tak kuřecí budou taky dobrý:yes:Dám vědět,už jsem kuřecí stehna vytáhla z mrazáku:-))

Me se to uz nechce prelyvat do hrnce a povarit, takze jisku davam pred tim. Omacka je krasne hladka a zahustena jen pak do ni po peceni zamicham tu smetanu aby se varenim nesrazila ;-)

To je teda stehnisko:-D. Musím se zeptat..nebylo by lepší tu jíšku dát až po upečení stehen??

;-) prima nápad na drůbež:-O;-):yes:

Krásná porcička:-p:-K:yes:

:-)) Dobrý nápad, někdy zkusím s kuřetem :yes:

Tématické fráze:
krutí spodní stehno, krůtí stehno na paprice, krůtí stehna omáčka, krůtí stehna na paprice, omáčka z krůtího stehna, omacka z krůty, kruti stehno omacka, kruti stehna, krůtí stehna s omáčkou recept, kruti stehna na smetaně, krůtí stehna s omáčkou, kruti spodni stehna, krůtí stehno pečené s omáčkou, krutí spodní stehna pečená, kruti stehno, pečená krůtí stehna na smetaně, pečené krůtí stehno na smetaně, příprava krůtích stehen, krutí stehna recept, příprava krůtí stehna

Suroviny:
stehno krůtí, cibule, máslo, paprika sušená sladká, bujón drůbeží, bujón zeleninový, voda, jíška tmavá instantní, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu